Een politiek spelletje?

Five639 stuurde via de submit de volgende column in:

Al een tijdje zit ik me te storen aan de Nederlandse politiek, zij moeten er zijn voor het volk en dat is nu juist iets wat ik niet terug zie. Diederik Samsom bevestigde dit maar weer eens, Diederik Samsom is de beste keus voor de PvdA maar voedt mijn irritaties over de Nederlandse politiek wel. Diederik Samsom wil namelijk het kabinet op alle fronten aanvallen met het doel om alle plannen te laten vallen en uiteindelijk zelfs het kabinet te laten vallen. Is dit iets wat de oppositie als volksvertegenwoordiger moet doen voor de burgers of is dit iets om zelf als partij aan de macht te komen? Gaat het er tegenwoordig om, de belangen van de burgers te behartigen of om het zittende kabinet zo snel mogelijk te laten vallen? Ik neig naar dat laatste, maar is dit goed?

Je hoeft geen helder licht te zijn om te weten dat de PvdA en het kabinet-Rutte grotendeels niet samengaan, maar moet er dan op zo’n manier oppositie gevoerd worden? Vergeten de Kamerleden niet dat zij daar zitten voor de burger en dat zij het kabinet moeten controleren, aanvullen of aan te pakken als de ideeën ze niet bevalt? Juist hier gaat het mis, want als de oppositie bij voorbaat al bij alles in de aanval gaat en bij voorbaat al vindt dat dit kabinet onfatsoenlijk is dan lijkt de kiezer toch te verliezen. Europa verkeert in een crisis, Syrië slacht massaal zijn burgers af maar Europa kan hier niets aan doen, want ze hebben al het geld in een bodemloze Griekse put gegooid en ondertussen zitten een van de belangrijkste organen van Nederland het politieke spel te spelen om zelf aan de macht te komen. Waar gaat dit naartoe? In tijden van crisis en schulden is er geen behoefte aan slap sociaal gelul om de schulden af te betalen met een belastingtarief van 75%, dat gaat Nederland niet redden. Iedereen moet zijn steentje bijdragen en er dienen knopen doorgehakt te worden en dat is bij voorbaat niet lief en sociaal.

De oppositie maakt hier gebruik van door het kabinet aan te vallen met het feit dat de verkeerde mensen getroffen worden. We zitten nota bene in een crisis! Iedereen wordt getroffen, dus probeer dan niet de lieve sociale politieke partij uit te hangen om uiteindelijk zelf aan de macht te komen. Als zij uiteindelijk dan ook aan de macht komen dan worden er ook maatregelen getroffen die niet lief en sociaal zijn. Eigenlijk is het te hypocriet voor woorden, in plaats van om met z'n allen Nederland er bovenop te helpen, gaan we afgeven op elkaar. Nee, daar wordt Nederland beter van, dan hebben we dadelijk een ander kabinet en dan begint het spelletje weer opnieuw. Bij dezen een oproep aan alle hypocriete oppositievoerders; hou op met dit smerige spelletje en doe je naam als volksvertegenwoordiger eer aan door Nederland er bovenop te helpen. Door Nederland te helpen krijg je de kiezers mee, dan heb je het volk geholpen, nu proberen ze het volk op te zadelen met een nieuw drama als het ze lukt om het kabinet te laten vallen. Red Nederland en voer oppositie voor Nederland en niet voor jezelf!