Honderd miljard leugens


Verschillende denktanks in Europa komen tot de conclusie dat het zo’n 100.000.000.000 (honderd miljard) euro gaat kosten wanneer wij in Europa weer grenscontroles gaan uitvoeren. Alleen voor Duitsland al 77.000.000.000. Lange rijen vrachtwagens en auto’s aan de grenzen; ik ken ze nog wel, jullie ook? Maar is Schengen nu een zegen of een langzame zelfmoord? Het is leuk dat goederen en mensen vrij kunnen reizen binnen de Europese grenzen, maar landen buiten het prachtige Europa maken er nu grof misbruik van. Plotseling doet de verkoop van prikkeldraad en hekken het weer abnormaal goed. Landgrenzen in de Balkan worden ermee ontsierd en waarom?

Wat is de dreiging nu eigenlijk, waarom die fysieke afsluiting van de grenzen? En is die dreiging reëel? Zal Hongarije vollopen met vluchtelingen? Hebben zij dan zo’n geweldig sociaal stelsel? Even zoeken: Het Hongaarse socialezekerheidsstelsel bestaat uit vijf takken: Pensioenen en de gezondheidszorg (met inbegrip van het wettelijk stelsel voor arbeidsongevallen, kost slechts 22 euro per maand!) worden aangemerkt als sociale verzekering. De andere drie takken zijn de werkloosheidsverzekering, de regeling voor gezinssteun en het stelsel van sociale voorzieningen.
Dus ja, ook hier zal een te grote vluchtelingenstroom dit stelsel ondermijnen.

De Balkan op slot. Vluchtelingen reizen naar de uiterste grenzen van Europa - op zich al een helse tocht - waarin Oostenrijk nu ook een flessenhals wordt omdat het een zeer gering aantal vluchtelingen per dag wil doorlaten. Engeland krijgt een status aparte binnen de Europese Unie door mooie deals af te dwingen bij de andere Europese leiders. De Balkan is bijzonder gepikeerd omdat zij dit soort deals wel wat eerder hadden willen hebben. Nu pakken de grootaandeelhouders van leveranciers van hekwerk en prikkeldraad hun dikke winsten nog. Dat zal snel anders worden wanneer meerdere landen hun deals gaan krijgen. En die gaan ze krijgen, ook Nederland.

Schengen werkt niet. De bereidheid van het grootste deel van de Europese bevolking vluchtelingen op te vangen is er niet! De verdeling van vluchtelingen toonde dat zo pijnlijk aan. Van de 36.000 die verdeeld moesten worden, lukte dat uiteindelijk maar voor 600 vluchtelingen.

Maar, beste lezers, hoe zit het nu eigenlijk? Het kost ons 100.000.000.000 tot 2025, maar ik hoor of lees nergens wat het ons gaat opleveren. Dat zou ik heel graag willen weten. Idioot eigenlijk dat ze dat er niet naast kunnen plaatsen. Alleen maar weer die angst aanpraten door een stelletje van die Eurofielen. Wat levert het ons op aan uitkeringen? Scholing? Huisvesting? Zorgkosten?