Schapen neuken


Een reeks in samenwerking met de lezer. Graag daag ik jullie uit samen met mij te schrijven, denken en discussiëren. Deze week is het Merel uit Leiden die mij aan het denken heeft gezet. Ben jij de volgende? Stuur een bericht via PM, DM of eventueel als reactie onder mijn column.


Merel uit Leiden op 21-10-2014

Yo Nedero,

Ik zit met een probleem. Mijn vriend en ik zijn nu vijf jaar samen en alles gaat lekker. Sinds deze zomer zijn we bezig met gezonder eten, heel leuk, want je valt er van af. Maar mijn vriend werd al snel radicaler. Hij eet nu volledig biologisch en zeer milieubewust wil hij het zelfs doortrekken naar andere aspecten van zijn leven. Op zich is daar niks mis mee, maar hij wil het ook doortrekken naar de slaapkamer. Hij wil gebruik maken van condooms gemaakt van dierlijke producten. Een fokking schapendarm! Mijn vriendinnen vinden het hilarisch! Maar Nedero, ik hoef me toch niet te laten nemen door een schaap?!

Lieve Merel,

Eerlijkheidshalve moet ik je bekennen, toen ik je vraag las, moest ik wel even lachen. Ik begrijp dat je vriendinnen het hilarisch vinden. Maar dat maakt het voor jou niet minder ingewikkeld. Ik begrijp namelijk ook dat dit iets is wat jou erg bezig houdt en dat je niet weet hoe je hem tegemoet kunt komen en toch je eigen grenzen niet hoeft te overschrijden. Waarschijnlijk had ik normaal gesproken mijn vriend de wind van voren gegeven en gezegd dat wanneer hij dierlijke seks had willen hebben maar een schaap had moeten bestijgen. Echter, heb ik onderzoek voor je gedaan en het internet afgestruind om een passender antwoord voor je te hebben.  En daar kwam ik het volgende tegen: fair trade én milieuvriendelijke condooms!

Op zich worden alle condooms gemaakt van het natuurlijke product latex, van de rubberboom. Niettemin worden er bij de reguliere condooms verschillende niet-afbreekbare stoffen toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het slecht is voor het milieu en indirect op de lange termijn ook schadelijk voor ons mensen. Bij ecologische condooms is dat anders, daar wordt gewerkt met natuurrubber die van een plantage komt waarbij men op een duurzame manier manier omgaat met het milieu en de rubber plantage. Tevens zijn de condooms CO2-neutraal geproduceerd. In vele gevallen gaat deze milieubewuste condoom ook gepaard met een Fairtrade label, wat er ook nog eens voor zorgt dat de plantagewerkers eerlijk en naar evenredigheid betaald worden!

Dus lieve Merel, jij hoeft je niet te laten neuken door een schaap. Op bijna iedere online condoomshop kun jij ecologische en fair trade condooms kopen. Zo kun jij de sterren van de hemel neuken en is je vriend nog steeds milieubewust bezig. Je kunt er zelfs aan toevoegen dat dit een stuk diervriendelijker is!