creatief vreemdgaan

Second Love heeft onder haar leden een onderzoekje over vreemdgaan gehouden. Voor de rechtschapenen onder u: Second Love (what’s in a name) is een website waar mensen die al een partner hebben, een neukertje voor erbij kunnen zoeken. Heel makkelijk op leeftijd en provincie. Superhandig, want op één been kun je niet staan. Wat heb je nou aan de belofte van eeuwige trouw als je eenzijdig je geloften wilt veranderen? Voorkom discussie en scènes vol drama: zoek gewoon een andere vreemdganger in het webwinkeltje!

Second Love adverteert sinds kort met de uitslag van die enquête. Dat doen ze niet in de Libelle, Burda of Margriet maar in Viva en Playboy. In de wervende tekst wordt de uitslag verkocht als “dé waarheid”. Maar hoe reëel en waarheidsgetrouw zijn vragen over vreemdgaan op een website waar alleen buiten-de-deur-neukers kunnen inloggen en meestemmen?

Gaat u even rustig zitten voor de resultaten. Maar liefst 82% van de ondervraagden vindt “vreemdgaan stimulerend voor de creativiteit”. Deze uitslag is natuurlijk geenszins verrassend. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat de weledele meneer of mevrouw Rampetamp van Andermans-Gaetje tot Slippertjesteyn thuis eerlijk vertelt dat er naast het potje wordt gepiest.

“Zeg schat”, zie ik het voor me, “ik kom morgen wat later thuis”. De man in kwestie denkt: ‘want ik neem een vrije middag om in het Mercure-hotel langs de snelweg eens flink te rammen met die geile gleuf waar ik me al een paar dagen op afruk, alleen dat ga ik jou niet aan je neus hangen’. Maar dat zegt hij niet. Druk spelend in fantasieland, voelt hij zijn adrenaline weer rondpompen. Al zijn reflexen staan in de turbostand en zijn sponshoofd maakt overuren. Hij is nu creatief! Dus fleemt hij lieve woordjes van andere strekking naar zijn vrouw, die hem vol vertrouwen aankijkt. Bestuursvergadering. Problemen met de OR. Lastige klant. Extra order. Etentje met een nieuwe leverancier. Hij schudt ze gewoon uit zijn mouw. Want vreemdgaan is hartstikke stimulerend voor de creativiteit.

Volgens de advertentie van Second Love gaven de 1200 respondenten aan dat zij ingeschreven stonden om “spanning buiten de deur te zoeken maar de huidige relatie niet willen opgeven”. Nu snap ik het nog beter! Energiebanen stromen volop wanneer je risico neemt. Het vergt snel schakelen om een geloofwaardig excuus te verzinnen als je betrapt wordt. En hoe ad rem ben je wel niet als je een goede smoes moet verzinnen wanneer je na het wipje met Miss Megaslet hoort dat je een ziekenhuisopname van je kind hebt gemist? Wat een zinderende energie en euforisch gevoel als je dat niveau van creativiteit haalt!

En dan komt de uitsmijter in de advertentie: “de grootste motivatie voor vreemdgaan is het uitproberen van fantasieën”. Stel je voor zeg, dat je het met je eigen vrouw over je fantasieën moet hebben! En dan zeker net als ze jouw vuile bord in de vaatwasser ruimt en nog snel de broodtrommels van Cars en Megamindy uitspoelt. Gebukt over de afwasmachine droom jij over anale seks met een megadildo en net dan begint zij over de luizenmiddag op school.

Wat ik me blijf afvragen is hoe communicatief vaardig en creatief je bent als je via een betaalde website een extra bedmaatje zoekt. Waarom lukt het niet in de kroeg of met wat gericht flirten? En wat is er stimulerend aan de keuze voor een partner die later niet meer zo goed uitkomt?

In mijn single jaren heb ik ze allemaal gehoord, de smoezen om het overspelige piemeltje uit te mogen laten. “Jij bent zo anders dan zij is” “Mijn vriendin is altijd moe”. “Ik vind haar niet meer aantrekkelijk, maar ja, de kids hè?”. “We leven als broer en zus, zonder seks, maar ik blijf wel bij haar” Of, ook een heel mooie: “wij hebben een open relatie. Mijn vrouw is bi en heeft ook een minnares”. Waarom ik al deze smoesjes zo snel doorzie? Ha! Ik heb zonder Second Love al die jaren al hartstikke creatief kunnen denken!