Sekstherapie in Parijs (1)


´Godverdomme, Aloysius. Ik heb ontzettend veel zin in die vakantie. Ik ben er echt aan toe.´ Teutje Kreukel was een beetje opgewonden. Ze zouden de volgende dag naar Parijs gaan en ze waren nog nooit verder geweest dan Port Zélande. Dat was niet vanwege het geld, want Port Zélande was ook niet goedkoop. Het was meer het onbekende. In Parijs spraken ze Frans en Aloysius en Teutje kwamen niet verder dan 'oui monsieur', 'non madam' en 'soixante-neuf' en van dat laatste kenden ze eigenlijk niet eens de vertaling. Ze wisten alleen dat het standje 69 was.

Alleen zouden ze dan ook zeker niet zijn gegaan, maar ze waren overgehaald door een paar nieuwe vrienden. Het was hun relatietherapeut Dick Fallus die hen had overgehaald. Hij zou samen met zijn nieuwe vriendin naar Parijs gaan en dacht dat het misschien voor Teutje en Aloysius een goede therapie zou zijn als ze mee zouden gaan. ´Parijs is echt een stad om de liefde te laten opbloeien´, had Dick tegen Teutje gezegd en daarbij had hij geknipoogd, hetgeen betekende dat ook de seks daar wel weer zou opbloeien. ´Ik hoop het, Dick. Mijn bloemkelkje is wel weer eens aan een lekkere wilde bestuiving toe

`Jeetje zeg. Wat gaat het hard. Ik dacht dat de hogesnelheidslijn niet reed omdat hij kapot was gegaan.´ Teutje keek naar haar man. Ze zaten een beetje krap, maar Teutje genoot wel de reis. Dit was ook nieuw voor de Kreukeltjes. Aloysius lachte even. ´Nee, Teutje. Dat was de Fyra. Die was stukgegaan. Dit is de Thalys. Die was er al.´Teutje keek een beetje verbaasd. ´Als deze er al was, waarom moest er dan een andere komen?' Nu moest Aloysius nog harder lachen. 'Tja, Teutje. Dat is politiek.' Nu snapte Teutje er nog minder van, maar even later zat ze alleen nog maar van het uitzicht te genieten dat voorbijflitste.

Onze vrienden werden op Gare du Nord afgehaald door Dick en zijn vriendin. Dick stelde haar voor als Erica Pruimenbloesem. Ze hadden een taxi klaarstaan, want met de eigen auto in Parijs is een crime. Het hotel was niet ver, maar wel te ver om te lopen met de koffers. Het was zo'n typisch oud Frans hotelletje met niet al te grote kamers die kleurrijk zijn behangen en gestoffeerd. Je moet hopen dat er geen brand uitbreekt, want dan kom je er nooit meer uit. Maar de kamers waren schoon en de bediening was vriendelijk. Nadat de koffers waren uitgepakt gingen de Kreukeltjes weer naar de receptie, want ze zouden met Dick en Erica uit eten gaan. Dat kwam goed uit, want het was al vrij laat en de magen knorden al.

'We gaan met de metro naar Châtelet en daar zien we wel verder. Er is daar in de buurt genoeg te eten en misschien is Quatier Latin wel leuk voor jullie.' Dick was duidelijk niet voor het eerst in Parijs. Dat vonden de Kreukeltjes wel fijn, want ze zouden anders echt niet geweten hebben hoe die metro werkte.

Niet veel later waren ze ter plekke. Het was een zwoele avond en het was gezellig druk op het plein. Dick wendde zich tot Teutje. 'Wil jij eens wat anders dan een stevige Hollandse pot, Teutje?' vroeg hij glimlachend. Teutje keek een beetje verbaasd. 'Ja, natuurlijk, Dick. Ik ben volledig hetero. Dat weet je toch?' Nu was het de beurt aan Dick Fallus om verbaasd te kijken. Maar hij snapte al snel het misverstand.

'Nee, Teutje. Ik bedoelde het eten. Wij willen graag echt op z'n Frans eten. Lekkere escargots in knoflookboter bijvoorbeeld. Maar als je dat niet wilt kunnen we ook naar de Griek in Quatier Latin.' Dick keek Teutje vragend aan. 'Escargots? Wat zijn dat , Dick?' Teutje keek een beetje argwanend. De Kreukeltjes aten eigenlijk altijd wat ze al van vroeger kenden. Buitenlandse gerechten kenden ze niet en Teutjes moeder had altijd gezegd: 'Eten is net als seks. Je neemt niet in je mond wat je niet kent.' En Teutje en Aloysius hadden zich daar altijd aan gehouden en waren nooit vreemdgegaan.

'Escargots zijn slakken, Teutje. Wijngaardslakken. Met een beetje knoflook en kruidenboter en een lekker stokbroodje erbij zijn ze heerlijk. En ze verhogen bovendien de zin in seks. Weet je dat slakken er zelf wel acht uur over doen voordat het mannetje een orgasme krijgt? Vergeet niet dat jullie hier ook zijn om de seksuele relatie weer wat op te krikken. Juist daarvoor hebben we jullie uitgenodigd en slakken kunnen daarbij goed helpen, maar we hebben nog meer in petto voor jullie de komende dagen.' Dick gaf Teutje een geil knipoogje.

'Acht uur?' antwoordde Teutje lachend, 'Aloysius doet nu al een paar jaar over een orgasme.' Maar slakken eten lijkt me niks, Dick. Zo'n slijmerig ding in je mond. Ik heb liever iets stevigs.' Nu was het de beurt aan Teutje om te knipogen.

Niet veel later zaten ze in een gezellig restaurantje in Saint-Germain des Prés. Hier konden ze allemaal aan hun trekken komen. Dick en Erica namen als voorgerecht escargots géant et sauvage de Bourgogne en als hoofdgerecht Saumon fumé de Norvège et toast. Aloysius en Teutje gingen voor de milleneuve de tomate et chèvre frais en als hoofdgerecht asperges blanches. Dat was wel nadat Dick had uitgelegd wat ze op hun bord zouden krijgen. De Franse kaas als dessert was ook alleen aan Dick en Erica besteed. De Kreukeltjes hadden liever een tarte tatin chaude avec glace. Onder het eten vloeide de wijn lustig en ze sloten de avond nog af met een koffie met grand marnier.

Tijdens het diner speelde de eigenaar van de zaak op de piano en zong Franse chansons. Erica vond het romantisch. 'Ik ben gek op Franse chansons. Het is erg romantisch, vind je niet?', fluisterde ze Teutje toe. 'Romantisch wel, maar ik hou toch meer van Engelse muziek. Engelbert Humperlekkerding bijvoorbeeld. Of tegenwoordig die boysband: One Erection.' Erica zweeg.

Een beetje rozig zaten Teutje en Aloysius in de bar van het hotel. Dick en Erica hadden onze vrienden nog even uitgenodigd voor een slaapmutsje en dat wilden ze niet afslaan. Eigenlijk had Teutje andere plannen, want haar mutsje was juist heel erg wakker geworden van de wijn, de grand marnier en de asperges. Juist die laatste hadden de lust in haar opgewekt. Maar nu zaten ze dus weer aan de likeur.

'Even proosten jongens', zei Dick Fallus en hief zijn glas. 'Dat het maar een mooi weekend mag worden en dat het libido tot grote hoogte mag stijgen bij de familie Kreukel. En om de kans daarop te verhogen, nodigen Erica en ik jullie uit om morgenavond niet alleen te dineren, maar ook de ogen goed de kost te geven. Het zal jullie zeker bevallen.'