Geerts manifest

Resultaten uit het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst. DSB-klantjes zullen dit graag bevestigen. Vijftigers die jonge meisjes proberen te versieren zullen beamen dat trucjes van twintig jaar terug niet meer even succesvol zijn. Zelfs Robert Mikelson zal inmiddels begrijpen dat van je hobby je werk maken, slechts één keer lukt.

Zo niet Geert Wilders. Die begint na een politieke mislukking gewoon weer opnieuw met de welbekende strategie naar zijn persoonlijke orgasme.

Op een onbekende plaats in de VS presenteert Geertje zijn nieuwe boekje. Op zich al een beetje vreemd, want zijn uitgever Regnery Publishing zei daar niets van te weten. Het lijkt me handig als het bedrijf dat je boek bekostigt, ook weet wat jij publiekelijk zoal uitkraamt. Amerikanen kennende, laten die de marketing liever niet aan de nukken van een fanatiekeling over.
Wie liegt er hier nu? Was er nu wel of geen presentatie? De kans is 50% dat Geertje jokt.

Via het Gatestone Institute is echter wel een lezing georganiseerd. Dat rare clubje acteert overigens steeds meer in de marge. Het Gatestone Institute  is een soort zelfbenoemde mensenrechtenorganisatie, waar je $10.000,- moet betalen om een lezing bij te wonen. Ook die van Geertje. Zelfs de Amerikaanse Henk en Ingrid zie ik geen $10.000,- lappen om naar dat gezever te luisteren! Ik denk zelfs dat de meest fanatieke Nederlandse Henken en Ingrids hooguit de €13,90 (exclusief verzendkosten) voor het boek zelf willen schokken. Dat zijn dan vanzelfsprekend gedeelde kosten, daar Henk en Ingrid altijd getrouwd zijn en 1,7 kind hebben.
Eén boekje per gezin is zat.

Een leuk weetje. Eén van de drijvende krachten achter het Gatestone Institute is een Belg: de aartsconservatieve, Vlaamse columnist Paul Belien. Deze verzet zich niet enkel tegen de islam. Hij is ook tegen abortus en de openstelling van het huwelijk voor homofielen, lesbiennes en biseksuelen. Wilders heeft deze standpunten dan wel afgewezen, maar Paultje bleef toch een trouwe medewerker van Geertje. Terwijl Paultje toch minimaal zulke enge standpunten heeft als de gemiddelde extremistische imam.

Los daarvan: in de VS speelt heel die islamofobie ook al een tijdje geen echte rol meer. Voor sommigen is het wellicht raar, maar ook daar zijn werk, het aflossen van schulden en een beetje betaalbare zorg weer net wat belangrijker geworden dan geleuter over vage bedreigingen. Bovendien lijken sinds 9/11, idioten die magazijnen leegschieten in scholen een reëler gevaar te zijn geworden in de VS dan baardapen uit grotten in Verwegistan.

Nu blijft de vraag waar Fitna 2 blijft. De laatste berichten dateren uit 2011. Toen had Geertje het nog over een film en een boek in 2012. Ik snap sowieso niet wat zo’n filmpje toevoegt aan zo’n boek, maar het is vreemd genoeg angstvallig stil geworden rond Fitna. Heeft Geerts Windows Movie Maker het begeven of zo? Ik bedoel. Er was genoeg stof voor een compleet boek. Filmpjes met onthoofdingen, stenigingen en geiten neukende Arabieren, kan zelfs ik wel vinden. Dat is toch amper een zondagmiddag werk?

Waarom ik niet op het boek zelf in ga?
Tja. Er zijn wel meer manifesten die ik niet hoef te bestuderen, maar die ik toch de moeite van het lezen niet waard vind. Als er iets nieuws in zou staan, betekent dat vooral dat die hele PVV de boodschap nooit duidelijk genoeg heeft overgebracht. Iets nieuws in het boekje betekent dat Geertje nog niet alles had verteld tegen zijn kiezers.
Kiezersbedrog?

Inmiddels zijn er sowieso geruchten dat Geertje Nederland definitief gaat verlaten. Dit spreekt hij vanzelfsprekend tegen. Geertje gaat uit van een “Glorieuze Overwinning” in september. Dan vraag ik me in welke hoedanigheid hij deze zege wil behalen. Als verlosser van het "Kwaad Uit Het Oosten"? Als prediker voor een Amerikaanse parochie? Als schrijver van Engelstalige manifesten? Als koene ridder? Als Tempelier?

Henk en Ingrid zijn tegenwoordig toch echt veel banger voor doktersrekeningen. Voor het verlies van banen. Voor de tanende kwaliteit van het onderwijs voor hun 1,7 kind. Groenteboer Achmed is niet meer zo'n probleem.

Nee Geertje. Dat behaalde succes uit 2010 kun je voorlopig maar beter in je reet stoppen.