Badr Hari en Benedicte Fuck

Als je nou echt werkelijk te stom bent om voor de Duvel te dansen. Als je je debiliteit vooral etaleert door het zo ernstig in elkaar slaan van je opponenten of zelfs toevallige voorbijgangers dat ze daar levenslange kwetsuren aan overhouden. Als je desondanks door de rechter voorlopig op vrije voeten wordt gesteld, onder de beperkende voorwaarden dat je geen horeca bezoekt en geen contact hebt met getuigen, en vervolgens twee dagen achter elkaar een horecazaak bezoekt en twee getuigen benadert. Dan hoor je ook in afwachting van je rechtszaak gewoon veilig opgeborgen te worden in de cel, en dan behoort het opleggen van iets in de trant van levenslange TBS deel uit te maken van het vonnis. Want dan vorm je blijvend een levensgroot gevaar voor je omgeving.

Stap 1 is inmiddels gezet. Zojuist werd bekend dat de rechter heeft beslist dat Hari in de cel zijn proces moet afwachten. Heel fijn om te constateren dat er ook nog rechters in ons land zijn, die wél over een gezond stel hersens beschikken. Daar kan zelfs advocaat Benedicte Fuck niets aan doen, ondanks haar gedachtegoed dat feitelijk neerkomt op de kreet Fuck the system. Mooi zo. Klotebaan, trouwens, advocaat. Je zult je dagen toch moeten slijten met het behartigen van de belangen van dat soort tuig als Badr Hari.

We mogen sowieso van geluk spreken. Badr Hari heeft zich tot twee keer toe in een horecatent begeven. Wanneer iemand daar per ongeluk iets te lang naar die blonde stoephoer van hem had gekeken, wanneer iemand eerder door de ober was geholpen dan Badr zelf, wanneer een passage in het nauwe gangetje naar het toilet had uitgemond in een per ongelukke aanraking, dan had de betrokkene voor dood in een hoek gelegen. Want Badr heeft een probleempje met zijn zelfbeheersing of iets dergelijks.

Werkelijk niet te geloven. Twee horecazaken bezoeken, twee getuigen benaderen. Ik sta perplex. Wat mij trouwens opviel aan de televisiebeelden van de arrestatie van Badr Hari, gisteravond, was dat hij zonder handboeien werd meegenomen. Die vernedering bleef hem dus bespaard. Raar. De eerste de beste kruimeldief gaat met handboeien om achterin bij oom agent. Hari niet. Die wordt als een soort VIP-gast in een mooie bolide vervoerd. Echt heel erg raar.

Maar goed: deze grapjasserij betekent met een beetje mazzel trouwens ook het einde van de kickbokssport in ons land. Je staat trouwens sowieso nogal voor lul. Battle of Zijtaart! Tuurlijk. Hoe lullig wil je het hebben… World Championship Drachten. Eurofight Hendrik-Ido-Ambacht. Hou toch op. Ik loop al dagen rond met een vette grijns op mijn bek. Battle of Zijtaart. Daar maakte een mooie schietpartij een einde aan het gala en nu zit Neerlands beroemdste kickbokser weer veilig in de bak, prima.

Twee opmerkingen nog.

Allereerst die Estelle. Die peroxidesnol. Waarom heeft zij haar vriendje er niet van weerhouden om samen met haar in twee horecatenten te gaan zitten pronken? Is zij dan werkelijk zo mogelijk nog stommer dan haar geweldneukertje? Of vindt ze het gewoon lekker om te provoceren? Wie het weet, mag het zeggen.

Maar last but not least: die rechter die Badr Hari vrijdag voorlopig in vrijheid stelde, heeft een heel erg grote fout gemaakt. Hari heeft twee horecazaken bezocht, hetgeen heel makkelijk had kunnen ontaarden in de volgende doodslagpoging, en Hari heeft twee getuigen benaderd, wat altijd slecht is voor de rechtsgang. Daarmee heeft deze rechter zowel de rechtsstaat tekort gedaan als de samenleving in gevaar gebracht. Rechters worden voor het leven benoemd. Maar voor rechters die door zulk ernstig disfunctioneren niet langer capabel moeten worden geacht, dient een afzettingsprocedure te worden georganiseerd. Dat die er nu niet of nauwelijks is, is een ernstig manco aan ons rechtssysteem.