Brief aan de kerstman

Beste meneer de kerstman,

Ik weet dat het nog maar maart is, maar ik wil u toch alvast mijn verlanglijstje sturen. De paaseitjes lagen immers al in januari in de supermarkt, het EK-oranje ligt al in de schappen voor de voetbalwedstrijden in juni, en ik weet dat u de kerstpakketten al in de zomer laat klaarzetten. Iedereen plant zo ver vooruit, dat ik niet vroeg genoeg kan zijn met mijn wensen. Ik wil namelijk niet dat u denkt dat ik ongeduldig ben hoor, maar ik wil gewoon op tijd zijn dit jaar.

Het eerste wat ik u wil vragen is een stokje. Het moet van hout zijn, en een beetje gebogen. Het mag ook flexibel zijn als een takje, met een gevorkt uiteinde. Daarmee wil ik namelijk in putjes poeren. Ik zie twee- tot driejarigen regelmatig in putjes poeren in de stad, waarbij ze met hun kleine lijfje naar voren buigen om er goed in te kunnen kijken. Ik wil ook weten wat er in een putje zit. Ik denk namelijk dat er een kalfje op mij zit te wachten, want mama zegt altijd dat er een kalf in een put zit als die is volgestopt. Zoiets. Ze zei het iets anders, maar met uw houten stokje als cadeau kan ik het kalf vast vinden!

Ook wil ik u graag vragen om een zielig kindje uit India te redden. Het mag ook een ander land zijn, als ze maar zielig is en heel goed kan naaien. Papa zegt namelijk dat hij ervan houdt om iets zachts en ronds vast te pakken en te knuffelen en nooit meer los te laten, dus ik wil nu een zachte ronde teddybeer voor hem maken van een oude sok! Het is heel leuk om de stof te knippen en vol te stoppen met vulling en de oogjes uit de bak met kraaltjes te kiezen, maar ik kan niet zo goed naaien. En daar zijn die zesjarige meisjes met hun fijne vingertjes heel goed in. In ruil daarvoor mag dat meisje natuurlijk op mijn bank slapen en ze krijgt al mijn snoep. Nou ja, niet al mijn snoep. De helft misschien. En dan heeft papa zijn knuffel!

Mag ik ook een nieuwe fiets, kerstman? Papa en mama maken wel eens ruzie, en dan zegt papa heel hard: “Ach, ga toch fietsen!” en dan loopt mama weg en dan is ze heel lang niet thuis en dan komt de geheime tweede mama op bezoek. Maar mijn echte mama is leuker en ik wil met haar meefietsen, maar ik heb geen goede fiets. Ik heb wel een oude fiets met zijwieltjes, maar die is eigenlijk te klein. Daarop kan ik niet zo snel. Mijn broer heeft wel een grotere fiets, en die mag ik hebben als hij te groot is en een nieuwe fiets moet hebben. In plaats van een nieuwe fiets, mag u ook mijn broertje groter maken. Dat is misschien iets minder duur, want u moet natuurlijk heel veel cadeautjes kopen voor alle kinderen op de wereld.

Mijn vierde en laatste ideetje voor een cadeautje is misschien wel een beetje gek hoor, kerstman. Ik wil niet dat u gaat lachen. Maar zou u mij een groepje mensen willen sturen, dat alles wat ik doe, leuk vindt? Het mogen ook uw hulpelfjes zijn. Maar niet uw pratende rendieren, want die kunnen niet klappen. Ik zou namelijk heel graag een keer een tekening willen laten zien die ik op school heb gemaakt. En dan mogen de mensen of de hulpelfjes voor mij klappen. En dan denk ik dat ik het goed heb gedaan. Dat zou ik heel graag willen, kerstman.

Alvast heel erg bedankt voor de cadeautjes, kerstman!

Veel liefs,

Jolien 

PS Succes met het voorbereiden van uw verjaardag!
PPS O ja, u weet wel waar ik woon, toch? Ons huis heeft wel wieltjes, maar we staan nog steeds op dezelfde plek.
PPPS U komt toch wel met de arreslee dit jaar? Ik wil niet dat u met uw elfjes en cadeautjes met een bus verongelukt
PPPPS Ik zal de rest van het jaar lief blijven. Beloofd!