Bomteelballen

Mijn probleem is het niet. Ik vlieg nooit naar de VS. Toch moet ik soms wel lachen om die steeds weer vernieuwde veiligheidsmaatregelen op vliegvelden. Ik zit eigenlijk een beetje te wachten op kindersloten op de deuren van vliegtuigen. Want ja: kindsoldaten hè?

Nu zijn het de elektronische apparaten. Mobieltjes, laptops en vergelijkbare apparatuur. Als de batterijen leeg zijn, komen ze het vliegtuig niet meer in. Want? Onduidelijk want dat zeggen ze er dus niet echt bij.

Nu kan ik zelf wel een en ander invullen. Ze zullen vast ergens een smartphone hebben gevonden, met een explosief(je) op de plaats van de accu. Dan denk ik: die ene keer is het dus ook meteen mislukt. Maar dat niet alleen. In een beetje laptop kun je toch wel meer plekken verzinnen dan enkel de accu? De dvd-lade? Ik ben geen techneut, maar volgens mij kan een handige jongen uit Pakistan dat best voor elkaar krijgen.

Alleen raak ik met verdere berichten dan juist nog meer in de war. Ze hebben het namelijk ook over niet traceerbare explosieven. Dan gaan ze dus vanwege een gerucht over explosieve batterijen wereldwijd telefoontjes met lege batterijen weigeren, maar je kunt wel je horloge met zo'n vaag goedje vullen en er een gat mee in een vliegtuigwand blazen.

Hoe zit dat trouwens met die horloges? Ik zie tegenwoordig nogal wat knotsen van horloges aan polsen hangen. Worden die nooit gecontroleerd? Een secondewijzer zie je nog gaan. Sommigen hoor je tikken. Moet een douanier in andere gevallen een minuutje op je pols gaan turen om te checken of die minutenwijzer wel verspringt? Is er wel ooit naar horloges gekeken? Een complete bodyscan met een joekel van een horloge, maar ze kijken alleen of je een grote lul, stevige ballen of grote tieten hebt!

O ja: en de bolletjes in je endeldarm natuurlijk.

Tering! Ik zie ineens nieuwe opties! Van een paar stevige teelballen kijken de dames en heren douaniers niet meer op. Van bollen in je maagstreek schrikken ze zich juist verrot. En er zijn inmiddels niet te detecteren explosieven in omloop. Het is eventjes wachten op de eerste terrorist die met een piepstemmetje aan een douanepoortje verschijnt.

Waarom een piepstemmetje? Nou. Die laat dan dus zijn ballen eruit snijden en stopt er een paar joekels van niet te detecteren explosieve bollen voor terug. Je staat even voor lul met je piepstemmetje, maar je oogst als winnaar van de dagprijs voor de grootste ballen grote bewondering bij de bodyscan! Vervolgens knal je met een stevige heupbeweging zomaar een vliegtuig uit de lucht.

Maar goed. Alle veiligheidsmaatregelen zullen best nut hebben gehad. Sinds 2011 is er nog geen vliegtuig door een explosief uit de lucht gevallen en ze hebben enkel twee eikels met een schoenbom en een explosief onderbroekje opgepakt. Wat nog meer is voorkomen, zullen we nooit weten.

Deze column levert echter wel weer voer voor nieuwe ideeën en maatregelen. Gaan ze vanaf volgende week iedere kerel een stevig knal tussen zijn ballen geven? Ik zou dat alleen met een héle lange stok durven.