Betonhoertjes en moslimtuig

Even met de KNVB gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Van Praag in de buurt?”

De ballenjongen vroeg mij om een ogenblik geduld. De preses was buiten even een balletje trappen met Louis van Gaal. Na enig geduld mijnerzijds kreeg ik de hijgende bondsvoorzitter aan de lijn. “Ha, Michael! En? Nog wat stukgemaakt?” Stomverbaasd vroeg de voetbalbobo mij waar ik op doelde. Tijd voor enige uitleg: “Nou, gewoon. Als er wordt gevoetbald, dan gaat er altijd van alles kapot. Enorme schadebedragen. Een ravage zover het oog reikt.” De heer Van Praag antwoordde dat de KNVB hard bezig was met verdere professionalisering van de stewards in de stadions. Hoog tijd om dit misverstand even recht te zetten: “Nee, Michael, daar gaat het niet om. Voor mijn part trappen ze al die stadions volledig in puin. Kan me niet schelen. Maar de meeste schade ontstaat niet ín, maar buiten het stadion. Daarom ben ik het ook zo enorm eens met de door de ChristenUnie bepleite Hooliganheffing.” Van Praag sputterde tegen met de stelling dat wat op de openbare weg gebeurt, nu eenmaal sowieso de verantwoordelijkheid van de politie is en dat het met het wangedrag van de meeste supporters best wel meevalt. Daar was ik het niet mee eens: “Fout, Michael. Afgelopen woensdagmiddag was ik samen met mevrouw Oplopers op jacht naar een paar stevige stappers en een mooi overhemd. Kwamen we op de Dam terecht. Buitengewoon onprettige sfeer met hordes stomdronken Celtic-supporters en als altijd vervelende Ajacieden. En ja hoor: tientallen voetbalsupporters aangehouden en acht agenten gewond. Maar tientallen agenten liepen daar rond. Erg vervelend, want nu konden die politiemensen niet foutparkeren op de stoep voor de afhaalchinees. Hele politiebureaus zonder vreten. Jullie schuld. In dat licht bezien is die voorgestelde Hooliganheffing van 30 miljoen per jaar nog maar een schijntje.” Woedend brieste de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Vandalisme Bond dat ik op moest houden met die rotgeintjes van me omdat hij anders niet voor de gevolgen kon instaan. Ik was niet onder de indruk: “Schei uit. Als dat voetbaltuig zelfs standbeelden van oude topspelers bekladt, heb ik niets te duchten. Kleuters! Eikels met spuitbussen verf. Zo schattig. Het standbeeld van Coen Moulijn bekladden. Lullig, voor de deur van dat invalidencentrum De Kuip.”

Maar denk nou niet dat alleen hooligans nogal achterlijk zijn. Ook binnen de Marokkaanse gemeenschap wemelt het van de randdebielen. De examendieven van dat Ibn Ghaldoun zijn kwaad. Ze worden niet toegelaten op de nieuwe hoofddoekjesschool in Rotterdam. Volkomen terecht, natuurlijk. Examens achteroverdrukken en daarna samen met je ouders protesteren tegen de komst van een nieuwe Islamitische school. En vervolgens op diezelfde school onderwijs willen. Echt. Dan ben je heel erg dom in je hoofd. Overigens is het besteden van onderwijsgeld aan die grapjassen sowieso geldverspilling. Vind ik. Want eerlijk gezegd zie ik de Marokkanen in kwestie liever als jihadstrijder naar een of ander woestijnland vertrekken. Om daar te worden doodgeschoten. Want dat is voor alle betrokkenen het beste. Voor de Marokkaanse gemeenschap omdat die niet langer voor lul wordt gezet door tuig waar sowieso geen land mee te bezeilen is, voor de Nederlandse gemeenschap omdat onze oma’s, tantes, echtgenotes, zusters en dochters niet langer worden beroofd en voor hoer worden uitgescholden. Echt. Ik ben altijd al een groot voorstander van win-win situaties geweest.

Net als bij de HEMA. Ook voorstander van win-win situaties. Daarom kun je er naast de handige kantoorartikelen en het comfortabele ondergoed voortaan ook terecht voor je ziektekostenverzekering. Ik heb er geen goed gevoel bij. Dat je je met het bonnetje van de apotheek wegens die nare geslachtsinfectie moet melden bij de servicebalie. Toch weer wat anders dan een nieuw batterijtje in je horloge of een klacht over je kapotte waterkoker. Met een grote grijns op mijn bek nam ik kennis van de 10% korting op de boodschappen die de verzekerden van het HEMA-ziekenfonds krijgen. Klinkt goed, natuurlijk, maar ik vind het een gemiste kans. Juist voor de mensen van het HEMA-ziekenfonds zouden de rookworst en de kaascroissants 100% duurder moeten zijn. Want als je maar genoeg van die troep vreet, wordt het vanzelf dotteren. Dure grap voor de ziektekostenkas. En mensen die steeds babykleertjes kopen, moet je als verzekerde natuurlijk gewoon weigeren. Baby op komst. Alsof zo’n bevalling niets kost! Maar hoe dan ook: je staat voor lul bij de servicebalie, met je bonnetjes.

Net als een vroegere directeur van Ballast Nedam. Staat ook voor lul met z’n bonnetjes. Kosten van hoeren werden ingeboekt als juridisch advies. Zo grappig. Ik heb nooit de indruk, dat achter die voordeur met zo’n koperen bord ‘Maison Chez la Putain’ nu echt het aanbestedingsrecht eens fijn werd doorgenomen. Of de wettelijke bepalingen rond betonstort in open zee. En zelfs als, ik herhaal áls, die erotische dienstverlening wordt verleend door een strenge meesteres, dan nog…. Die heeft heus geen rechten gestudeerd.