Terminaal

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier, Petertjeprik en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Vandaag de eerste bijdrage van P8.

Welkom allen, bij mijn eerste column. Wat begon als de wens om een zeiktopic te openen, eindigde met de impuls om er een column van te maken. Ik maakte de submit zoals eenieder van jullie inferieuren dient te doen, en voor ik wist hing ik aan de telefoon met DriekOplopers. "Of ik vaste columnist wilde worden." Ik wist niet eens dat er een vacature voor nieuwe een columnist openstond... Na lang overwegen heb ik besloten dat jullie het waard zijn om verbaal overheen te kotsen. En jullie zullen het slikken. Jullie zullen de zure smaak van mijn verbale braaksel proeven en vervolgens vragen, nee, smeken om meer. Althans, dat is hoe ik het voor me zie.

Maar zonder gekheid, ik wist eergisteren nog niet dat ik vandaag vaste columnist op FOK! zou zijn. Ik ben erin gerold en ben erg benieuwd hoe het mij (en jullie) gaat bevallen. Ik weet nog niet waar ik het in de toekomst allemaal over ga hebben, maar verwacht van mij in elk geval veel gekanker met her en der een sprankje hoop op iets beters. Of het inhoudelijk ook nog wat is, dat laat ik aan jullie over. Dat sprankje hoop hoeven jullie trouwens vandaag niet te verwachten. Vandaag zijn we, "Terminaal". Enjoy.

Onze overheid is tot op het bot verrot. Het medicijn is euthanasie. Het is al lang duidelijk dat alle gevestigde partijen even achterbaks zijn en dat ze hun eigen macht belangrijker vinden dan daadwerkelijke volksvertegenwoordiging. En als een geblinddoekte teef met een gag doen “we” ons kontje omhoog voor de VS, die dankzij hun grote voorraden aan olie ongemerkt onze anus kunnen oprekken tot formaten waar Goatse jaloers van wordt. En dan hebben we nog de EU; Het minder bedeelde broertje van de VS, dat zoet wordt gehouden met speelgoed zolang het doet wat de VS zeggen, maar ondertussen wel de vernedering compleet maakt. Dat debiele broertje van de VS. Geleid door een iemand die een achternicht van Hitler zelf had kunnen zijn, met aan haar zijde de immer charismatische Mark Rutte. Rutte. Die danst op muziek van Gordon en zijn “Howdy” oefent tijdens zijn vakantie in Texas. We worden anaal verkracht door een man die 's avonds al huilend zijn fallus in een Fleshlight duwt, omdat zijn moeder hem weer eens afwees.

De verontwaardiging die onze “leiders” de laatste periode laten zien is tekenend. Merkel, Rutte, Cameron, Hollande. Allemaal reageerden ze even verbijsterd op de afluisterschandalen van afgelopen periode. Alsof ze van niets wisten. Alsof ze heilig zijn. Dat de (Westerse) wereld vol zit met zulke “volksvertegenwoordigers” is misselijkmakend als chemotherapie.

Politiek is een corrupt klotespel geworden. Het is verworden tot een perversiteit de graag de illusie schept dat ze de macht heeft. Nee, dat de burger de macht heeft. Dat jij de macht hebt. Jij stemt immers voor de toekomst van alles waar je waarde aan hecht. Maar je doet dat wel lekker strategisch. Want jij bent slim, en slimme mensen weten dat “die ander” in elk geval niet aan de macht mag komen.
De economie regeert ons. Niet onze strategisch gekozen Satansgebroed dat in termijnen van vier jaar werkt. De economie regeert hen ook. De economie is verworden tot een religie. Het is onnodig ingewikkeld en je moet er voor studeren voordat je er een gefundeerde mening over mag hebben. Het blijft echter een door mensen bedachte kanker voor de geest. Zoals bij elke religie zijn er genoeg mensen die dit weten en er dankbaar gebruik van maken. Religie staat immers gelijk aan angst, staat gelijk aan controleerbaar. Met credo’s als “meer geld voor” en “bezuinigen op” wordt een onnodige verdeeldheid gecreëerd.
Volgens mij is het al uitgezaaid.

Ik wil protesteren. Ik word dit jaar vader en dit is niet de wereld die ik wil laten zien aan mijn kind. Ik wil mijn kind een wereld laten zien waar ik oprecht blij mee ben. Een wereld waarin in iedere cultuur op z’n minst onderwezen wordt in het bestaan van andere culturen en de gevolgen van onbegrip. Een wereld waarin ruimte is voor nieuwsgierigheid en samenwerking in plaats van angst en verdeeldheid. Waarin de overeenkomsten interessanter worden gevonden dan de verschillen. Een wereld waarin transparantie een teken van kracht is, in plaats van een verplichting van hen die de macht hebben. Een wereld waarin er geen “wij” en “zij” meer is, maar alleen een “wij”. Een wereld zonder propaganda. Een wereld waarin mijn kind gelukkig kan zijn.

Ik wil protesteren. Ik wil een protest dat de geschiedenisboeken ingaat als een keerpunt in het denken. Ik wil af van al die penisvergelijkende, kankerverwekkende kemphanen. Onze gehele Tweede Kamer, Brussel, de VS, Duitsland, Turkije, banken, oliemaatschappijen, religieuzen, Gordon en verder iedere mongool met intacte teelballen/eileiders. Hoe krijg ik dat in vredesnaam op een kartonnen bord van één vierkante meter?
Volgens mij is het uitgezaaid en zijn we terminaal.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns