De Brief: Dino Bouterse

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan de betrapte druscrimineel en terroristenvriend Dino Bouterse.

Mijn zoon,

Weet dat ik trots op je ben. Je houdt de principes van onze familie hoog. Drugshandel en moord zijn de dobber waarop onze eer is geschoeid. Het is de blanke, die zich steeds weer tegen ons keert.

Het is niet meer dan normaal, dat jij ons regeringsgebouw hebt gebruikt voor de opslag van onze cocaïne en een raketwerper. Het volk, dat denkt dat de regeringsgebouwen ten goede moeten komen aan de Surinaamse gemeenschap, heeft het mis. Nog iedere dag betreur ik, dat ik op die decemberdag niet veel meer mensen heb laten neerknallen.

Dat de Amerikanen je erin hebben geluisd, is een laaghartige streek, die een smet werpt op ons prachtige land. Hij die mij of jou aanvalt, is een gezworen vijand van het Surinaamse volk. Die Barack Obama, als leider en opdrachtgever van die Amerikaanse Geheime Dienst, is een smet op ons trotse, zwarte ras.

Dolgraag hadden jij en ik nog wat van die moslimstrijders een warm onderdak geboden. Suriname heeft nog zat overheidsgebouwen, en het volk is te stom om dat in de gaten te hebben. Zelfs toen ik dit weekend de woorden “Ons mooie land, een multi-etnische bloementuin, staat wereldwijd bekend als tolerant en vredelievend” sprak, slikten de mensen dat voor zoete koek.

Het is verschrikkelijk dat die door ons geplande staatsgreep vlak voor de volgende verkiezingen nu in het gedrang komt. Ik had je zo graag als mijn kroonprins aan het volk willen presenteren.

Nu is alles tevergeefs. Jij zit de komende decennia in een Amerikaanse cel en ik ben oud en der dagen zat. Onze familie-eer reddeloos verloren.

De prostituee bij wie ik je verwekte ligt nu dood in Albina. Het spijt me dat ik je dit moet berichten, maar ik kon onmogelijk het risico lopen dat ze haar dreigement om te onthullen hoe het is gesteld met de afmeting van ons familiegeslacht zou uitvoeren.

Veel sterkte de komende jaren, jongen!

Je liefhebbende vader