Waar doe jij het voor?

Geld. Onvermijdelijk een onderwerp waar iedereen een mening over heeft. Wat is geld, wat kun je ermee, wanneer is iets legaal of illegaal. Kortom: geld, Never a dull moment.

Wie kent de film “Indecent Proposal”? Spoiler alert! Robert Redford biedt een miljoen dollar aan Woody Harrelson om een nacht met zijn vrouw Demi Moore door te brengen. De rest verklap ik niet, ga de film maar kijken als je benieuwd bent.

Laat ik de vraag omdraaien – wanneer is het genoeg? In mijn column van november stelde ik de vraag “wat is eigenlijk rijk zijn?”. Een miljoen euro (of dollar) is welbeschouwd een hoop mensen. In Nederland wonen ongeveer 107.000 mensen die volgens het CBS miljonair zijn.

Waar zouden zij het voor doen? Rijk zijn op de bank, is dat alles?

Vanochtend een testrit gemaakt in een tweedehands auto. Voor mijn gezin een prima optie, betaalbaar met het budget wat we hebben. Voor mijn broer zou deze auto een nachtmerrie zijn. Wie kent "rupsje nooitgenoeg” van Eric Carle? De titel zegt alles: voor deze rups is het nooit genoeg.

Terug naar de titel van de column: waar doe jij het voor? Of, anders gezegd: wanneer is het genoeg?

Ik trap af: ik ben tevreden met een tweedehands auto als ik daarmee met mijn gezin elke dag veilig kan rondrijden. En jij?