Op zoek naar de zielige man op de E3 die mij verliefd maakt

Vorig jaar was mijn vuurdoop. Een jaartje ouder en veel FOK!games-wijzer ga ik dit jaar weer naar de E3. Met alle ervaring van vorig jaar ben ik inmiddels tot de ontdekking gekomen dat mijn voorbereiding en verwachtingspatroon toch iets anders is dit keer.


Waar vorig jaar mijn focus nog het meest lag op wat ik aan kleren en spullen moest meenemen, gaat mijn gedachtengang vooral naar waar ik dit jaar vooral naar de games. Wat ik moet meenemen is een stuk makkelijker geworden nadat ik vorig jaar behoorlijk vaak heb moeten improviseren. Natuurlijk ligt mijn notitieboekje al klaar, maar dit keer gaat er echt wel een tweede memorecorder mee. Heel handig aangezien je heel veel mensen spreekt waarbij je achteraf geen idee meer hebt wat ze eigenlijk gezegd hebben.

Oh ja, dit jaar moet ik ook de namen van de contactpersonen opschrijven bij mijn afspraken. Blijkbaar kent nog niet iedereen in gamesland StefanW van FOK!games. Te vaak heb ik met een mond vol tanden gestaan bij een booth.
Hallo, ik heb een afspraak om die en die game te spelen.
En met wie heeft u die afspraak staan meneer?
Hmmmm, ik zat te hopen dat u mij dat kon vertellen mevrouw.
En vervolgens sta je een half uur te wachten voor een Ikea-desk omdat die mevrouw tien mensen moet vragen wie een afspraak met mij heeft.

Maar goed, het gaat dit jaar toch vooral om de games. Het belangrijkste gaat voor mij de persconferentiedag worden. Wat gaan Microsoft en Sony roepen over games op hun nieuwe consoles? En wat doet Ubisoft? Die waren vorig jaar voor mij in ieder geval de winnaars op de maandag. Ga ik dit jaar Rockstar of Take-Two wel zien met GTA V? Ik heb nog zo veel vragen waarvan ik verwacht dat ze bijna allemaal na maandag beantwoord zijn.

Gelukkig weet ik al een hoop over de games die op de beurs aanwezig zijn. Waar ik als gamer het meest blij mee ben is het feit dat dat lijstje een stuk groter is dan vorig jaar. De belangrijkste booth wordt wat mij betreft dit jaar die van Ubisoft. Watch Dogs is wat ik wil zien. Ondanks dat deel drie mij minder kon boeien ben ik toch ook wel benieuwd naar wat Assassin’s Creed IV gaat brengen, want piraten (arrr). Uiteraard moet ik dit jaar van mijzelf langs bij EA. Plants vs Zombies 2 gaat los. Oh ja, en natuurlijk kijken naar de andere games, maar die zijn van ondergeschikt belang, want Plants vs Zombies 2. En last but not least staat een bezoekje aan Konami ook hoog genoteerd op mijn things-to-seelijstje. Eindelijk een nieuwe Metal Gear Solid, die mag ik niet missen.

Wat ik dit jaar in ieder geval weer ga doen is heel goed op mensen letten. Vorig jaar zag ik ergens een meneer heel zielig bij een console staan. Eigenlijk uit medelijden ben ik toen naar hem toegegaan en een half uurtje later was ik verliefd op The Unfinished Swan. Rondlopen en goed kijken is mijn ding ook dit jaar weer. Op zoek naar die pareltjes en hopen dat ik er nog meer kan vinden dan vorig jaar. The Unfinished Swan, Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit. Ze zijn er wel, als je je ogen maar de kost geeft.

Uiteindelijk ben ik er van overtuigd dat deze E3 epische proporties gaat aannemen. Er is gewoon te veel cools om te gaan bekijken. Twee nieuwe next-genconsoles, Ouya op de parkeerplaats, briljante nieuwe games en vooral veel indie-pareltjes. Ik ben er klaar voor. Jij ook?