De gestoomde vagina

Teutje en Aloysius Kreukel zaten voor de eerste keer dit jaar aan een gedekte tafel in de tuin. Op tafel stonden een schaal met asperges, twee schaaltjes met eierkruim en ham, een schaal gekookte aardappelen, een kom met een botersausje en een kom met aspergesaus. Teutje keek plechtig naar de schaal asperges. Ze stak haar hand uit, pakte een asperge en bracht die langzaam naar haar mond. Ze opende haar mond half en stak het puntje van de asperge in de half open mond. Ze zoog korte tijd aan het aspergepuntje en likte er daarna even aan. Dan stak ze de asperge wat dieper in haar mond en vervolgens haalde ze hem er al zuigend weer een stukje uit. Zo ging ze een tijdje door en dan beet ze plotseling een stuk eraf en begon er langzaam op te kauwen terwijl ze schalks naar haar man keek. Aloysius reageerde echter niet, zoals gewoonlijk.

Fijn hè? Aloysius’. zei Teutje toen de asperge op was. ‘Voor de eerste keer dit jaar asperges op tafel. En ze zijn zo lekker vers en dik. Je proeft gewoon de lente. Je weet wel, het jaargetijde waarin dieren bronstig worden en eigenlijk zijn wij ook zoogdieren.’

Aloysius keek zijn vrouw even aan. Prikte dan een aardappel aan zijn vork en zei: ‘Hoog tijd dus om de grote schoonmaak te gaan doen, Teutje,’ Hij grinnikte even, maar Teutje liet zich niet op de kast jagen. Integendeel.

‘Dat ga ik ook doen, Aloysius. Samen met Eva. We gaan Tweede Pinksterdag naar een beautyfarm in de Achterhoek en daar worden we een dagje lekker verwend en we laten ook onze vagina schoon stomen. Dat is zeker bij mij nodig, want er zitten zo langzamerhand al spinnenwebben in.’ Ze keek Aloysius triomfantelijk aan. Eva was een nieuwe vriendin, die ze bij de kapper had ontmoet. Aloysius mocht haar niet zo. Hij had het idee dat ze op vrouwen viel en Teutje als subje wilde gebruiken.

Je gaat je kut laten stomen? Wat moet ik me daarbij voorstellen, Teutje? Pas je wel op? Ik weet nog dat je je kut ging waxen en er te laat achter kwam dat je ski wax had geleend in plaats van de wax om je kut kaal te krijgen. Het was wel het beste glijmiddel ooit hahaha.’ Aloysius had ineens erg veel lol. Teutje kon er niet om lachen, maar ze liet zich niet op de kast jagen. Haar humeur was prima met die beautyfarm in het vooruitzicht. Ze pakte Aloysius meteen terug. ‘Zeg jij nou maar niets. Weet je nog vorig jaar toen je het schaamhaar weg wilde scheren met een scheermes, maar een oud scheermesje gebruikte en je in je lul sneed? Je liep drie weken met een ontstoken lul. Hij was in jaren niet zo dik geweest.’

Aloysius was maar de stad in gegaan. Er was zoals altijd van alles te doen op Tweede Pinksterdag. In ieder geval wilde hij de rommeltjesmarkt bezoeken. Normaal deed hij dat samen met Teutje, maar die was nu aan het stoom afblazen in de Achterhoek, zoals ze het met een grapje had genoemd. Aloysius vond het geen leuk grapje. Bij hem kwam de stoom bijna zijn oren uit toen ze had verteld hoe duur dat bezoekje aan de beautyfarm was. Het was wel een heel pakket dat ze daar aangeboden kregen voor die prijs. Een schoonheidsbehandeling op biologische basis, hotstone massage, een lunch, vrij gebruik van de combi sauna en dan ook het ontharen van diverse lichaamsdelen waaronder een v-steam en een afscheidspresentje. De v-steam bleek dat stomen van de vagina. Hij had er nog nooit van gehoord.

Langzaam liep Aloysius langs de kraampjes. Er waren er een aantal met oude boeken. Dat vond hij altijd wel interessant. Nog leuker waren kraampjes met postzegels, want dan kon hij er misschien weer een paar voor zijn verzameling vinden, maar er waren dit keer geen kraampjes met postzegels. Plotseling werd hij op zijn schouder getikt. ‘Jezus, Aloysius, jou heb ik een tijd niet gezien. Hoe gaat het met je?’ Het was Wouter, een jeugdvriend van hem. Even later zaten ze in een kroegje en vertelde Aloysius waarom hij daar alleen was. Wouter moest lachen. ‘Dus eigenlijk doet je vrouw een stoomcursus. Jammer dat ze Teutje heet en geen Ina, want dan zou die Eva kunnen zeggen: Door al die stoom zie ik je vaag Ina.’ Aloysius vond het niet leuk. ‘Ja, lach er maar om. Die Eva vertrouw ik voor geen meter. Ze begon er laatst ook over dat een leeuw soms wel vijftig keer per dag een orgasme heeft.’ Aloysius keek even stil voor zich uit. ‘Dat is toch alleen maar leuk voor een leeuw?’ grinnikte Wouter, ‘Die Eva had zeker zin in een wild dier in bed.’ Hij knipoogde naar Aloysius. ‘Ja, maar Teutje keek meteen verwijtend naar mij, want ik ben een leeuw. Die muts wil vast een wig tussen ons in drijven.’ Wouter klopte Aloysius bemoedigend op de schouder. ‘Joh, dan gebruik je toch een keertje goed je stoomfluit. Dan zal je zien dat er niets aan de hand is.’

Aloysius was moe. Niet van zijn werk, maar van de file waarin hij twee uur had gestaan. Hij was blij dat hij thuis was en was ook benieuwd hoe Teutje het had gehad in de Achterhoek. Zij was pas in de loop van de morgen terug gekomen van haar uitje op Tweede Pinksterdag. Ze zat op de bank te genieten van een wijntje toen hij de kamer binnenkwam. Ze lachte een beetje geil naar hem, dus hij vroeg maar snel hoe het was geweest.

Het was geweldig, schat. Een schoonheidsbehandeling en een massage heb ik wel vaker gehad en in de sauna ben ik ook al wel geweest natuurlijk, maar die v-steam is werkelijk fantastisch.’ Teutje was duidelijk in de zevende hemel.

Wat is er dan zo bijzonder aan, Teutje?’  vroeg Aloysius kalmer dan hij van binnen was. ‘De v-steam is helemaal in tegenwoordig. Het komt uit Azië. Kim Kardashian doet het ook. Er gaan speciale kruiden in heet water en dan gaat het water stomen. Wij kregen een stoel met een gat erin en konden daar dan op gaan zitten. Natuurlijk zonder slipje. Op die manier dringt de stoom in je vagina en reinigt je baarmoeder. De kruiden ontgiften je baarmoeder ook nog eens en ze schijnen ook nog goed te zijn voor de psyche. Ze brengen de kracht van Mars en vuur over op je lichaam.’ Teutje zuchtte, maar Aloysius moest lachen. ‘Pas dan maar op met dat vuur, want wie zich brandt, moet op de blaren zitten.’ De volgende dag bleek dat Aloysius ook paranormale gaven had toen hij van zijn werk thuiskwam en hij Teutje door de kamer zag lopen.

Wat loop je moeilijk, Teutje. Is er iets niet goed?’ Hij keek bezorgd naar zijn vrouw. ‘Nou, ik wilde die v-steam zelf ook eens proberen. Ik had alles gedaan zoals ik het had gelezen, Aloysius. Ik had acht kopjes water in een pan gedaan en aan de kook gebracht. Ik heb het vijf minuten laten doorkoken en daarna in een teiltje gegooid met wat tijm en oregano erin, want die andere kruiden had ik niet. Ik heb mijn slipje uitgetrokken en ben gehurkt boven het teiltje gaan zitten wachten tot de stoom in mij vagina doordrong en toen ging de bel en pleurde ik met mijn kont in het teiltje.’ Het was zielig voor Teutje, maar Aloysius kwam bijna niet meer bij van het lachen. ‘Nou, Teutje. Dat is wel makkelijk. Nu komt de stoom uit je vagina in plaats van dat hij erin gaat. Dan kun je je kont als stoomstrijkijzer gebruiken en de was ermee strijken.’