Vrouwen zijn minderwaardig

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, Luc van Lier en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Vandaag aandacht voor de rare SGP-opvattingen over vrouwen.

Heren, jullie hebben het in deze rubriek vaak over het aanwezig, dan wel afwezig zijn van criminaliteit en onverdraagzaamheid die op Islamitische leest is geschoeid. Ik geloof dat ik daar echt even wat tegenover moet zetten. Want die Godsdienstgekken op streng-gereformeerde grondslag kunnen er ook wat van. Juist. Die mafkezen van de SGP.

Die willen vrouwen nog steeds hun politieke rechten niet toekennen. Geen functies binnen de partij, geen plek op de kieslijsten. Omdat dat volgens de SGP niet mag van God. In Nederland is tot de Hoge Raad uitgevochten dat die visie van de SGP illegaal is. Dus wat doen de mannenbroeders? Die stappen naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Want het afpakken van de mensenrechten van vrouwen is een mensenrecht. Ja. Denk daar maar even over na.

Goed nieuws voor alle weldenkende burgers van Nederland en slecht nieuws voor die achterlijke malloten van de SGP. Ook het Europese hof stelt de SGP in het ongelijk. Discriminatie mag niet. Punt uit. Partijvoorzitter Van Leeuwen huilt tranen met tuiten: “Deze beslissing van het Europese Hof kan verstrekkende gevolgen hebben en dat niet alleen voor de SGP. De uitspraak komt erop neer dat het gelijkheidsbeginsel nu zó absoluut wordt gemaakt, dat andere klassieke politieke en religieuze vrijheden erdoor worden weggedrukt.”

Nou en? Er is niets mis met het inperken van die religieuze vrijheden. We pikken in dit land niet dat de imam roept dat homo’s van flatgebouwen moeten worden geworpen en we pikken ook niet dat orthodox-gereformeerden vrouwen wegzetten als tweederangs individuen, die qua politiek hoogstens de koffie mogen halen en de koekjes mogen uitdelen. Geen Mariakaakjes, overigens. Te katholiek.

Maar om nog even te laten zien, hoe achterlijk de SGP is, laat ik nogmaals mannenbroeder Van Leeuwen aan het woord: “De SGP wil de uitspraak nu eerst bestuderen en op zich in laten werken om daarna te kunnen nagaan wat de mogelijke consequenties van de uitspraak zijn.” Rare woorden. Want de beslissing van het Europese Hof verandert niets aan de visie van de Hoge Raad, die al geruime tijd bij de SGP op tafel ligt. Maar nu gaan ze nadenken, tussen het preken van Hel en Verdoemenis en het zingen van hele noten door.

Ik begrijp God niet. Waarom laat Hij zich zo belachelijk maken door een stel malloten uit de bible-belt? Tijdens een gezamenlijke vergadering op het SGP-kantoor van het SGP-bestuur met de fractieleden van de Eerste en Tweede Kamer is één welgemikte bliksemschicht toch genoeg?