Naakt voor de webcam

Tinus had een goede bui. Eigenlijk had hij voor het eerst sinds hij met pensioen was zo'n goede bui en hij was al bijna een jaar met pensioen. Als je tijdens je hele werkzame leven nooit een andere hobby hebt gehad dan je werk, dan kan het zomaar gebeuren dat je na je pensioen in een gat valt. En Tinus was in een gat gevallen en niet zo'n klein gat ook. Het was minstens zo groot als dat van Kim Kardashian.

Sinds kort had Tinus echter een hobby. Hij was erop attent gemaakt door een ex-collega. Heel af en toe kwam hij nog op kantoor om een praatje te maken met de ex-collega's. De laatste keer had hij het met Karel over zijn gat gehad. Karel had hem toen aangeraden om een van de vele datingsites te raadplegen.
'Er zijn ook datingsites voor vijftigplussers. Dus misschien kun je een lekker stuk van zestig op de kop tikken', had Karel lachend gezegd. Maar daar moest Tinus niets van weten. Hij was niet voor niet zijn hele leven vrijgezel gebleven. Een vrouw over de vloer zag hij niet zitten. Toen hij nog werkte ging hij na het werk iets voor zichzelf koken, daarna televisie kijken en vroeg naar bed. Er was jarenlang een vrouwtje geweest dat één keer per twee weken kwam wassen en strijken. Schoonmaken deed Tinus zelf. Dat vrouwtje verrichtte dan ook nog wat andere hand-en-spandiensten. Zij zorgde er dan voor dat hij iets meer beweging kreeg dan normaal en hij zorgde ervoor dat haar afvoerputje niet verstopt raakte. Toen ze een paar jaar geleden een vaste relatie kreeg was het uit met de pret en moest Tinus zich ook wat dat betreft maar alleen zien te bedruipen. Dus geen datingsites. Maar Karel had hem toch nog een goed idee aan de hand gedaan: een chatsite. Ook daarvan zijn er heel veel in Nederland. Chatten schept geen verplichtingen, daten wel. Tinus was dus aan het chatten gegaan en had daar geen spijt van. Hij had zich aangemeld, had een uitgebreid profiel gemaakt en was daarna naar de chatrooms gegaan.

In eerste instantie was het chatten in de chatrooms een beetje tegengevallen. Allemaal slap gelul. Maar op een gegeven moment was er iemand geweest die hem privé aanklikte. Tinus wist niet eens dat zoiets kon. Zelf zou hij het ook niet hebben gedurfd, maar terugpraten durfde hij wel. En het was niet zomaar iemand. Het was een meisje van negentien. Hij was snel op haar profiel gaan kijken en ze zag er heel goed uit. Het bleek dat ze oudere mannen veel leuker vond dan leeftijdgenoten. Oudere mannen hadden meer te vertellen en meer ervaring. Tinus had meteen een goed gevoel gehad. Zijn gevoel van eigenwaarde was erdoor gegroeid en niet alleen zijn gevoel voor eigenwaarde.

Al snel had ze hem gevraagd of hij niet liever op Skype wilde chatten, dan kon ze hem foto's van zichzelf sturen. Tinus had wel Skype, maar tot dan toe stond alleen zijn zus in Australië in zijn lijstje. Daar had hij Skype speciaal voor. Dan kon hij af en toe het contact met haar onderhouden. Nu was daar dus Sanne19 bijgekomen. Zij was de reden van zijn goede bui, want hij ging haar voor het eerst op Skype spreken. Hij was toch wel een beetje zenuwachtig.

Tinus zag dat Sanne al online was toen hij Skype aanzette. Ze begroetten elkaar en Sanne vroeg of hij de cam aan wilde zetten. Zelf had ze geen cam, maar ze vond het leuk om Tinus te zien als ze zaten te chatten en ze zou wat foto's sturen van zichzelf als Tinus dat leuk vond. Nou, dat vond Tinus wel leuk. Even later was zijn cam aan en zwaaide hij even naar Sanne. Niet veel later kwam de eerste foto. Sanne in bikini en in een vrij uitdagende pose.
'Vind je me leuk?' vroeg ze. Nou en of Tinus haar leuk vond. Niet veel later kwam er een tweede foto. Daarop had Sanne geen bovenstukje aan, maar haar armen waren gekruist over haar borsten, dus die waren niet te zien. Wel zag Tinus dat ze een doorschijnend slipje aanhad en hij stelde vast dat ze geen plavuizen had, maar een klein kokosmatje. En toen vroeg ze ineens of hij zich wilde uitkleden. Ze vond hem er goed uitzien voor zijn leeftijd en werd erg opgewonden van hem, zei ze. Tinus werd er een beetje verlegen van, maar deed wel wat ze vroeg. Niet veel later stond hij naakt voor de webcam.
'En?', vroeg hij nieuwsgierig, 'vind je dat er nog muziek in zit?'
'Ja, hihi. Muziek van One Erection', was het antwoord van Sanne. En toen kwam de volgende wens van Sanne en Tinus wist dat hij ook die zou vervullen, want er was weer een foto van haar gekomen en die liet niets te raden over.

'Heb je nu alweer zo'n sukkel te pakken?' Bob keek even over de schouder van zijn kamergenoot Paul mee.
'Ja, leuk hè? Ze doen het allemaal, die ouwetjes. Ze trappen er allemaal in.' Paul lachte luid.
'Je doet alsof het een sport is', zei Bob.
'Dat is het ook. Het is net vissen. Alleen bijten deze vissen sneller.'
'Maar waarom doe je het? Je valt toch niet op mannen? En het is voor die ouwe niet leuk als hij straks merkt dat je niet meer online komt. Dus die raakt dan gefrustreerd.' Bob had eigenlijk een beetje medelijden met de oude man die achter de webcam zat. Hij en Paul waren niet alleen studenten en kamergenoten, maar ook vrienden en dit fakegedoe van Paul vond hij wel een minpuntje. Maar Paul stelde hem gerust.
'Die ouwe merkt er niets van, want ik doen hem over aan Rita, de buurvrouw van mijn ouders. Die is dik in de tachtig en vindt zo'n jong ding wel leuk. Ik heb er al een paar in haar lijstje op Skype gezet. Ze doet gewoon of ze Sanne is. Foto's zijn er zat op internet en ook meerdere foto's van dezelfde meisjes. Ik heb haar precies verteld hoe ze het moet doen. Ik zeg gewoon tegen die ouwe knarren dat ik een nieuw adres krijg en ze opnieuw moet toevoegen. Weten zij veel. Bovendien is het een goede daad, want anders zit ze veel alleen en die man waarschijnlijk ook.' Bob was niet echt overtuigd van de goedheid van de daad, maar kon er mee leven.

Tinus zat lekker onderuit gezakt op de bank naar de tv te kijken. Er was op dat moment een spotje van het Oranjefonds. Ze zochten weer 'maatjes'. Straks krijg je weer de donkere dagen voor kerst en dan zijn veel ouderen eenzaam. Een maatje kan ze dan door die tijd helpen door ze een beetje gezelschap te houden. Maar Tinus had gelukkig geen maatje van het Oranjefonds nodig, bedacht hij. Hij had zijn eigen maatje al gevonden. Nadat Sanne hem opnieuw had toegevoegd, had hij vrijwel dagelijks contact met haar. En dat hoefde ook niet altijd naakt te zijn. Ze hadden ook veel gewone gesprekken. Hij had nooit kunnen denken dat zo'n leuk jong meisje zo voor een oude man kon vallen.

Rita zat te breien op de bank en keek ondertussen naar de tv. Er was een spotje van het Oranjefonds. Ze zochten weer 'maatjes' om de eenzame ouderen de kerst door te helpen. Ze moest bijna lachen. Je hoefde in deze tijd van internet echt niet eenzaam te zijn met kerst, dacht ze. Zij had haar eigen maatje al gevonden. Tinus was tot nu toe de leukste camboy die ze van Paul had gekregen, vond ze.