Zakloos

Ik geef het op. Ze bestaan gewoon niet. Ik heb alles geprobeerd. Meerdere supermarkten bezocht. Steeds weer een ander rolletje meegenomen. Geen succes. Ik kan wel janken.

Sommige mensen vinden het irritant dat telefoons en tablets allemaal verschillende opladers hebben. Anderen storen zich mateloos aan de holle onderkant van een mok of glas waardoor er altijd water op blijft staan als de vaatwasser klaar is. Vind ik geen enkel punt. Allemaal onbelangrijke flauwekul vergeleken met mijn probleem: pedaalemmerzakken.

Ik vind dat er in de prullenbak een zak hoort. Grijs, wit of doorzichtig, maakt me niet. Als-ie maar past. En dat is dus het probleem. Ik kom altijd thuis met een te grote of te kleine zak. We hebben inmiddels twaalf rollen grote vuilniszakken waarvan er drie zelfs bedoeld zijn voor de grijze kliko. Daarnaast hebben we genoeg boterhamzakjes om tot aan mijn pensioen brood mee naar mijn werk te nemen.

Ondertussen is onze pedaalemmer nog steeds naakt. Zakloos. Ik kan hem gewoon niet helpen. Alhoewel, het is me ooit een keer gelukt. Maar toen ze op waren en ik nieuwe moest hebben, had de fabrikant de verpakking veranderd en was ik weer hopeloos in de war. En de bordjes voor een leeg schap met 'dit artikel is tijdelijk niet leverbaar' werken ook niet echt mee. Volgens mij horen daar mijn ideale zakken te liggen.

Het kan toch niet zo zijn dat ik de enige ben met dit probleem. Er moeten meer mensen in Nederland zijn die de juiste zak niet kunnen vinden. Ben jij er ook zo een? Dan kom ik graag met je in contact. We zouden tips uit kunnen wisselen of een clubje oprichten. Ik sta open voor ideeën.