Seks met jonge meisjes

De zedenzaak Valkenburg wordt openbaar behandeld. De 29 verdachten moeten zich dus publiekelijk verantwoorden voor betaalde seks met een minderjarige. Die 'arme jongens'.

De heren hadden verzocht om de zaak achter gesloten deuren te behandelen omdat de hele zaak zo'n vreselijke impact op hun gezinsleven zou hebben. Verschillende kinderen van verdachten zouden op school al vervelende opmerkingen van medeleerlingen hebben ontvangen. En ja: al die media-aandacht zou dat natuurlijk alleen maar versterken. De emotionele schade is tenslotte al enorm.

Even ter informatie beste heren. Als je geen minderjarig meisje had geneukt had je al die ellende kunnen voorkomen. Dit is dus jullie schuld! Als je op internet niet had gezocht op 'bijna minderjarige hoer' had je nooit het risico gelopen om met een daadwerkelijk minderjarig meisje seks te hebben. Als je dan toch naar de hoeren wilde en gewoon een dertigjarige 'thuiswerkster' had opgezocht, had er nooit een arrestatieteam voor je voordeur gestaan en hadden je vrouw en kinderen hier nooit van geweten. Laat staan hun klasgenoten.

Oké. Je kunt discussiëren over naar de hoeren gaan als je getrouwd bent. Dat morele dilemma wil ik echter niet eens bespreken. Persoonlijk zou ik het leven alleen maar onnodig zwaar vinden als ik dergelijke geheimen mee moest dragen, maar als iemand daar voor kiest en dit succesvol geheim kan houden, is dat toch vooral zijn eigen probleem.

Waarschijnlijk is het belangrijkste probleem van deze gasten natuurlijk ook vooral dat ze niet al te succesvol waren in het bewaren van hun 'geheimpje'. Een beetje typisch voor zowat iedere verdachte in met name zedenzaken. Verkrachting of andere min of meer gedwongen vormen van seks behoren tot de meest zelfzuchtige vormen van misdaad. De daad zelf heeft enkel de absolute bevrediging van de dader tot doel en heeft volkomen schijt aan het slachtoffer. Het enige risico is betrapt worden.

Zo ook in dit geval. Als smoes wordt onder meer gebruikt dat de dame in kwestie zich aanbood als achttienjarige. Zou het zo'n kerel dan echt nog ene flikker uitmaken toen ze aan de deur toch verrekte jong bleek te zijn? Zou een van die verdachten om een ID-kaart hebben gevraagd? Of nog een stapje verder: zou hij meteen rechtsomkeert maken als ze dan zestien bleek te zijn? Natuurlijk niet! Een volwassen kerel met een gezin en kinderen 'zoekt' op internet naar achttienjarige meisjes, omdat het nu eenmaal behoorlijk link is om op internet rechtstreeks naar minderjarige meisjes te zoeken.

Een behandeling van de zaak achter gesloten deuren? Sodemieter toch op! Het is een hele weg van de fantasie om met jongere meisjes te neuken, filmpjes bekijken op internet, zoeken naar betaalde seks met zo jong mogelijke meisjes, bellen om een afspraak te maken, langs haar pooier een hotelkamer in lopen tot aan de daadwerkelijke seks zelf. Zeker als je dan ook nog een gezin hebt. Oneindig veel momenten om de risico's te overwegen. Dit is het risico dat je hebt genomen!

De enige spijt die deze figuren momenteel hebben is dat ze zijn betrapt. En waarschijnlijk zullen ze nog aardig pissig zijn dat die klootzak van een pooier die verdomde lijst met klanten had bijgehouden. Als hun naam en telefoonnummer toevallig niet op die lijst hadden gestaan, hadden ze maandagochtend op hun werk net zo hard lopen schelden op de smeerpijpen die wél op die lijst stonden.

Nee. Ik ben niet het type dat nu meteen om castratie met een botte bijl of andere gruwelijke lijfstraffen gaat schreeuwen. Ik zeg wel dat zij zelf verantwoordelijk zijn en blijven voor de ellende die hun gezinnen nu doormaken.