D66 naait de ZZP'er

Hufters zijn het. Die zelfbenoemde wereldverbeteraars die intussen gewoon hun slag slaan en gebruik maken van alle middelen die hun partij verfoeit. Zoals heel hard roepen dat je echt, ja écht, pertinent voorstander bent van een gekozen burgemeester. Dat dat laten benoemen echt, nee écht, niet meer kan. En je vervolgens tot burgemeester van Nijmegen laten benoemen. Dat soort volk. Gewoon zo’n volstrekt overbodige graaipartij.

En liegpartij. Vlak voor de eindstreep van de verkiezingscampagne suggereren dat de PvdA stiekem de ZZP’er zijn arbeidskorting wil afpakken. Dat is dus een schandelijk rondje spindokteren. Want dat idee staat gewoon in het verkiezingsprogramma van de PvdA.

En los daarvan: de PvdA heeft gewoon gelijk. Als ZZP’er ben je ondernemer en geniet je heel veel belastingvoordelen die een werknemer niet heeft. Dus dan die ZZP’er ook nog een belastingkorting geven van zo’n 100 euro per maand, dat is gewoon dubbelop. Er is niets mis mee, om daar eens wat aan te doen.

Bovendien wil de PvdA met deze maatregel een halt toeroepen aan het misbruik van ZZP’ers. Want die doen nu werk dat van oudsher door ‘gewone’ werknemers wordt gedaan. Timmerman. Garagemonteur. Boekhouder. Bijna iedere ZZP’er werkt willens en wetens mee aan het uithollen van de rechten van ‘gewone’ werknemers.

Ik zag flutjournalist Max van Weezel op Twitter klagen. Dat hij geen telefoonkostenvergoeding meer krijgt. Geen autovergoeding. Dat hij geen pensioen opbouwt. Flauwekul. Zijn kosten voor de telefoon en de auto zitten gewoon in zijn uurtarief verdisconteerd. En qua pensioen: dat zit deels ook in zijn tarief, en voor het overige moet hij er zelf wat bijleggen. Net als iedere andere werknemer die pensioenpremie moet betalen. Maar goed, Van Weezel was van oudsher lid van de CPN, en als communist heeft hij nu eenmaal een groot talent voor karaktermoord en liegen. Hij liegt net zo hard als Alexander Pechtold.

Fiscaal heeft een zelfstandige niets te klagen. Sterker nog, door allerlei aftrekposten hoeven nogal wat ZZP’ers helemaal niets aan de fiscus af te dragen. Zij hebben recht op  zelfstandigenaftrek, MKB-winstvrijstellingen en soms ook op startersaftrek. Allemaal voordeeltjes die de gewone werknemer op zijn buik kan schrijven. Trouwens, waarom medelijden hebben met ZZP’ers? Die wilden toch zo graag zelf ondernemertje spelen? Nou dan!

En D66 zette toch een handtekening onder het Kunduz-akkoord? Daarmee schaart D66 zich achter de forensentaks. D66 benadeelt daarmee de gewone werknemers op een verschrikkelijke manier. Terwijl de ZZP’er zijn reiskosten gewoon in zijn uurtarief verdisconteert en dat dan wegstreept tegen zijn fiscale voordeeltjes. En dan durft D66 de PvdA te verwijten dat die de ZZP’er aanpakt. En voor het gemak verzwijgt D66 even dat de PvdA de zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag op peil wil houden voor lage inkomens. Maar daar hoor je D66 dus niet over. Pechtold en de zijnen moeten zich schamen. Heel erg diep schamen.

D66 durft met droge ogen te beweren dat je D66 moet stemmen als je een slagvaardig middenkabinet wil. Over mijn lijk. Zulke hufters verdienen geen stem. Geen enkele. De mijne niet, de uwe niet. Hoe kleiner D66, hoe beter het land. Hun slogan: En nu vooruit. Niks daarvan. En nu opgerot.