#storING

De ING is een waardeloze faalbank, die uitsluitend met miljardensteun van de overheid zijn zieltogende bestaan nog een paar jaartjes wist te rekken. Maar na vandaag is het afgelopen met ING. De Jue Prutsbank als de nieuwe Scheringa Oplichtersbank. De klanten trekken massaal weg en nemen hun geld mee. ING is voortaan de afkorting van Is Niet Geloofwaardig.

Computerstoring.

Saldo fout.

Niet kunnen pinnen in een winkel of bij een geldautomaat.

Niet bij je geld kunnen.

Pas na lang aandringen geeft ING toe dat  er wat fout is gegaan. Redacteuren van RTL tonen aan dat de verklaringen en beweringen van ING gewoon feitelijk onjuist zijn.

Bankieren is een kwestie van vertrouwen. Zonder  vertrouwen hebben banken geen recht van bestaan. Zonder vertrouwen hebben banken geen enkele overlevingskans.

ING heeft niet alleen een klotezooi van zijn computersystemen gemaakt: ik heb mij al eens met een flauwekulbrief en mijn paspoort moeten melden bij een balie om te laten zien dat ik het écht zelf ben, nadat ik al zo’n 20 jaar klant was, ooit begonnen bij wat toen de Gemeentegiro heette. Maar om onduidelijke redenen krijg ik tegenwoordig post van ze die gericht is aan mevrouw D. Oplopers. Knap! Van een geslachtsoperatie mijnerzijds is mij niets bekend. De grap “even kijken of ik nog een jongetje ben” is voor mij bij iedere brief van ING opnieuw actueel.

Maar genoeg gelachen. ING heeft wat veel ergers gedaan dan een beetje knoeien met de namen van de rekeninghouders. Met het veel te lang blijven verdoezelen van het feit dat er een storing was en dat er allerlei bedragen dubbel of driedubbel zijn afgeboekt, heeft de ING het vertrouwen van zijn klanten beschaamd. Onherstelbaar beschaamd. Computerpech: kan gebeuren. Groot probleem downplayen: onaanvaardbaar. Zelf maar even in de linnenkast kijken of ik nog een ouwe sok heb liggen.

Het schijnt tegenwoordig verboden te zijn om op te roepen tot een bankrun. Maar een béétje slimme rekeninghouder weet wel, wat hem te doen staat. Ik zie in de sociale media veel mensen zeggen dat ze hun rekening zullen leeghalen en opheffen. Die mensen hebben groot gelijk. Nee, ik roep niet op tot een bankrun. Ik constateer een feit. Ik zie wat verstandige mensen doen om zich van de toegang tot hun eigen geld te verzekeren.