Jinek en Moszkowicz genaaid door de media?

Regelmatig bespreekt Luc van Lier op dinsdagavond een hoogte- of dieptepunt van het Nederlandse medialandschap. Vandaag aandacht voor de krokodillentranen van mafiamaatje Moszkowicz, die vindt dat hij is afgemaakt door de media.

Jort Kelder heeft pret voor tien. Want maffiamaatje Moszkowicz staat in z’n hemd. Althans, aannemende dat je onder een toga ook een hemd draagt. Penose-Bram levenslang geschorst en z’n neukertje ervandoor. Ik heb ook pret voor tien.

Eerst maar even over die Eva Jinek. Gevallen voor de welbespraakte jurist. Of voor z’n poen. Daarvoor gooide Jinek haar briljante omroepcarrière te grabbel. Het aanstormende talent werd onhoudbaar door haar liefdesrelatie met onderwereldadvocaat Bram en z’n protserige levensstijl. In plaats van als presentatrice bij Nieuwsuur verdient Jinek nu de kost in de onderste regionen van het omroepbestel. WNR. Als het hele land nog bewusteloos in bed ligt mag ze een talkshow maken op zondagochtend. En af en toe dat armoedige doordeweekse ochtendprogramma presenteren, vol nietszeggende itempjes. Dat komt er nou van, Eva, als je je inlaat met foute mannen. Maar goed, Eva schijnt nu verkering te hebben met iemand uit de autobranche. Garantie tot de hoek.

Dan Bram. Heeft veelvuldig stiekem contant geld aangenomen van door hem te verdedigen moordenaarsvolk. En dat tegen de regels niet gemeld. Of hij liet zich contant betalen, maar gaf facturen en kwitanties met een lager bedrag erop. Liet regelmatig verstek gaan bij zittingen en stuurde dan een van zijn hulpjes in de B-categorie. Volkomen terecht is hij nu van het tableau geschrapt. Maar Bram gaat in hoger beroep. Wat wel raar is, is dat hij hangende dat hoger beroep zijn kwalijke praktijken gewoon als advocaat mag voortzetten. Erg vreemd. Als iemand stomdronken achter het stuur vandaan wordt geplukt, moet diegene ook meteen zijn rijbewijs inleveren. Hoger beroep of niet! Zou Bram trouwens die brommer nog hebben die hij voor weinig van die beestachtige gangster had overgenomen?

Maar pas écht hilarisch was het boze verhaal van Brams advocaat. Bram was kapotgemaakt door de media. Hij zei het echt. Kapotgemaakt door de media. BN’ers zijn de reden van bestaan voor mensen die zelf geen leven hebben, en zich laven aan het wel en wee van Bekend Nederland, sprak meneer de advocaat verongelijkt. De grapjas. Bram is er altijd als de kippen bij geweest om de media op te zoeken. Bram schitterde regelmatig door afwezigheid in de rechtszaal, behalve als er camera’s waren. Dan was Bram er wél. Dus die flapdrol die maffiamaatje Moszkowicz nu heeft verdedigd moet echt zijn waffel houden over de media die Brammetje hebben gesloopt.

Had Brammetje trouwens niet ooit meegewerkt aan een soort afvalrace waarbij de knapste kandidate een baan kreeg aangeboden als advocaat op zijn kantoor? En wat is er waar van de geruchten dat ook dat uiteindelijk geregeld werd via tussenlakense activiteiten? En dat Bram zijn vrouw in de steek liet voor die Nienke? Hoe zat dat ook alweer? Iemand?

Anyway: geen enkele strafpleiter in ons land hoereerde ooit erger met televisie en krant dan Bram. Op een manier die ik zou willen kenschetsen als abject en infaam. Moet ‘ie nu niet zeiken...