Anky van Grunsvenlasagne

Paniek in de wereld van de draf- en rensport. Op de renbaan te Wolvega is een van de deelnemende paarden niet aan de finish verschenen. In een onbewaakt ogenblik verdween het beest halverwege de koers uit ieders zicht. De jockey werd na afloop in verwarde toestand nabij de uitgang aangetroffen. Hij mompelde iets over een vrachtwagen van de Boni. Een soortgelijk incident deed zich recentelijk al voor op Duindigt.

Anky van Grunsven is ontroostbaar. Bonfire is de afgelopen nacht uit zijn box verdwenen. Het dressuurpaard zou een onbezorgde oude dag tegemoet gaan, maar of dat ideaal zal worden verwezenlijkt, is nu nog maar de vraag.

Bij de Plus is de kant-en-klare runderlasagne in de aanbieding.

De markt voor het armoedzaaiersvlees is erg onrustig dezer dagen. Bij de prijsvechters is een nieuw merk hamburger geïntroduceerd. De Henry Buitenzorg. Kartonnen doos met zes hamburgers voor € 2,00.  

De Nieuwe Voedsel- en Waren Autoriteit NVWA kondigt aan, door de opgelegde rijksbezuinigingen niet meer al te streng te kunnen controleren bij slachterijen en andere vleesverwerkers. Wél zijn preventief de koetjesrepen uit de handel genomen.

Jumping Amsterdam gaat ook dit jaar niet door.

Aan het runderhacheevlees dat ik gisteravond klaarmaakte zit een raar smaakje.

Om onduidelijke redenen krijg je bij aanschaf van een doos rundvleeskroketten bij de Albert Heijn-kassa een speelgoedbeestje voor de kinderen mee. My little pony.

Echt. Ik geniet met volle teugen van het rumoer dat is ontstaan nu door heel Europa paardenvlees wordt aangetroffen in goedkope rundvleesproducten. Nou ja, rundvleesproducten… Met name uit Polen afkomstig rundvlees, nou ja, rundvlees, blijkt een hoog percentage paard te bevatten. Dat is namelijk veel goedkoper. Prima dus voor de onderkant van de markt.

Ik word er ook wel een beetje lacherig van. Hoe kun  je als klant nou verwachten dat je wat anders krijgt dan dubieus slachtafval als je een joekel van een doos hamburgers voor een habbekrats bij de armemensensupermarkt haalt. Maar toch: ook mensen die weinig te besteden hebben, moet je niet belazeren, qua ingrediënten.

Er is één troost. Niet uitsluitend armoedzaaiers moeten zich -naast de plofkip- nu ook zien te behelpen met het hinnikrund. Ook bij het gettorestaurant is het mis. Bij de Burger King haalde ik een broodje hamburger. Woog twee kilo. Bleek een hoefijzer in te zitten.