Gay Pride zuigt!

In alle jaren dat ik in Amsterdam woonde, ben ik nooit naar de Gay Pride geweest. Simpelweg, omdat ik niet begrijp waarom mannen en vrouwen zich op deze manier willen manifesteren. Ja, je bent van de gelijke liefde, dat kan en dat mag. Moet je daarom in een veel te kleine string met je ballen eruit hangend gaan dansen en schreeuwen? Mensen die gaan voor de gelijke liefde, willen gelijke rechten. Gedraag je dan ook gelijk. Zie je mij al met mijn heterovrienden op een boot staan, terwijl mijn borsten uit een te kleine bh poppen? Of mijn mannelijke vrienden met een spandexbroek waarbij je hun volledige lid kan uittekenen?

Het spijt mij ten zeerste... Nee dat is niet waar. Het spijt mij eigenlijk helemaal niet. Maar is dit, wat we onze kinderen willen leren? Als je homo of lesbo bent, sta je halfnaakt als een mongool te hossen en springen, met het idee dat je vecht voor je vrijheid? Als homo of lesbo, moet je je manifesteren als een exhibitionistisch apart creatuur, anders hoor je er niet bij en ben je niet een echte homo of lesbo?

Voor mij was het niet de bedoeling om naar Gay Pride te gaan, een vriend van mij contacte mij afgelopen vrijdag met de vraag of ik zin had om even een dagje Amsterdam te doen. Vol enthousiasme zei ik ja, aangezien ik nog steeds van Amsterdam houd. Daarbij was het niet tot me doorgedrongen dat er Gay Pride was.

In ieder geval, daar aangekomen toch even de gracht op, omdat mijn –hetero- vriend dat graag wilde. Een van de eerste boten die ik voorbij zag komen, had een linnen reclamedoek met de tekst: ‘Legalize love’. Legalize love, hou toch op, doe niet zo ontzettend stompzinnig, dom en archaïsch. Ten eerste de liefde is legaal vanaf het begin der aarde. Ten tweede, de gelijke liefde is ook al jaren legaal. Mogen de man en vrouw van de gelijke liefde niet al sinds april 2001 trouwen in Nederland? Mogen mannen en vrouwen van de gelijke liefde tegenwoordig niet ook al een kind adopteren?

Waarom dan een protest? Tegen wat protesteer je dan eigenlijk? Protesteer je tegen het feit dat je vroeger iets niet mocht? Dat zou wel heel erg absurd en bespottelijk zijn, is het niet? Protest komt van het Latijnse woord protestarie. Pro betekent voor en testari getuigen. Je getuigt dus voor iets. In dit geval getuig je dat je voor verandering bent. Hoe kun je nou voor een bepaald soort verandering binnen de politiek of maatschappij willen gaan, als die verandering al heeft plaatsgevonden. Zelfs onze minister van Onderwijs stond op een boot. Marja van Bijsterveldt stond daar mee te deinen op het water, met haar slogan: ‘We stand with you’. Waar tegen ben je dan nog aan het protesteren?

Die Marja van Bijsterveldt, ook nog zoiets waar ik kotsmisselijk van word, met haar idiote slogan. We stand with you? Dus je staat wel naast zo’n idiote uitdragerij van homo’s en lesbo’s, maar als het gaat om de docenten hier in Nederland, staat ze aan de zijlijn. Ik ben bij de stakingen van de docenten geweest, welke overigens geheel gegrond waren  naar mijn mening. Driehonderdmiljoen bezuinigen op het passend onderwijs, ophokuren en salarissen die niet werden verhoogd. Onze docenten laten ze dus volledig verrekken. Terwijl deze mensen daadwerkelijk iets toevoegen aan de maatschappij. De docenten van Nederland zorgen voor onze toekomst. Had Marja van Bijsterveldt niet juist hen moeten bijstaan, in plaats van zichzelf te schande maken op een botenparade waarbij er wordt gedaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is om jezelf te kijk te zetten in je schaarse kledij. Is dat waar onze minister van Onderwijs voor staat?

Dan begrijp ik direct waarom het steeds slechter gaat met ons onderwijs, terwijl de gay scene zijn hoogtijdagen viert met Sodom en Gomorra als voorbeeld.

Mijns inziens, we zouden een grachtenparade moeten hebben voor onze docenten, waarbij we hen eren voor het werk dat ze dagelijks moeten uitvoeren, met kinderen waarvan de ouders het vaak verdommen om de verantwoordelijkheid te nemen.