Seks van de buren

Jaren geleden hadden we bij onze wintersportgroep een moeder en een dochter. Ze deelden een tweepersoonskamer, maar na twee dagen zat de dochter de hele dag met haar tong in de mond van een mannelijke wintersporter van dezelfde leeftijd. Ze verruilde dan ook haar bed bij haar moeder in de kamer voor het eenpersoonsbed van die jongen. Toevallig was die kamer onder de kamer waar haar moeder sliep. Ik zeg: sliep, maar het was meer een poging tot slapen. Hoewel er destijds nog alleen maar beschaafde tennismeisjes zoals Steffi Graf en Gabriela Sabatini, mijn favoriet, op de banen stonden, leek het in de kamer onder haar meer op een wedstrijd tussen Maria Sjarapova en Victoria Azarenka. Daarbij piepte en kraakte het bed ook nogal. Moeder lag wakker van de seks van haar dochter.

Er liggen iedere nacht meer mensen dan je denkt wakker van de seks van de buren. Bij ons in de straat valt het wel mee, gelukkig. Wij hebben een eengezinswoning en aan de ene kant wonen mensen van dik in de zeventig en aan de andere kant woont een oudere man die een latrelatie heeft met een oudere dame. Hij is niet vaak met haar samen in de woning. Bovendien zijn onze woningen zeer goed geïsoleerd. Van ons hebben ze ook geen last, want ik duw mijn vrouw altijd met haar hoofd in het kussen en daar bijt ze zich dan in vast.
Er zijn echter mensen zat die in een flatje met niet al te dikke muren wonen. Geluidsoverlast is altijd al erg. Er zijn flats waar je de buren gewoon met elkaar kunt horen praten. Stel je voor dat je in zo’n flat woont en buurpapa en buurmama hebben vaak ruzie en gaan dan schreeuwen en met spullen gooien. Hun zoon heeft iedere avond zijn rapmuziek keihard staan en de dochter van zeventien komt elke nacht laat thuis met een vriendje en gaat dan met die jongen flink van bil. Als dochterlief en haar vriendje klaar zijn, dan gaan papa en mama de ruzie van eerder op de dag goedmaken. Zeker zin gekregen door de geluiden van hun dochter. Als die buren dan ook nog een jaloerse hond hebben die gaat blaffen omdat hij eigenlijk zelf die dochter een beurt had willen geven, dan doe je als buurman of buurvrouw toch nooit meer een oog dicht?
Maar ja, wat kun je eraan doen?

Je kunt natuurlijk op de muur gaan bonken, maar gek genoeg helpt dat bij zulke mensen meestal niet. Die zijn niet sociaal, want anders zouden ze er uit zichzelf al rekening mee houden dat andere bewoners hen kunnen horen. Aanbellen en zeggen dat ze je storen? Hangt van de buurman af en ook van de hond.
De politie inschakelen en voor de rechter slepen helpt ook niet. Het gegil en gekrijs valt juridisch gezien namelijk onder vrijheid van meningsuiting. Dat is niet gek, want de eigen mening wordt in Nederland ook nogal eens op een manier geuit dat andere mensen er last van hebben.

Maar er zijn wel mogelijkheden om luidruchtige seks van de buren in te tomen.

Tip 1:
Ga er overheen. Nee, niet over de buren. Over het lawaai natuurlijk. Voordeel: zij hebben dan net zo veel last van jou als jij van hen. Of misschien nog meer als je flink je best doet. Nadeel: Je moet dan altijd maar zin hebben als de buren ook zin hebben. En als je wakker wordt van de seks van de buren, heb je meestal juist geen zin.

Tip 2:
Zet je pc aan, zoek het nummer Heb je even voor mij en download het. Speel het vervolgens af met de mediaspeler, schakel herhalen in en zet het volume op de hoogste stand. Je moet dan natuurlijk zelf wel ergens gaan slapen waar je het nummer niet kunt horen. Daar had je dus ook al kunnen gaan liggen om de seks niet te horen. Maar je wilt natuurlijk niet het subje van de buren zijn.

Tip 3:
Neem het lawaai van de buren op en draai het keihard af als ze een nachtje stil zijn. Er is ook eens iemand geweest die het geluidsfragment op Twitter heeft gezet. Facebook kan natuurlijk ook. Met een foto van de buren erbij. Maar dan moet je wel zorgen dat de buren het zelf ook op Twitter of Facebook kunnen horen en zien.

Tip 4:
Verhuur je woning voor een paar weekjes aan studenten en ga zelf zolang bij vrienden of familie logeren. Als je terugkomt, zijn de buren beslist verhuisd.

Tip 5:
Als je er echt niet meer tegen kunt, kun je jezelf altijd nog ophangen.

Ik vertelde al dat wij gelukkig geen last van de seks van de buren hebben. Maar als ik in de zomer ’s avonds laat in de tuin zit, dan heb ik in zekere zin toch last van de seks van de buren. In de tuin van de buren woont namelijk een familie egel. Ik weet niet of jullie wel eens egeltjes hebben horen neuken, maar ik kan je verzekeren dat die de hele buurt wakker houden. Man, wat kunnen die een herrie maken. En daar is echt niets aan te doen. Ik kan ze niet vragen om op te houden, want ik spreek geen egeltaal. Een briefje in hun takkenbos is ook onzin, want egeltjes kunnen niet lezen. Ik had namelijk laatst een bordje ‘Verboden te neuken’ in de tuin gezet, maar ze trokken zich er niets van aan. En ze afschieten doe ik niet, natuurlijk. Ik ben een dierenvriend. Dat afschieten is overigens wel tip 6 voor de seksende buren.