Ik spaar bonuskaartnummers

Douwe Egberts koffie wordt heel veel gekocht. Melk en karnemelk ook. Net als Elstar appels, komkommers en Coca-Cola. Ik hou het allemaal bij sinds ik bonuskaartnummers spaar. Een fantastische nieuwe hobby van me.

De Consumentenbond bracht me op het idee. Die kwamen namelijk met het nieuws dat de Bonuskaart van Albert Heijn zo lek is als een (winkel)mandje. Als je een bonuskaartnummer op een website invult, kun je precies zien wat die persoon gekocht heeft. Appels, peren, hamburgers met korting, alles is te zien! Ik heb inmiddels in Excel tabbladen aangemaakt met kaartnummers en daarin typ ik alle boodschappen van de kaarthouders.

Veel nummers haal ik van kassabonnetjes. Die laten mensen overal slingeren en die hamster ik dan. Volgens mij hebben ze niet eens door dat daar een groot deel van hun kaartnummer op staat. De ontbrekende nummers gok ik dan gewoon. Het is waanzinnig om te zien wat mensen allemaal kopen. Niet alleen gewone spullen, maar ook wc-papier en inlegkruisjes. Sommigen zelfs condooms. Dan zit ik dus echt met rooie oortjes achter de laptop.

De Consumentenbond noemt het verontrustend en luidt de noodklok. Onze privacy wordt ernstig geschonden. Ik vind dat je het ook positief kunt bekijken. Ik heb er namelijk een hele leuke hobby bij en ik ben vast niet de enige. Het zal niet lang meer duren of er komen allerhande fora waar verzamelaars tips en trucs kunnen uitwisselen. Misschien komen er wel ruilmiddagen. Ik heb al een paar bonuskaartnummers dubbel.