Dikke meisjes met naveltruitjes

Meisjes met naveltruitjes: heeft iemand jullie wel eens verteld dat je er dik uitziet met zo’n ding? Het kan me niet schelen hoe dun je bent. Zodra je besluit om ergens te gaan zitten, een stuk te fietsen of om je te bukken, krullen al je buikrolletjes op tot het gemiddelde lichaam van een maatje 40+ vrouw. We zien heus wel dat je superdun bent met je zestienjarige lijfje. Maar die illusie houd je veel beter in stand door er een strak hempje over te doen, dat ook je navel bedekt. Dat krult tenminste mee als je gaat bukken of zitten, zodat wij allen denken dat je superplatte buikje zo strak blijft.

Meisjes met hot pants hebben het trouwens ook niet zo goed begrepen. Shorts zien er best tof uit in het pashokje. In de praktijk pakt het echter minder goed uit. Als je de pijpjes omlaag trekt voor je gaat zitten op het terras, voorkom je misschien nog net dat je bovenbenen eruit lubberen op de plek waar de pijpjes ophouden. Dan moet je al dun zijn, of een te grote maat hebben gekocht, want bij de gemiddelde vrouw zie je bij het zitten niet eens meer dat ze shorts aanheeft. Haar benen zetten zo uit dat ze er net zo goed naakt zou kunnen zitten. En stel je dan die dikke vrouwen ook nog eens voor in korte naveltruitjes: van die wandelende burrito's vergaat iedereen de eetlust. 

Heb je na het opstaan van het terras je eigen achterkant wel eens begluurd in een winkelruit? Er staat een sear grate-motief in je benen gebrand waar de gemiddelde Amerikaanse barbecueër jaloers op zou zijn. En vinden jullie die korte broekjes soms niet ontzettend onaangenaam zitten? Hoe doen jullie dat toch als je zit vastgeplakt op een plastic terrasstoeltje? Hoe stappen jullie na een dagje uit weer op dat gloeiend hete zadel zonder je dijbenen dicht te schroeien?

Lieve meisjes van zestien, we weten allemaal wel dat jullie het doen omdat je bezig bent met mode en erbij wilt horen. We zien allemaal hoe druk jullie zijn met je uiterlijk, hoe onzeker je soms bent en hoe je graag van de mensen om je heen hoort hoe mooi je bent. We vinden het ook alleraardigst dat je zo rondloopt om de oude mannetjes in je woonplaats een plezier te doen, die na jaren droog te hebben gestaan spontaan weer een stijve krijgen zodra je fitte schoolgymbilletje net onder het pijpje van je korte broekje uitpiept tijdens het lopen. We snappen het wel. Heus.

Maar je zou er niemand kwaad mee doen als je broekje net een pietsje langer is en je shirtje net wat meer van je lijf bedekt. Niet omdat we het niet willen zien: er zijn maar al te veel mensen die genieten van jouw jonge puberlijfje. Nee, ik geloof echt dat je er nog slanker uit zal zien als je jezelf een pietsje minder blootgeeft. En daar doe je uiteindelijk iedereen een plezier mee.