Hé Gaston, lazerstraal op met je Postcode Loterij

Hé Gaston, ben je nu helemaal besodemieterd? Het is al erg genoeg dat ik die vette volgevreten kale rotkop van jou iedere keer op tv langs zie komen met je lulpraatjes over die smerige Postcode Loterij van jou, maar als je me nu ook nog op mijn mobiele telefoon gaat spammen word ik boos. Smerige Postcode Loterij? Jazeker! Smerig en achterbaks! Oplichters zijn jullie. Wervende reclame sturen met een 'gegarandeerd welkomstgeschenk' van €2.500, maar niet thuis geven als men die gegarandeerde prijs ook daadwerkelijk wil ontvangen. Nee dan zijn er kleine lettertjes op de achterkant van de brief waarin staat dat er een kans is dat je die kan winnen. Een kans op een gegarandeerde prijs. Alleen mensen met een IQ hoger dan dat van een amoebe begrijpen dat dit een onmogelijk iets is, maar je werkt niet voor niets voor SBS6 natuurlijk.

Gelukkig begreep de rechter dit ook en heeft de zes mensen die een rechtszaak aangespannen hebben tegen die misleidende reclame in het gelijkgesteld. Uiteraard gaat de Postcode Loterij daartegen in beroep. Stel je voor dat ze geld moeten uitkeren. Geld binnenharken, dat is het doel. Vele malen al is de Postcode Loterij op de vingers getikt door de Reclame Code Commissie, maar zich er iets van aantrekken, ho maar. Dit geeft al aan wat voor stelletje oplichters het zijn. En daar ben jij ambassadeur van Gaston. Nou, nou, wat een eer. Dan heb je het ver geschopt in je leven.

Er zijn al diverse onderzoeken geweest over de "peer-pressure" die er is om mee te doen met de Postcode Loterij. Veel mensen doen mee omdat ze de kans niet willen lopen niet te winnen. De druk is hier hoger dan bij andere loterijen, want als de hele straat meedoet en jij niet, valt dat meteen op als er een grote prijs wordt gewonnen. Dan zitten al je buren aan de champagne terwijl jij dat gore Euroshopper-bier naar binnen moet werken. De angst om uitgelachen te worden als je niet wint, is voor veel mensen reden om mee te spelen. Hier wordt ook driftig op ingespeeld in de reclame die de Postcode Loterij maakt. Ook door jou Gaston, met je smerige spam!

Normaal gesproken laat ik dat allemaal langs me heen gaan. Dat Tokkie-gebeuren van SBS6 daar kijk ik nooit naar en als jullie onderling elkaar willen besodemieteren, moeten jullie dat vooral niet laten. Aan de onderkant van de samenleving is het nu eenmaal een harde strijd om het bestaan. Zo af en toe, eigenlijk nog veel te vaak naar mijn zin, zie ik jou, al dan niet in gezelschap van Quinty of Winston, in een reclameblokje langskomen en dan kan ik slechts meewarig het hoofd schudden. De post die jullie sturen gaat ongelezen in de kattenbak of verzwaard met het een of ander retour afzender, maar nu ben je te ver gegaan Gaston.

Wie heeft jou toestemming gegeven om mij een sms met spam te sturen? Ik niet. Je doet het ongevraagd. Nu krijg ik die andere reclame ook ongevraagd, maar dit is wel helemaal van de zotte. Ik kan niet eens terug sms'en dat je op moet sodemieteren. Als je mij iets stuurt, persoonlijk of in naam van jou, dan is het wel zo beleefd als ik daarop kan reageren. Ja ik kan een OPT-out berichtje sturen. Als je me een beetje zou kennen, en gelukkig is dat niet het geval, dan weet je dat dat soort dingen op mij werkt als een rode lap op een stier. Ik heb verdomme niet gevraagd om die troep en dan moet ik ook nog moeite ondernemen om ervoor te zorgen dat ik niet meer lastiggevallen word door jou?! Ben je nu helemaal van de pot gerukt? Ik denk toch werkelijk dat er een paar aderen in dat cholesterolhoofd van jou aan het dichtslibben zijn.

Dus Gaston, niet meer doen hè. Mij geen spam of wat dan ook meer sturen. Doe je dat wel dan zie ik me genoodzaakt mee te gaan doen met die stomme Postcode Loterij met maar één reden: wraak. Dan zet ik een emmer stroop en een emmer kippenveren naast de deur en die gaan beide over je heen als je aanbelt om te zeggen dat ik gewonnen heb. Vervolgens bind ik je aan die gruwelijk lelijke vrachtwagen van je en sleur je hoogstpersoonlijk het dorp uit. Gegarandeerd. Dat zal mijn prijs dan zijn!