Rutte Moordenaar

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Vandaag aandacht voor de ordinaire omkoperij door Mark Rutte.

Ranzige baantjesjagers, die VVD-kandidaten. Die hadden zich dus al kandidaat gesteld en hun plek op de kieslijst aanvaard, terwijl nu pas het verkiezingsprogramma wordt vastgesteld. Een fatsoenlijk mens zou eerst vragen wat het verkiezingsprogramma is, en dan pas besluiten om zich wel of niet kandidaat te stellen. Maar dat doen ze dus niet, bij de VVD. De aflossingsvrije hypotheek, de Mercedes en de hockeyclub moeten immers ook worden betaald.

De ergste ploert in dit gezelschap is natuurlijk Mark Rutte. Hij is er persoonlijk verantwoordelijk voor dat onze economie in duigen ligt. Met zijn banenmachine lukte het hem in een jaar tijd om de werkloosheid in ons land met 100.000 mensen te laten toenemen. De zwakkeren staan verder op achterstand en de sterken hebben nergens last van. En nu het verkiezingstijd is, belooft Rutte de werkende mensen binnenkort een douceurtje van zo’n 1.000 euro de man. Belastingvoordeel.

Een sigaar uit eigen doos. Want het eigen risico in de zorg gaat fors omhoog. De reiskostenvergoeding wordt belast. De boodschappen worden duurder door een BTW-verhoging. Voor de mensen met een baan wordt dat zo’n beetje gladgestreken met dat beloofde belastingvoordeel. Kosten: zo’n vijf miljard. Dat geld kun je ook gebruiken om ons land eerlijker en socialer te maken. Door bij voorbeeld die verhoging van het eigen risico in de zorg terug te draaien. Door onze economie aan te jagen door de BTW niet te verhogen, of zelfs te verlagen. Maar nee hoor. Hufter Rutte wil dat niet.

Mensen die door een slechte gezondheid niet kunnen werken, worden dubbel gepakt. Zij zijn sowieso veel meer geld kwijt aan hun ziektekosten, hebben geen baan en zien dat de geluksvogels die het beter hebben getroffen wat Mark Rutte betreft gratis geld krijgen. Van alle partijen in Nederland is de VVD met een straatlengte voorsprong de meest asociale. Dat is deze week pijnlijk duidelijk geworden. Zeer recentelijk bepleitte ik nog een regering waar de VVD deel van uit zou maken. Daar heb ik spijt van. Veel spijt.

Door de gestegen kosten stellen steeds meer mensen wegens geldgebrek bezoeken aan de dokter en behandelingen in het ziekenhuis uit. Dat probleem wil Rutte niet oplossen. Het gevolg is, dat mensen onnodig overlijden. Met dank aan de VVD. Die slechts het recht van de sterkste verder wil uitbreiden.

Rutte Moordenaar.