De brief: Badr Hari

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een satirische serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit.

Badr,

Al vanaf je geboorte ben je een schandvlek in onze familie. In jouw geboortestad Kenitra spreekt men schande van jouw komst. Je moeder prostitueerde zich en raakte zwanger van een geestelijk gestoorde rioolwerker. Je zogenaamde vader werd achter zijn rug uitgelachen omdat hij als enige niet wist dat je een bastaardkind bent. Een bastaardkind van het laagste soort. En het is niet veel beter geworden sinds die zwarte bladzijde in onze familiegeschiedenis.

Je zogenaamde vader en je moeder konden de spot en hoon niet langer verdragen en vluchtten naar Nederland.  Daar heb jij je bekwaamd in het kickboksen. Dat moest ook wel, want voor een serieus te nemen opleiding bleek jij niet over genoeg hersens te beschikken. En zelfs in de Amsterdamse Diamantbuurt, waar het neusje van de zalm van agressief Marokko woonde, was jij niet welkom. Jij moest het doen met Purmerend als woonplaats, een lelijk dorp waar Nederlanders op spugen. En terecht.

In 2006 mishandelde jij de buren van je vriendin. Dat was een misser van de eerste orde. Kijk maar in de Koran. Een man met hersens laat zich niet voor het karretje van een vrouw spannen. Nooit. Die stommiteit kostte je een celstraf. En die toenmalige vriendin van je, die kijkt nooit meer naar je om. Dan heb je gefaald. Dit is niet wat Allah en zijn profeet (vrede zij met hem) van plan waren met het mannelijk geslacht.

Je hebt je familie teleurgesteld. Ook nadien. In plaats van dat jij je leven hebt willen delen met die leuke achternicht die wij voor jou hadden geregeld bij je oudoom Abdel, vergooide jij je leven met zedeloze Amsterdamse vrouwen. Verbijsterd waren wij, toen duidelijk werd dat je een liefdesverbintenis was aangegaan met de voormalige vrouw van Ruud Gullit. Die Estelle. Een afgelikte boterham. Maar het werd nog erger. Je bent betrapt op het mishandelen van een zakenman in de ArenA. Die mishandeling kan ik je nog wel vergeven, maar dat je zelfs maar een voet hebt willen zetten in die ArenA, dat kan ik natuurlijk niet door de vingers zien. De ArenA is het huis van de Joden. Een trotse Moslim komt niet bij de Joden over de vloer. Nooit!

En dan die minachting voor het  Nederlandse gezag. Als je na een voorarrest in voorwaardelijke vrijheid bent gesteld met daarbij een horeca-verbod, en je wordt prompt gesignaleerd in een restaurant, dan maak je niet alleen ons, maar ook je familie te schande. En dat je dan beweert dat je niet wist dat een restaurant ook onder de horeca valt, dat is wel helemaal het toppunt. Je ooms en ik weten wel hoe het met je verstandelijke beperking zit, maar dat had de hele wereld niet hoeven te weten.

Nee, Badr, zelf ik geloof niet dat al die doping die in je huis werd gevonden, van een ander is. De suggestie dat het hier ging om spullen van iemand anders, is wel heel erg flauw. Kinderachtig. Met dit soort smoesjes word je nooit een ware Moslim. En van welke ‘iemand anders’ waren die steroïden dan wel? Van die Estelle, om haar figuur kunstmatig in toom te houden? En je weet, Badr, dat die troep erg slecht is voor de omvang van je geslachtsorgaan? Eerder was je bijnaam in de vechtsportwereld nog ‘Devil Prince of Morocco’. Volgens welingelichte kringen spreekt men in het wereldje, wanneer jouw naam valt, tegenwoordig van ‘De Microgenitale Driftkop van Amsterdam’. Niet iets waar je ooms en ik nou erg trots op zijn.

En je bent gesignaleerd op Ibiza. Dat is een plek waar serieus te nemen mannen niet horen te komen. Het is een verdorven eiland, waar drugsverslaafde jongedames hun tuchteloosheid opdringen aan verlopen mannen. Je schijnt daar ook DJ Afrojack te zijn aangevlogen en hebt naar verluidt wat meubeltjes in de vakantiewoning van Ruud Gullit vernield. Allah en zijn profeet (vrede zij met hem) kijken vertoornd op je neer.

Het is mooi geweest, Badr. Je hebt onze familienaam nu wel genoeg besmeurd. Wij nemen afstand, je hoort niet  langer bij onze familie. Bij ons, hier in Kentira, ben je niet meer welkom. Je plaswekker, die hier nog altijd lag nadat je eerder al was gevlucht voor de Nederlandse justitie, hebben we weggegooid.

Je oom.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns