De ideale vrouw

De eeuwige vraag waar de halve wereldbevolking zich al sinds het begin der tijden mee bezighoudt. En dan bedoel ik ook letterlijk de halve wereldbevolking. Het mannelijk deel welteverstaan. Een vraag die in principe ook zelden sluitend wordt beantwoord. De vraag der vragen. Het dilemma der dilemma's.

Wie is nu eigenlijk echt die mooiste vrouw?

Op zich heeft iedere kerel wel een redelijk eenduidig beeld bij de ideale vrouw. Soms hoor je nog wat gezever over die perfecte huidige vriendin of echtgenote, maar dat gezeur mag je rustig vergeten. In vrijwel alle gevallen voldoet die laatste vlam in de verste verten nog niet aan zijn ideaalbeeld. Ze komt er op z'n best bij in de buurt.

Eigenlijk zou dat juist een geruststelling moeten zijn voor de betreffende dame. Hij blijft niet bij je omdat “hij het er maar mee zal moeten doen”. Hij vindt je ondanks zijn ideaalbeeld juist nog steeds helemaal geweldig! Hij ruilt je meteen in als de kans op zijn ideale vrouw zich voordoet, maar dat zit er gewoon niet in. Hij weet ook wel dat die ideale dame meteen een stuk minder is als hij er eenmaal een relatie mee heeft.

Nee. Die ideale vrouw blijft een fantasie.

Je zou denken dat die ideale vrouw meer inhoud zou moeten hebben dan enkel een perfect lijf en de perfecte kop. Nou, ik denk het niet. Wij mannen fantaseren niet over diepgaande gesprekken. Wij fantaseren over seks en tieten!

We hebben allemaal zo onze smaken en voorkeuren, maar ze is in ieder geval een stuk jonger dan vrouwlief en/of vriendin en in alle opzichten strak, glad en goed geproportioneerd. De één ziet liever meer borsten en de ander graag wat meer kont. Maar het mag zeker niet over de top gaan op slechts één vlak. We leven soms in een fantasie. We leven echter nooit in een pornofilm. We willen tenslotte geen al te hoge druk op onze eigen fysieke staat leggen.

Laten we dus helder zijn. Mannen eisen geen perfectie van hun partners. Ze hebben hooguit een fantasie over de perfecte vrouw. Het staat zelfs volkomen los van de partnerkeuze. En juist daarom is het zo idioot dat er altijd zo'n druk wordt gelegd op de vraag hoe die ideale vrouw er daadwerkelijk uit moet zien. Sterker nog: die druk lijkt juist door de vrouwen bij zichzelf te worden gelegd.

Kijk. Als mannen onder elkaar zijn, hebben we het over lekkere wijven. Maar nooit over onze eigen vrouwen. We hebben het dan juist over die jonge deerntjes die we langs zien huppelen. Over de kantinejuffrouw met haar grote voorgevel. Over die secretaresse met die lekkere reet. We geven onder elkaar NOOIT een oordeel over andermans vrouw en we vragen NOOIT om een oordeel over onze eigen vrouw. Hooguit een beschaafd compliment.

Nee. In real life valt het allemaal wel mee. De meeste mannen zijn allang tevreden met een beetje aandacht. In de kroeg of op straat vinden we de eerste dame die leuk naar ons lacht of ons aanspreekt al meteen stukken aantrekkelijker dan dat fotomodel dat ons volkomen negeert. Oké. Dat fotomodel wint het misschien als ze een tweelingzus mee wil nemen, maar dan mag dat toch ook weer geen al te grote bitch zijn.

De ideale vrouw is voor een avontuurtje. Voor een fantasietje. Nooit voor het echie.

Waarom we dan toch bij die niet zo ideale vrouw willen zijn? Omdat jij het stiekem toch bent. Omdat jij gewoon af en toe tegen me lacht en af en toe met me wilt praten.