3-1? Bij mij werd het 1-2

Ik zit even in een ander universum, parallel aan het uwe. Tot dusverre bevalt me dat heel goed. De techniek staat voor niets, dus u merkt niet dat ik er soms even niet ben, voordat u het weet ben ik weer terug, bijvoorbeeld om een stukkie te schrijven.

We hadden een prachtwedstrijd, gisteravond. Alles klopte, alleen de uitslag beviel de Brazilianen niet erg. Het werd 1-2, de Kroaten wonnen. De Japanners hadden hun beste scheids gestuurd. En een poosje voordat het WK begon hadden ze de man ook nog bij een ooglaserkliniek langs gestuurd. Je moet er toch niet aan denken dat hij iets verkeerd zou zien! We weten natuurlijk niet hoe hij voor de behandeling kon zien, maar wat hij tijdens de wedstrijd constateerde klopte prima met wat wij allemaal zagen. Er ontging hem maar heel weinig.

Het eerste doelpunt viel algauw, een eigen doelpunt van een Braziliaan. Aii! O, dat hadden jullie ook? Kort daarna bracht Neymar zijn elleboog in contact met de nek van een Kroaat, wat hem een rode kaart opleverde, zodat de Brazilianen met een man minder verder moesten. De Kroaten maakten uit een scrimmage voor het doel nog een doelpunt. Er was nog enig protest, maar de scheidsrechter overlegde even met zijn kompanen en niemand bleek iets onrechtmatigs te hebben gezien. Wij als toeschouwers ook niet. Kort voor het einde maakte een Braziliaan met een puntertje nog een doelpunt om de eer te redden, maar het kwaad was al geschied.
Maar goed, er komen in de poule nog twee wedstrijden, dus er is hoop dat het nog goed komt.

Hoe was het bij jullie? O, Neymar kreeg geen rood en speelde de wedstrijd uit? En hij maakte ook nog twee doelpunten? En dat doelpunt van Kroatië ging niet door? Wat een wanvertoning! Hebben we daar vier jaar op zitten wachten? Ik blijf nog maar even hier. Gauw mijn stukkie posten en dan weer terug. Als ze daar in dat andere universum ook stomme dingen beginnen te doen ben ik zo weer terug.

Tot dan.

Nou, dat was me het avondje wel, zeg! We leverden prima werk af tegen die Spanjolen. Spektakel te over, vooral in het doelgebied van Casillas. Die penalty van de Spanjaarden zat er natuurlijk aan te komen. Er duikt een verdediger van ons te enthousiast naar een Spaanse speler in ons doelgebied en dan weet je het wel. Met veel theater omvallen kunnen ze allemaal geweldig. En de arbiter die daar nooit intrapt zal er wel nooit komen. Cillessen kon het verder wel vergeten. Maar goed, 1-0 achter zo vroeg in de wedstrijd, en nog wel tegen de wereldkampioen, geen probleem. Ze gingen met hernieuwde moed op zoek naar de gelijkmaker. Ik heb nog nooit een wedstrijd gezien waar zoveel kansen waren. Die geweldige kopbal van Van Persie, man man, inlijsten en iedere avond effe kijken. Hij knalde op de lat achter Casillas die zich razendsnel half omdraaide en de terugspringende bal net voor de schoen van Van Persie vastnagelde op de grasmat.

En zo waren er zo veel bloedstollende momenten. Zelfs zonder goals zijn Robben en Van Persie nu al dé spelers van het het WK. Del Bosque heb ik wel tien keer met zijn handen voor zijn ogen zien zitten. Hoe kan iemand in een uur tijd tienmaal een hartstilstand overleven? En Casillas krijgt een standbeeld van dertig meter hoog, het beton voor de sokkel wordt op dit moment gestort. Wat die man voor zijn team deed zal nooit meer worden geëvenaard. En Nederland heeft zich door het vertoonde spel als Angstgegner van letterlijk ieder ander team aangediend. Want die missers, dat worden ooit rake schoten, en dan ben je als tegenstander aan de wolven overgeleverd. Bewondering in de hele wereldpers, kijk maar op internet. Die 1-0 voor Spanje is de minst verdiende uitslag aller tijden, dat is de consensus.

Hè wat??? 5-1??? Je meent het niet! Die kopbal van Van Persie was wel raak? En daarna nog vier goals? Robben ook twee keer? De Vrij uit een corner? Ik heb duidelijk wat gemist, al zat ik in dat andere universum naar de match van mijn leven te kijken. Goed, dat heen en weer gaan is dus ook al niks, ze weten het daar net zo min als hier. Ik blijf wel hier.