Gaypride en kk Joden

De lezers die mij al vanaf het begin van mijn carrière bij FOK! volgen, weten dat ik vorig jaar een nogal ongenuanceerd stuk heb geschreven over Gaypride. Waarbij ik onomwonden uitlegde waarom ik Gaypride belachelijk vond. Deze mening ben ik overigens nog steeds toegedaan. Nog steeds vind ik het totale idioterie dat mannen en vrouwen op een boot staan te hossen en leuzen scanderen over gelijke rechten voor homo’s, lesbo’s, swingers en zij die twijfelen.  Helemaal omdat ze deze rechten allang hebben vergaard. Daarbij, hoe kun je vragen om gelijkheid, als je jezelf totaal buiten de maatschappij plaatst? Wanneer je als een malle pietje op die boot staat en jezelf te kijk zet voor duizenden aapjeskijkers, ben je niet echt een spiegelbeeld van de gemiddelde maatschappelijke norm.

Vreemd vind ik het dan ook dat afgelopen zaterdag een cabaretier een tweet moet verwijderen van ome agent, omdat hij een grapje maakte  over Gaypride. Terwijl hij eigenlijk alleen zegt, wat anderen daadwerkelijk doen. Letterlijk geciteerd schreef hij het volgende: "Zo, straks lekker naar #‎Artis, homo’s kijken. Of nee, aapjes…! Haal die twee nog altijd door elkaar. Echt nodig hoor, zo’n #‎gaypride". Redelijk onschuldig lijkt mij, gewoon een stom grapje. Maar oom agent was niet tolerant in dezen, Menno Stam moest het bericht verwijderen. Want, zo stelde oom agent, allochtonen zouden wel eens mee kunnen lezen en die kunnen zo’n Twitter bericht misbuiken om rotzooi te trappen. Dus omdat allochtonen niet tolerant zijn inzake onze, zei het ietwat belachelijke, jaarlijkse feesten, mogen wij geen grapjes meer maken. En dat in een land waar we schreeuwen om vrijheid van meningsuiting en tolerantie.

Wat mij daaraan ook nog eens extra irriteert, of eigenlijk maakt het mij ronduit kwaad! Oom agent weet wel tijd vrij te maken voor “gemene” Twitter berichtjes over de Gaypride, maar als er aandacht wordt gevraagd naar aanleiding van de exploderende groei aan “kk joden” berichten op Twitter, geeft oom agent zo goed als niet thuis. Terwijl we kunnen stellen dat het grapje van Menno Stam lang niet zo ernstig is, als de “kk joden” in de berichten van diezelfde allochtonen, waar oom agent het over heeft. Overigens denk ik dat oom agent niet zozeer doelde op allochtonen, maar op moslims, alleen dat mag natuurlijk niet hardop gezegd worden!

Op Twitter is er een ware strijd aan de gang, waarbij Jan Bennink het voortouw neemt. Hij strijdt tegen de haat tegen Joden, die steeds grotere en angstaanjagende vormen aanneemt. Hij gaat zelfs zo ver in de strijd, dat hij doodsbedreigingen op de koop toe moet nemen. En wanneer hij de politie daarvan verwittigt, krijgt hij de lauwe reactie, dat hij daar dan maar even aangifte van moet doen. Daar zakt mijn broek van af mensen! Tegen een flauwe grap, waarbij niets haatdragends of bedreigends ten toon gespreid wordt, wordt proactief door oom agent opgetreden, maar wanneer we het hebben over een grote mate van antisemitisme en doodsbedreigingen, wordt zelfs achteraf geheel niet opgetreden.

Zijn we dan zo ver in dit land gekomen, dat zelfs onze autoriteiten zo’n grote angst hebben voor moslims en allochtonen, dat ze hun authentieke dan wel niet-moslim bevolking niet meer kunnen en willen beschermen? Dat ze liever een cabaretier de mond snoeren, dan optreden tegen zij die het echt verdienen?

Ik denk dat we in plaats van een Gaypride, volgend jaar een botenparade moeten organiseren tegen de angst die heerst in ons land. Een parade die staat voor ons land, zoals we ooit waren. Trots, krachtig en vooral, zonder angst voor hen die proberen ons land te verkrachten.