SM en rode wijn

De mooie collega en ik zijn weer eens in de kroeg beland. Even stoom afblazen, de werkweek afsluiten en minstens aangeschoten raken. Doen we vaker.

Bij de vierde witte wijn voor haar en de vierde rode wijn voor mij begon ze over een vrijdagmiddag van een paar weken geleden. We hadden het toen over seks gehad. Even maar, maar ik had toen iets meer gezegd dan ik de volgende dag nog prettig vond.

"Hé, schaamde je je achteraf nou een beetje, toen we het de vorige keer over seks hadden?" "Nou, op het moment zelf niet, maar de volgende dag heb ik wel bedacht dat ik me maar eens moest leren inhouden" antwoordde ik. "Het was wel een beetje gênant, eigenlijk." "Waarom dan?" vroeg ze. "Ja, eh… Ik vond het eigenlijk een beetje te veel informatie. Achteraf had ik het liever niet gezegd." "Kom op zeg, ik vroeg er toch zelf naar?" Ze glimlachte.

Ze nam een slok wijn. "Maar hard, snel en bruut dus." "Zullen we dit maar even laten rusten?" glimlachte ik. "Hoef ik me morgen tenminste niet weer zo opgelaten te voelen." "En als we het wat algemener houden?" "Je wil per se over seks praten?" "Ja," zei ze "ik vind seks een interessant onderwerp en volwassen mensen moeten het daar toch normaal over kunnen hebben?" "Nou goed, barst maar los dan" antwoordde ik.

"Heb je wel eens met SM geëxperimenteerd?" Nu schoot ik in de lach. "Met die toneelstukjes en maskertjes en zo? En met die zweepjes? Nee, natuurlijk niet. Waar zie je me voor aan? Ik ben geen clown." "Nee, dat bedoel ik niet" ging ze verder. "Maar altijd dezelfde seks hebben, missionarisstand, zoiets, even op en neer en dan weer klaar… Dat wordt ook een beetje saai na een tijdje." "Ik ga niet uitgebreid uitweiden over mijn seksleven. Sorry." Ik wachtte even. "Mijn seksleven is prima. Maak je geen zorgen."

Ze ging verder: "Het kan altijd beter. Het mag soms best een beetje pijn doen. Veel vrouwen houden van pijnlijke seks. Niet altijd, maar soms wel." Ik trok een wenkbrauw op. "Dat klinkt best achterlijk." "Nee hoor" zei ze. "Kun je je voorstellen dat vrouwen ook wel eens gewoon hard, snel en bruut willen? Hoe denk je dat dat voelt? Ja, dat weet je natuurlijk niet, maar dat is een beetje pijnlijk. Soms ook wel meer dan een beetje. Als de man wat groter geschapen is dan natuurlijk hè."

"Hé, ik heb niets om me voor te schamen." Dat had ik iets sneller gezegd dan overtuigend was. Ze zei: "Dat kan je bij mannen zo met kleding niet zien natuurlijk. Bij vrouwen wel, of ze grote borsten hebben bedoel ik, maar of een man een grote heeft… Hé, mijn ogen zitten hier!" Mijn ogen waren afgedwaald. "O, sorry, reflex." Ik voelde dat ik bloosde. "Maakt niet uit" lachte ze. "Maar waarom zou je dat dan willen?" vroeg ik. Ze zei: "Seks is gevoel, pijn is gevoel en als je gevoel beleeft in een vertrouwde omgeving met iemand die je vertrouwt, dan is dat heel lekker. Een soort volledige overgave. Nog meer voelen." Ik dacht daar even over na. Ik kon me er ergens misschien wel iets bij voorstellen.

"Maar denk eens na," zei ze, "wat is de beste manier om seks te beleven?" "Ja, eh… Doen wat je denkt dat goed is, wat goed voelt en tegelijkertijd op de reacties van de ander letten en daar dan op inspelen." "Exact," zei ze "en als je merkt dat je partner meer wil, dan ga je dus verder. Ze zegt vanzelf stop." "Gewoon tijdens de seks mijn vrouw slaan en dan maar zien wat ze doet dus. Klinkt niet echt als een geweldig plan. Voor een enkeling wel misschien, maar, nou ja…"

"Wat is de absolute bestseller van de afgelopen jaren?" Ik wist al welk punt ze wilde maken. "Ja, Vijftig Tinten Grijs" zei ik. "SM-porno en het werd door half vrouwelijk Nederland verslonden." "Dat is precies mijn punt" zei ze. "Dat lezen die vrouwen echt niet omdat ze er niets aan vinden hoor."

Ik bedacht me dat de kans vrij groot was dat dit uiteindelijk een gesprek zou worden waar ik achteraf toch weer spijt zou van krijgen en stelde mijn mooie collega voor om de rekening te vragen. "En?" vroeg ze toen we richting station liepen, "Ga je je hier morgen weer om schamen?" "Nee hoor" zei ik. "Sterker nog: ik ga het op internet zetten." "Wedden om een knappe fles wijn dat je het niet doet? Maar van mij mag je hoor. Als je mij maar anoniem laat."

Lieve collega, doe maar een flesje Châteauneuf-du-Pape.