Limburg de nieuwe Bijlmer

Even met de roedeloper gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Loet van der Gouw in de buurt?”

Ik bleek de pseudo-wetenschapper in kwestie zelf aan de lijn te hebben. Hij vertelde mij, dat ik helemaal geen Driek Oplopers heet, maar Wilhelmus Johannes de Wit. Fout. “Dat zie je helemaal verkeerd in die glazen bol van je. Oplopers is de naam. Driek Oplopers. Je valt lelijk door de mand, met al die rare praatjes van je.” Woedend schreeuwde de wichelroedeloper dat ik mijn grote mond moest houden. Dat hij het beste met de mensen voor had. Weer mis, dus ik antwoordde: “Het beste met de mensen voor? Schei toch uit. Jij exploiteert het verdriet van anderen. Om er zelf beter van te worden. De nabestaanden van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen aan het lijntje houden met je wichelroedeflauwekul. Een roestige fiets opvissen uit de Maas en dan volhouden dat die ooit van die Tanja is geweest. Schei toch uit. Er is in Nederland geen rivier, kanaal, gracht of vijver waarvan de bodem niet bezaaid ligt met oude winkelwagentjes, fietsen en andere troep. Dus waar je ook heen zou gaan met die wichelroede van je, overal vis je wel een roestige oude fiets op.” Zwakjes verweerde de wichelfantast zich met de mededeling dat je het op een oude fiets moet leren. Maar van deze ongepaste grap was ik niet onder de indruk. Dus ik riposteerde: “Je moet gewoon je harses houden, en al helemaal met dat gedreig met een rechtszaak tegen de bekende rechtspsycholoog Peter van Koppen. Want die moet niets hebben van die flauwekul van je. En hij heeft gelijk. Proleet!” De wichelroedecharlatan schreeuwde in de hoorn dat hij een rechtszaak tegen Van Koppen zeker zou winnen, maar ik was niet onder de indruk van die voorspelling. Ik heb niets met koffiedik kijken of andere geheimzinnigheid.

Of de website van De Telegraaf. Ook heel geheimzinnig. Via een wonderlijke technische route besmet die site computers van bezoekers met malware, aldus het Nationaal Cyber Security Centrum. Eigenlijk vind ik dat best heel erg leuk. Wat moet je als weldenkend mens nou op de site van de Telegraaf? Dat is toch vragen om rottigheid? En er is wel meer aan de hand. De Telegraaf moest onlangs rectificeren nadat de voorzitter van de OR van de Amsterdamse Gemeentetram valselijk was beschuldigd. Na een etmaal was die rectificatie alweer verdwenen. Hoe kinderachtig wil je het hebben? Kortom, een bezoeker van de site van de Telegraaf verdient niet beter dan dat er opeens rook uit zijn computer komt. Gerechtigheid! Rook ze uit, die sociaal zwakkeren in de samenleving.

Of die extremistische moslims. Ook sociaal erg zwak. Leden van Sharia4Belgium hebben gisteravond een politieke bijeenkomst in een Moskee in Amsterdam verstoord. Jazeker, u leest het goed. Sharia4Belgium. Die zijn echt enorm stom. Amsterdam, zo moet u weten, ligt namelijk niet in Vlaanderen. Ook niet in Wallonië. En ook niet in het Gewest Brussel. Ze zaten dus fout, de heren van Sharia4Belgium. Verkeerde land. Ze vonden trouwens dat Moslims sowieso niet mogen stemmen. Dan word ik wel erg nieuwsgierig hoe in landen als Iran die Ayatolla’s dan via democratische verkiezingen aan de macht konden komen. Hoe dan ook, aan de heren van Sharia4Belgium zit een steekje los.

Net zoals de bewoners van Zuid-Limburg. Ook een steekje los. En dan krijg je het bijbehorende gedrag er gratis bij. Jongeren in Zuid-Limburg zijn seksueel ongezond. Uit onderzoek komt naar voren dat jongeren in Zuid-Limburg erg vroeg seksueel actief zijn. Ook het gebruik van condooms ligt lager in de voormalige Mijnstreek. Dat komt doordat ze daar moeite hebben met het onthouden van de juiste volgorde. Eérst condoom, dan pas enzovoort.  Die onhandigheid leidt tot enorme aantallen tienermoeders. Ik had nooit gedacht dat ik dat nog zou meemaken: Limburg de nieuwe Bijlmer. Het enige verschil is dat de Bijlmer tenminste nog uitzicht heeft op een voetbalstadion waar de thuisclub best een aardig balletje trapt.

Ja. In de ArenA wel. Daar kan de thuisclub ondanks de inbreng van een dementerende in Spanje wonende ex-voetballer met grootheidswaanzin toch nog wel heel behoorlijk scoren. Een heel verschil met de Kuip. Die wordt vervangen door een nieuwe versie. Helemaal aangepast aan de hedendaagse eisen. Zoals dat je er ook met een rolstoel naar binnen kan. Moet ook wel. Want op het hoofdveld staan iedere keer opnieuw elf invaliden. Deze week zitten ze trouwens in London. Paralympics…