Emile Esajas: Surinaamse klaploper

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Vandaag aandacht voor De Racistische Neger.

Nee. Mark Rutte krijgt zijn zin wat mij betreft niet, met zijn belachelijke oproep of het misschien een beetje minder kan met al die vuilbekkerij op internet. Rutte kan wat mij betreft het dak op. Grof verbaal geschut, immers, is nog altijd minder erg dan de hufterstreken die Rutte uithaalt. Hoe kun je nou zeggen dat het allemaal wat fatsoenlijker moet, terwijl Mark niets liever zou willen dan regeren met de PVV? En wat is erger: schelden of liegen? Had Mark Rutte tijdens de verkiezingscampagne niet beloofd dat iedere werkende Nederlander er duizend euro bij zou krijgen? Zie ik niets van terug. Dus we dimmen niet. Beledigingen aan het adres van allerlei idioten zijn niet meer dan terecht. En waar ligt de grens? Dat bepalen de wetgever en de rechters in ons land. Dat is wat anders dan de belerende praatjes voor de vaak van een of andere flapdrol in het Torentje.

Dus ook ik matig mijn toon niet. Geen enkele aanleiding toe. Deze week heb ik mij erg opgewonden over de negers in ons land. Of nee, dat is te generaliserdend. Ik erger mij aan de negers in de Bijlmermeer, een getto aan de rand van Amsterdam. Ik zal, om uw geheugen even op te frissen, de modale Bijlmerneger even omschrijven. U weet wel, dat zijn die mensen die stelend door het land trekken, die stijf staan van de cocaïne en die meisjes van 15 in garageboxen tegen betaling van een zoetig alcoholdrankje bezwangeren en er dan vandoor gaan. Bijlmernegers. Het afvoerputje van de mondiale genenpool. Die mensen die iets organiseren en daarna een spoor van onbetaalde rekeningen achterlaten.

Over die onbetaalde rekeningen. Kwakoe. Een soort lawaaifestival in de Bijlmermeer, deels betaald door massamoordenaar en drugskoning Bouterse. Maar ieder jaar resteert desondanks een berg openstaande rekeningen, die vervolgens grotendeels door de stadsdeelraad wordt betaald. Van uw en mijn belastingcentjes. Stadsdeelraad Bijlmermeer heeft besloten, dat dat Kwakoefestival dit jaar maar eens een keer moet worden georganiseerd door een organisatie die wél in staat is, het evenement organisatorisch en financieel tot een goed einde te brengen. En nu zijn de negers kwaad. De kans is namelijk groot, dat het festival dit jaar dan niet wordt georganiseerd door een bende negroïde oplichters, maar door witmensen die gewoon eerlijk zakendoen. En dat willen de negers in de Bijlmer niet. Die zien hun malafide zaakjes ophouden. Dus springt negervoorman Emile Esajas op de barricade. Esajas, die trouwens in het verleden in verband gebracht werd met grote financiële gaten en verdwenen geld, maar dat terzijde. Esajas wil de witman buiten het Kwakoefestival houden. Waarom? De witman heeft niet de zwarte spirit, en was mogelijk een nazaat van slavenhandelaren, zegt Esajas. Fout. Waren het niet die zelfde negers die over de massamoord van Bouterse zei, dat je het verleden moet laten rusten? Waarom geldt dat dan niet voor de slavernij? Die is al veel eerder gestopt. Nog even los van het feit dat de slavenhandel ooit was opgezet door pikzwarte Afrikaanse mensenhandelaren, en dat in Suriname ook zwarten slaven bezaten.

Maar goed. Esajas trekt de racismekaart: blanken hebben nu eenmaal niet de zwarte spirit. Prima. Maar dan spreken we wel even een paar dingen af. Als Kwakoe een feest moet zijn van en door negers, dan betalen de negers de kosten natuurlijk wel zelf. Geen wit bloedgeld meer naar het gettofeest in het Bijlmerpark. En inderdaad: we brengen een strikte scheiding aan tussen de rassen, en ieder houdt zich nog uitsluitend bezig met zijn of haar eigen ambacht. Dus die Surinaamse klaplopers beperken zich tot schaafijs en roti. En op het Kwakoefestival lopen dit jaar dus ook geen Surinaamse veldmeiden meer rond in ordinaire doorkijkkleren. Prostitutie, immers, is voorbehouden aan de Oost-Europeanen.