Seks is doping

De Braziliaanse spits Ailton zei ooit dat hij nog meer zin heeft om te scoren als hij van tevoren seksueel opgewonden is. Logisch. Als je seksueel opgewonden raakt als man, dan wil je ‘hem’ er zo snel mogelijk in hebben. Als je dan een voetbalwedstrijd moet spelen, dan kom je daar op dat moment niet aan toe. Je zoekt dus naar iets anders om tot een orgasme te komen. Het doel wordt op die manier een soort vervangende vagina, maar dan iets groter. Je kon dus tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal goed merken dat ze al maanden niet seksueel opgewonden waren geweest, want ze hadden totaal geen drang om ‘hem’ erin te krijgen.

Baby’s groeien onder andere doordat ze geknuffeld worden. Strelen en liefdevol aanraken bevordert de groei van de baby’s. Strelen veroorzaakt een bepaald geluksgevoel en dat hebben baby’s blijkbaar nodig om te groeien, want baby’s die nooit worden geknuffeld en aangeraakt, stoppen met groeien en gaan dood. Als een mooie vrouw mij liefdevol streelt, krijg ik ook een geluksgevoel en gaat er iets groeien. Liefdevol aanraken is dus belangrijk voor mensen. Topsporters zijn ook mensen.
De haptonoom Ted Troost behandelde in 1988 een groot aantal spelers van het Nederlands elftal dat Europees kampioen werd. Hij werd door mensen als Johan Derksen afgekraakt, maar er waren ook mensen die zijn behandelmethoden geweldig vonden. Aanraken is belangrijk, vond hij. Als Ted Troost de spelers van het huidige Nederlands elftal had behandeld, dan hadden ze misschien wel beter gespeeld. Nu werden ze net als alle voetballers wel af en toe aangeraakt, maar dat gebeurde dan tijdens de training of de wedstrijd en dan was het beslist niet liefdevol.
Nu Ted Troost er niet was, had Bert van Marwijk er natuurlijk voor kunnen kiezen om de vrouwen van de spelers de warming up te laten verzorgen in de kleedkamer. Voor de vrijgezelle spelers had hij een paar lekkere Oekraïense hoeren kunnen regelen, maar dat heeft hij niet gedaan. Stom.
Een haptonoom zoals Troost helpt sporters die zich geblokkeerd voelen en presteren onder hun normale niveau. Of als ze moeite hebben met de druk, of het plezier in het spel hebben verloren. Allemaal klachten die veel spelers van het Nederlands elftal vertoonden. Dus als er geen haptonoom aanwezig is, moet je proberen die klachten op een andere manier weg te nemen. En hoe kan dat beter dan door de liefdevolle aanrakingen van een vrouw tijdens de seks? Ailton had het nog zo gezegd.
Maar hoe komt het dat liefdevol aanraken de prestaties van de sporters verhoogt?
Uit onderzoek is gebleken dat een man die regelmatig seks heeft, een hoger testosterongehalte heeft dan een man die dat niet heeft.
Testosteron. Seks zorgt dus gewoon voor doping.

Morgen begint de Tour de France en dan komt dat onderwerp natuurlijk ook weer aan de orde. Maarten Ducrot en Herbert Dijkstra zullen het er weer regelmatig over hebben. Dan gaat het natuurlijk weer over EPO of over clenbuterol, maar juist Maarten Ducrot zou moeten weten dat liefdevol aanraken tijdens de seks beter werkt dan welk middel dan ook. Hij was namelijk een groot fan van Ted Troost en zijn behandelmethoden en weet dus dat de liefdevolle aanraking ook als doping werkt, want het testosterongehalte wordt erdoor verhoogd. Als je dus wordt behandeld door Ted Troost dan kun je spreken van een Tedtroosteroneffect.

Ik vraag me af of ploegleiders en renners ook weten dat de liefdevolle aanraking de prestatie van de sporter kan bevorderen. Zouden er renners zijn die seks hebben voordat ze een etappe gaan rijden? Ik weet wel dat renners soms tijdens een etappe een seksuele beleving hebben. Peter Winnen zei ooit dat klimmen is als seks, maar dan trager. Als het niet gaat, is er geen zak aan. Maar hij zei er niet bij of hij ook voor zijn overwinning op de Alpe d'Huez seks had gehad. Johnny Hoogerland heeft vorig jaar wel een aanraking gehad, maar dat was tijdens de etappe en die was niet liefdevol. Dat leek meer op sm.

Als ik Erik Breukink was, dan zou ik het wel weten. Ik zou een paar van die echte meiden uit de jungle meenemen in de rennersbus. Iedere ochtend voor het ontbijt even lekker van bil met zo’n meid. Zo hebben die meisjes ook nog een sociale functie, want verder zijn ze toch nergens goed voor. Natuurlijk kun je proberen een etappe te winnen of een trui te pakken en op die manier een kusje van een rondemiss te krijgen, maar dat is pas na de etappe en bovendien is het maar een heel klein liefdevol aanrakinkje. Daar ga je echt niet de volgende dag nog harder door fietsen.
Voor een tijdrit hoef je dan ook niet meer zo stom op een stilstaande fiets te gaan zitten trappen tot je zweet. Je kunt je dan op een veel aangenamere manier in het zweet werken.

Zou Peter Post destijds wel hebben geweten dat seks de prestatie bevordert? Toen wonnen de Nederlandse wielrenners van zijn ploeg waar ze maar wilden. Post was zijn tijd ver vooruit en hield met alle kleine details rekening. Het zou me niets verbazen als hij iedere dag in de Tour de France iets regelde voor zijn renners. De ploeg was heilig voor Post. In 1980 wonnen zijn renners elf etappes in de Tour en Zoetemelk won het eindklassement. Hij introduceerde het totaalwielrennen en zette altijd een uitstekende organisatie neer. Dus zorgde hij er waarschijnlijk ook wel voor dat zijn renners in geen enkel opzicht iets te kort kwamen. En terecht. Renners hebben het toch al zwaar te verduren. Het zijn geen profvoetballers die in luxe hotels met zwembaden slapen en eigen vliegtuigen hebben. Ze moeten het vaak doen met achteraf hotelletjes waar het bloedheet is in de kamer en de kakkerlakken over de muur lopen. Mogen ze dan een leuk verzetje? En als dat dan toevallig ook nog de prestatie bevordert, dan is dat mooi meegenomen.
Ik weet eigenlijk wel bijna zeker dat in die tijd bekend was dat seks de prestatie bevordert. Want wat zei Joop Zoetemelk ook alweer altijd? "De Tour de France win je in bed."