Amper 200 Hollandse dooien

Hoeveel waren het er ook alweer? 296 slachtoffers toen ze vlucht MH17 uit de lucht knalden? Nog geen 200 Nederlanders? Waar maakten we ons in godsnaam druk over? Ze hadden ook niet op vakantie kunnen gaan.

Want zo simpel is het toch? Alleen rijke stinkerds zitten op een vlucht van Malaysia Airlines naar het Verre Oosten. Toen ze vertrokken zagen die lui zichzelf de volgende dag al met hun luie reet op een parelwit strand van een of ander luxe resort liggen. Vette pech dat ze nu net over Oekraïens oorlogsgebied en precies boven die ene BUK vlogen. Ze hadden natuurlijk ook net als iedere andere Hollander op de Veluwe, op Texel of in Antalya hun vakantie kunnen vieren.

Wat? Waren er ook kinderen bij? Of ik me die foto van dat dode kinderlijkje nog voor de geest kan halen? Ja. En? Ik heb dat kind toch niet op het vliegtuig gezet? Had ik dan twee weken een kind in huis moeten nemen, zodat de rijke papa en mama mooi weer konden spelen in een tropisch paradijs? Kom op zeg! Dat was één foto van één kind. Pure propaganda! Zolang het mijn kinderen maar niet zijn.

En dan dat overdreven gesleep met die lijken! Het koningspaar en het halve kabinet op vliegveld Eindhoven en een heel land lamgelegd om een paar lijkkisten over de A2 te rollen. Pleur die kisten in een paar vrachtwagens en laat mij alsjeblieft met rust. Ik heb er nog drie kwartier voor in de file moeten staan ook! Ik had verdomme net een hele werkdag achter de rug! En van MIJN zuurverdiende belastingcenten werd nota bene heel die poppenkast betaald!

Nee. Door dat soort geneuzel laat ik mijn gemoed niet bederven. Wat zijn nu 200 Nederlanders meer of minder? Als driekwart een baan had, zijn er in ieder geval weer 150 werklozen aan het werk geholpen. Je weet trouwens ook niet hoeveel geld die lui in de toekomst nog hadden kunnen kosten. Een paar hart- of kankerpatiënten kosten meer geld dan honderd hardwerkende belastingbetalers als ik op kunnen hoesten. Die Russen kunnen ons zomaar een klein kapitaal hebben bespaard!

Vergelijk deze reacties op de ramp met vlucht MH17 nu eens met de reacties op recente rampen met bootvluchtelingen op de Middellandse Zee en je begrijpt het pijnlijke niveau van héél veel van die reacties.

Even de kille cijfers:
In 2012 500 doden. In 2013 600 doden. In 2014 bijna 3500 doden. Dit jaar zitten we na amper vier maanden al op zo'n 1500 doden.

Maar ja. Het zijn maar Afrikanen. Negers. Moslims. Gelukszoekers. Potentiële terroristen of uitkeringstrekkers. Hoofdzakelijk jongemannen die vast en zeker hun hele familie deze kant op gaan slepen. Hadden ze maar in hun eigen land moeten blijven. En wat houdt ons eigenlijk tegen om niet al die boten aan gort te schieten? Die pro-Russische separatisten gaven misschien wel het goede voorbeeld door al die potentiële hart- of kankerpatiënten uit de lucht te knallen!

Ik vraag me serieus af hoeveel van dit soort misselijk makende idioten afgelopen zomer met heel dat leger ramptoeristen langs de A2 stonden te janken. Alsof ze ieder slachtoffer persoonlijk kenden. En nu de empathie van een hele foute Duitser in Auschwitz.