Vieze Sinterklaasspelletjes

'Spelletjesavond? Jezus, Teutje, dat is lang geleden. Waarom? We vieren al jaren geen Sinterklaas meer en we doen ook al jaren geen spelletjes meer.'Aloysius Kreukel vond het voorstel van zijn vrouw maar vreemd.

'Nee, dat weet ik, Aloysius. Daarom heb ik ook mijn eigen speelgoed gekocht', sneerde Teutje, 'Maar mam en pap willen de buurvrouw en haar twee kinderen een leuke Sinterklaasavond bezorgen omdat ze pas een scheiding achter de rug hebben en zij hebben nou eenmaal geen spelletjes en wij wel. 'Nu schrok Aloysius pas echt. 'Gadverdamme, Teutje. Dat gaan we niet doen, hoor. Je ouders nemen natuurlijk weer dat kuthondje mee en we weten helemaal niet wat voor mensen die buren zijn. We kennen ze niet eens. Je weet dat ik niet gek ben op kinderen.' Teutje lachte een beetje schamper. 'Maar als je geen paddenstoelen lust, kun je toch nog wel in het bos gaan wandelen, Aloysius.' Aloysius fronste zijn wenkbrauwen, want over die woorden moest hij wel even nadenken.

Teutje had net de paté en de Franse kaas klaargezet op de bar tussen de open keuken en de huiskamer toen de bel ging. 'Aloysius' , riep ze, 'doe jij even open? Daar is de visite.' Mopperend ging Aloysius naar de voordeur. Hij wist al wat er zou gebeuren als hij de deur opendeed en dat gebeurde ook. Meteen toen de deur open was, hing er iets aan zijn rechterbeen. 'Af, Adolf!', riep Bep, de moeder van Teutje, streng, maar Adolf, de chihuahua van de schoonouders van Aloysius reed al lekker tegen zijn been aan.

'Hij wil dat je zijn subje bent, want hij geeft aan dat hij dominant is op die manier.' Een zachte stem trok de ogen van Aloysius naar een bloedmooi meisje. Ze had net haar jasje uit gedaan en aan de kleding die ze droeg was niet te zien dat het bijna winter was. Ze droeg een blauw kort spijkerbroekje dat aan de pijpen gerafeld was en daarboven een sexy zwarte Short Sleeve Crop Top. Ze had zwart haar dat half over haar schouders hing, grote bruine ogen, een lief mondje en mooie lange benen. Nadat Bep Adolf in de badkamer had opgesloten, kwam het meisje heupwiegend op Aloysius af en kuste hem recht op de mond. 'Hallo', zei ze, 'ik ben Ilja.' Aloysius stond stokstijf, want hij voelde niet alleen haar mond. Er kwam zowaar enig leven in het onderdeel waarvan Teutje zich al lange tijd afvroeg of het nog werkte. 'Wat voor spelletje gaan we straks spelen?' vroeg ze met een geil lachje. Aloysius kon geen stom woord uitbrengen, maar Teutje zei een beetje bits: 'Cluedo. Je weet wel, dat spel waarin mensen worden vermoord.'

Ilja was de dochter van Karin en Karin was de buurvrouw van de ouders van Teutje. Er was ook nog een jongen van een jaar of veertien meegekomen. Hij heette Marco en zat regelmatig met zijn wijsvinger in zijn neus, waarschijnlijk was dat ook het enige gat waar hij zijn wijsvinger in kon stoppen, aan zijn jeugdpuistjes te oordelen. Aloyius vroeg zich af waarom ze in hemelsnaam Sinterklaas gingen vieren met zulke oude kinderen. Ze zaten trouwens meer met hun smartphones te klooien dan dat ze in andere dingen geïnteresseerd leken. Het gezelschap zat nog even koffie te drinken voor ze het spel gingen spelen. Er waren natuurlijk chocoladeletters bij de koffie, want er moest toch iets zijn dat met het feest te maken had. Aloysius zag 'toevallig' hoe Ilja langzaam aan haar I zoog. En weer kwam zijn koekoek een beetje uit zijn klokhuisje.

Tijdens het koffiedrinken merkten de Kreukeltjes dat buurvrouw Karin vroeger met een grammofoonnaald was ingeënt. Man, wat kon die lullen. Zelfs als er een stuk worst naar binnen ging praatte ze nog gewoon door, hetgeen een onsmakelijk gezicht was. Aloysius begreep nu wel waarom ze gescheiden was. Als je ook al doorlult met een stuk worst in je mond dan wordt het wel erg moeilijk voor een man om je gedachten bij de daad te houden.
Gelukkig was ze even stil toen Teutje de spelregels van Cluedo uitlegde aan de kinderen, want die kenden natuurlijk alleen maar Angry Birds en dat soort spelletjes.

Na de koffie was het gezelschap om de tafel gaan zitten. Teutje was maar tegenover Marco gaan zitten, want Aloysius zat nog niet of Ilja had tegenover hem plaatsgenomen. Bep zat tegenover Karin en Pleun, de man van Bep, zat aan het hoofdeinde van de tafel. Dat was ook nodig omdat hij nogal doof was en nu alles in ieder geval in beeld had.

'Dus als ik in de eetzaal ben, mag ik vragen of mevrouw White het daar heeft gedaan met een loden pijp?', vroeg Ilja met een geil stemmetje, 'wat een sexy spelletje, zeg.' Meteen voelde Aloysius een voetje tussen zijn benen en zag hij hoe Ilja hem een knipoogje gaf. Het voetje begon zachte tikjes tegen zijn kruis te geven en Aloyius merkte dat zijn kleine cobra toch een beetje uit zijn mand omhoog begon te kronkelen.

Het duurde even voordat Bep doorhad dat je via geheime gangen van de keuken naar de studeerkamer en van de serre naar de zitkamer kon gaan met je pionnetje zodat je niet je dobbelsteen hoefde te gebruiken, maar toen ze het allemaal snapten, kon het spel van start. Aloysius bleek er erg goed in, want hij won vier van de vijf spelletjes die ze deden.

'Goh', zei Ilja lachend, 'jij bent goed in het vinden van geheime gangen met je pionnetje, zeg', zei ze en ze had weer dat geile toontje. Haar voet zat nog steeds tussen de benen van Aloysius en inmiddels was de kleine David een echte Goliath geworden. Teutje had er nu genoeg van. 'Ja, met dat pionnetje wel. Maar nu heb ik er geen zin meer in. Laten we maar gaan jokeren.' Aloysius vond het echter niet leuk dat hij voor aap was gezet tegenover dat lekkere ding aan de overkant, dus sloeg hij meteen terug. 'Ja, Teutje, maar als de ingang van de geheime gang ook niet te vinden is vanwege het struikgewas dat hem heeft overwoekerd en het spinrag dat achter het struikgewas hangt, dan lukt het ook niet. Dat struikgewas moet dan eerst worden gekapt en het spinrag verwijderd.' Teutje liep rood aan, maar Bep viel haar schoonzoon bij. 'Pak dan maar snel de snoeischaar, Teutje, want al mijn vriendinnen zijn al oma.'

Van jokeren kwam niet veel meer. Na de woorden van Aloysius en haar moeder moest Teutje nodig naar het toilet en toen ze met rode oogjes terugkwam stelde Bep maar snel voor om aan de wijn en de lekkere hapjes te gaan. Voor Marco hoefde dat niet. Die had alweer een lekker hapje te pakken. Ilja had er echter wel zin in. 'Een dronken vrouw is een engel in bed', zei ze met een knipoog naar Aloysius. Teutje vulde meteen aan met: 'Maar een dronken man komt daar zeker niet meer klaar.'

Toen iedereen weg was hadden Teutje en Aloysius nog even voor zichzelf een wijntje extra ingeschonken. De donkere wolken tussen hen beide waren inmiddels opgetrokken. 'Zo, dat hebben we ook weer overleefd', zei Aloysius met een diepe zucht. 'Een lekker stel. Je vader zei niets en die buurvrouw zat juist aan één stuk door te lullen. Je moeder zat alweer over kinderen te zeuren, dat pikkie zit constant uit zijn neus te eten en dat grietje is gewoon een slet. Gelukkig zijn ze weer weg, want ik had het zwaar.' Teutje keek haar man even aan en zei: 'Ja, dat zag ik toen je van je stoel opstond. Je was iets zwaarder dan normaal.' Maar ineens schoot haar iets te binnen en ze begon te lachen. 'Waarom lach je, Teutje?', vroeg Aloysius. 'Nou, als je het nu al zwaar had, zet je dan maar schrap, want eerste kerstdag gaan we met de hele club dineren in een themarestaurant en tweede kerstdag gaan we met ze curlen.'