Badr Hari doet Patricia Paay

Even met Powned gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Castricum in de buurt?”

De heer Weesie vroeg mij om een ogenblik geduld. Rutger was even bezig, zijn pasgeboren dochter een flesje te geven. Bier, uiteraard. Want dat is de norm bij Powned. Zuipen. Maar na enige tijd kreeg ik de gemankeerde verslaggever aan de lijn. “Ha, Rutger! Gecondoleerd!” Verbaasd vroeg Rutger, waarop ik doelde. Tijd voor uitleg. “Gecondoleerd met de geboorte van je dochter. Heel erg zielig.” Kwaad vroeg de heer Castricum, waarom de geboorte van zijn kleine meisje een reden was tot condoleren in plaats van feliciteren. Tijd voor nog wat uitleg van mijn kant: “Ik vind het zo zielig voor dat meisje. Een idioot als vader en een randdebiel als moeder. Dat gun je zo’n onschuldig kind toch niet? Die stakker eindigt wegens een totaal verwrongen jeugd als junk achter het station van Rotterdam.”  Woedend schreeuwde Rutger dat ik hem en zijn geweldige vrouw niet moest beledigen en dat de geboorte van dochter Feline een familiekwestie betrof en dat de persoonlijke levenssfeer van mensen behoorde te worden gerespecteerd. Fout. “Je vergist je, Rutger. Dat wijf van je is dus wel degelijk een randdebiel. Immers, iedereen met een IQ van meer dan 60 piekert er niet over, een relatie met een mafkees als jij aan te gaan. En wat die persoonlijke levenssfeer betreft, wijs ik je er even op dat jij ook wel eens bij een hoogzwangere mevrouw aan stond te bellen, waarna je uiterst beledigd deed toen de heer des huizes je met zachte dwang deed vetrekken. Als anderen moeten dulden dat hun recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer met voeten wordt getreden, dan geldt dat evenzeer voor jou en je gezin.” Het bleef eventjes stil aan de andere kant van de lijn. Met een klein stemmetje vroeg Rutger mij, wat dat betekende, dat evenzeer.

Alles moet in het werk worden gesteld om te voorkomen dat het ongedierte dat Castricum heet, zich voortplant. Uithongeren moet je ze! Wat dat betreft vind ik dat gesodemieter met die melkpoeder wel aardig. De schappen in de Nederlandse winkels worden leeggehaald door Chinezen die het goedje opsturen naar hun eigen land. Ze moeten natuurlijk wel, aangezien Chinees melkpoeder meestal is vergiftigd met dioxines en andere troep. Die Chinese kindertjes zitten zo enorm vol met chemische troep, dat ze zelfs licht geven in het donker. Vanuit de ruimte zie je gewoon een lichte gloed in het oosten van Azië. Dat land is zo enorm smerig, dat zelfs de uit China geïmporteerde Shanghainootjes niet extra hoeven te worden gekruid. Wel prachtig voor onze economie, die massale melkpoedervlucht. Bij Nutrico in Zoetermeer draait de melkfabriek overuren en ons begrotingstekort valt opeens ruim binnen de Europese norm.

En dan te bedenken dat zoiets lolligs als melkpoeder nog niet eens ons opwindendste exportproduct is. We sturen Anouk Europa in. Zij gaat de eer van ons land trachten te redden bij het Homovisie Songfestival. Da’s toch heel wat beter dan die flaters die we sloegen met betreurenswaardige inzendingen, zoals een stel hysterische nichten in glitterpakken en een dom wijf met een draaiorgel. Klootjesomroep TROS heeft het er moeilijk mee, dat er nu een afgevaardigde is die niet in de smaak valt bij beroepswerklozen, vuilnismannen en werksters. Uit pure kinderachtigheid heeft de TROS nu het traditionele Nederlandse feest dat altijd werd gehouden in aanloop naar het Homovisie Songfestival afgelast. Zo leuk. Tijdens verloren uurtjes op de Publieke Omroep zendt de TROS een soort muziekprogramma uit dat is opgenomen in een soort van reizende poffertjestent. Alles geplaybackt. Als ik last heb met de stoelgang, dan kijk ik even een kwartiertje. Komt de hele handel lekker los. Prachtig om te zien hoe die oude mevrouw (Geintje: het zingt en het heeft wielen. Simca Marina.) de microfoon naar het publiek laat wijzen, en dat haar stem dan gewoon hoorbaar blijft. Heerlijk! Echt, het is nog een vak apart, net doen alsof.

Net als die Badr Hari. Is voorwaardelijk in vrijheid en doet ook net alsof. Heeft zich nu vermomd. In de media las ik dat die Regilio Tuur een aantal uur achter de tralies heeft gezeten. Omdat ‘ie zijn ex-vriendin had bedreigd. Welnee. Dat was gewoon Badr zelf. Met een masker. Had ‘ie nog van Carnaval. Trouwens die Patricia Paay meteen in totale verwarring. Die had een boekje laten schrijven (zelf kan ze helaas lezen noch schrijven, dus iemand anders moest het doen),  waarin staat dat ze met 94,6% van de mannen in Nederland het bed had gedeeld. Nu weet ze niet of ze met Badr of met Regilio had liggen vozen. Het enige dat ze nog weet, is dat zo’n grote vechtsporter maar een verrassend klein pikkie heeft. Zo zie je maar weer, wat al die chemische spierversterkers voor vervelende effecten hebben. Wat zegt u? Anabole steroïden? Welnee. Melkpoeder. Uit China.