De Nieuwe Pedopartij

Bij het woord ‘pedopartij’ denk je toch altijd meteen aan die Marthijn Uittenbogaard en die Ad van den Berg. Die lolbroeken die het misbruiken van kleine kinderen probeerden goed te praten. Maar dat is nu voorbij. Er is een nieuwe pedopartij opgericht, zonder dat we het in de gaten hadden. Want die club gaat schuil achter een briljante vermomming.

Ik presenteer u Jan Nagel en Norbert Klein als nieuwe boegbeelden van het Nederlandse pederastenfront. Geniaal! Ze regelen hun zaakjes niet met een kinderpartijtje, nee, hoe onopvallend, juist met een seniorenpartij. Meesterzet!

Een absoluut puik stukje werk, hoe ze ons er met z’n allen hebben laten intuinen. Wij maar denken dat het ging om de belangen van de Nederlandse bejaarden. Dat ze zelfs die pensioenfraudeur Henk Krol hebben ingevlogen om ons massaal om te tuin te leiden. Of beter gezegd: om de speeltuin te leiden.

50Plus. We dachten altijd dat die naam verwees naar de doelgroep. Helemaal mis. De naam verwijst naar de daders. 50Plus.

Afgelopen zaterdag werd het eindelijk wereldkundig gemaakt op het congres van de partij. De massaal toegestroomde media dachten dat het zou gaan over de verkiezing van de nieuwe partijvoorzitter. Over het blussen van de veenbrand die de partij zo lelijk in zijn greep hield. Over het partijlidmaatschap van de oude Michel van Hulten, u weet wel, die malloot die al jaren strijdt voor gratis openbaar vervoer. Alsof dat niets kost. Maar nee. Niets van dat al. En ik geef het ruiterlijk toe. Ook ik ben er met open ogen ingetrapt. Altijd maar bovenop het nieuws. Altijd maar van die stevige stukkies in onze rubriek ‘Plat Haags’. Altijd alles en iedereen maar een beetje uitmaken voor sukkel, uilskuiken, droplul of klapmongool. Alsof ik zélf altijd alles in de gaten heb. Mooi niet dus.

Zaterdag was De Grote Dag. Er is uit het ledenbestand een Miss 50Plus gekozen. Lijkt heel onschuldig. Een soort rollatorvamp. Een fraai gerimpelde Tenalady die van achter haar looprekje menigeen nog een zwoele blik toewerpt. Met haar kunstgebit klapperend achter haar getuite lipjes. Heel braaf allemaal. Maar nee hoor. De uit het ledenbestand gekozen Miss 50Plus heet Lisette Leegstra. Haar leeftijd? 21 jaar. De natte droom van menig pensioengerechtigde heer.

Dus dát is, waar het de mannen van 50Plus allemaal om te doen is. Zich in groepsverband verlustigen aan een onbereikbaar jong meisje. Menig opa heeft in het bejaardenhuis een plaatje van Lisette boven zijn bed hangen. Een foto die bij het verslag van de ledenvergadering zat. Een jongedame in een strak truitje. Betty Page anno 2013.

50Plus. Een horde vieze oude mannetjes. Werkelijk bewonderenswaardig hoe het die partij lukt om zijn imago nog verder te verwoesten. Meesterlijk. Daar kunnen Marthijn Uittenbogaard en Ad van den Berg nog een puntje aan zuigen.

Volg Driek Oplopers op Twitter