E3 dag 1: next-gen en tieten

Na een dag vol persconferenties, waarin veel gesproken en getoond werd wat er met next-gen bedoeld wordt is het dan zo ver, ik heb het met een journaliste over tieten.

Header

Next-gen tieten welteverstaan, niet over die van haar, zo interessant waren ze toch niet. Het ging over Tecmo Koei, en waar hun next-gen Dead Or Alive blijft. Op hun stand staan Dynasty Warriors 8, de nogal vreemd aandoende Ninja Gaiden-game Yaiba en natuurlijk de dames met meebewegende borsten in Dead or Alive 5 Ultimate. Next-gen is nog niet te bekennen bij de uitgever, maar he, bewegende tieten doen het altijd goed.

Microsoft persconferentie

De volgende afspraak is goed voor een van mijn nostalgische flashbacks: Thief 4. Na jaren, nou ja het voelt als decennia, is de franchise weer terug en dan wel op next-gen. Square Enix kiest geen partij, dus of je nu denkt aan een Xbox One of PlayStation 4: Thief 4 is beschikbaar. Natuurlijk kom je bij de receptie om te horen dat de gehele planning nu al in duigen ligt en dat ik een half uurtje later aan de beurt ben. Die problemen zijn heel current-gen, standaard inbegrepen bij een E3 of gamescom.

De ingang van South Hall

Geen probleem, ik schuif wel wat in mijn eigen planning. Na een presentatie over één van de manieren om door de demo te geraken is het dan eindelijk zo ver: ik mag spelen op een PlayStation 4. Voor de mensen die het willen weten: de controller is nog steeds gemaakt voor Japanse handen. Een voordeel, de schouderknoppen voelen een stuk steviger aan en reageren beter dan de oude PlayStation 3-variant. Even het kastje opendoen waar de PlayStation 4 in staat, want natuurlijk wil ik met eigen ogen zien hoe dat ding eruit ziet. Wat een verschil met mijn eigen oude fat-versie van PlayStation 3. Stil en compact, er is eens nagedacht over het ontwerp in plaats van de consument willen laten wachten op een slim-versie.

Wachtrij tot ver onder me door

De uitgebreidere preview van Thief 4 komt nog, maar ook dat spel ziet en ademt een veel levendigere wereld uit. Qua gameplay zitten er leuke innovaties in, al zouden ze ook op de current-gen hebben kunnen zitten, maar daarover in de preview meer. Rennen, springen, verstoppen in het donker, Thief is terug en de gameplay in de demo doet me denken aan Assassin's Creed meets Dishonored en dat is zeker als compliment bedoeld.

Lara en Drake, sitting in a tree

Tja, die planning van me. Een half uur te laat voor EA, dus laat maar, ik zie die ergens in de loop van de week wel. Nu ik toch bij Square Enix sta ga ik alvast Final Fantasy XIV spelen op de PlayStation 3. Wederom een korte uitleg over het spel en het verhaal. En daarna begint de presentator uit te leggen hoe de besturing werkt, want ook hier weer een hands-on. Met een wedstrijdelement, want als we Ifrit in tien minuten neerleggen met onze groep, dan winnen we een t-shirt. Oh goodie. Een kwartiertje later loop ik met een tas waarin een zwerver zou kunnen slapen met een t-shirt erin over de beurs.

GT6

Als een ding belangrijk is op een beurs is het mensen kennen die er werken. Namco Bandai had niet genoeg sloten om een afspraak van te voren te regelen, maar zoals al eerder gezegd, planningen zijn er om na het eerste uur al geen reet meer waard te zijn, dus ik gok het erop en spreek de PR van Zweden die me meteen naar Dark Souls 2 brengt. In een rustige kamer boven de beursvloer, dus ik heb op alle gemak tig keer dood kunnen gaan. De vorige E3-demo van het eerste deel van Dark Souls was al lastig, maar om de lat nog wat hoger te leggen hebben ze het dit keer onmogelijk gemaakt. Tenminste, niemand heeft het einde van de demo nog gehaald verteld een grijnzende medewerker, terwijl ik voor de derde keer bij de baas van de demo neergemaaid word. 

Tja

Mijn eerste dagje E3 is nog weinig next-gen, zoals je leest. Ik hobbel even naar EA om te kijken of ik al een VIP-pasje kan krijgen, want mijn fobie voor wachtrijen heeft namelijk ernstige vormen aangenomen. Nu is zo'n ding niet zo lastig te bemachtigen, en ga ik op de tweede of derde dag terug om de spellen van ze te bekijken. Ik heb weer een next-gen afspraak bij City Interactive, Lords of the Fallen. Hands-off dit keer, want pre-alpha, blablabla, en het is de eerste keer dat ze daadwerkelijke gameplay laten zien. Ik kwam net uit een Dark Souls 2 en dit spel lijkt er verdomd veel op qua sterf-idee. Het klassensysteem is wel interessant, dit keer maken de wapens uit wat je speelt. En daardoor kun je dus altijd wisselen van klasse, terwijl je vecht.

Mario, natuurlijk

Van next-gen consoles naar de next-gen Pokémon. Pokémon X en Pokémon Y worden in een round table voorgesteld. Voor de show begint zit iedereen hun Mii Plaza te hoereren, want ja, die puzzelstukjes blijft een verslaving. Ik had ze al compleet voordat ik naar LA ging, stelletje newbies. Ik zit vijf stoelen verwijderd van legende Miyamoto en zijn gevolg, waaronder de producer van Smash Brothers. Dus ja, dan moet ik mijn Mii Plaza ook openen, want die moet ik natuurlijk ook weer virtueel ontmoeten. X en Y wordt een feest voor de liefhebbers, dat is wel duidelijk. Het mooiste moment was toch wel in de vragenronde waarin iemand zich in het publiek voorstelde als Ash en een vraag had. Toen de zaal zo ongeveer in een deuk lag bedacht hij zichzelf pas waarom het zo leuk was.

Pokémon

De tweede dag staat geheel in het teken van next-gen. Killzone, Driveclub, Infamous, Watch_DogsThe Division, Mad Max, Dying Light, moet ik doorgaan? Een overvolle dag om de toekomst van gaming te gaan zien. of er next-gen tieten te zien zijn weet ik niet, maar de real hing van de booth babes blijft toch altijd mooier om te zien. Alleen wordt staren er naar dan weer niet gewaardeerd…

Hoi, ken ik jou niet ergens van?