Peter la Serpe stinkend rijk

Het kan de trouwe lezer niet zijn ontgaan. Nog steeds geen Superworm op deze plek. Hij heeft het nog steeds te druk met zijn studie. Hij moet geen essays schrijven, maar papers. Niet onlogisch: hij studeert Engels. Gelukkig maar, want als Superworm rechten had gestudeerd, dan had hij nu de handdoek in de ring kunnen gooien en zijn collegekaart kunnen inleveren. Sinds gisteren is de rechtsstaat in ons land namelijk definitief ten grave gedragen.

De onderwereld heeft definitief de touwtjes in handen in ons land. En dan bedoel ik niet alleen de Tweede-Kamerfractie van de PVV of die horde drugshandelaren en moordenaars die ons land onveilig maken, nee ik bedoel dan ook het Openbaar Ministerie. Want dat heeft, na een waslijst van wegens procedureblunders verloren strafzaken, nu zijn toevlucht gezocht tot het omkopen van getuigen. De beruchte crimineel Peter la Serpe is 1,4 miljoen aangeboden in ruil voor belastende verklaringen tegen een aantal andere notoire gangsters. Nu had het Openbaar Ministerie toch al de reputatie van een stel incompetente randdebielen, maar met dit geval van onversneden omkoping is die club dus nog dieper gezonken. Tot een corrupte bende, die in ruil voor enig gerammel met de geldbuidel zogenaamde kroongetuigen juist datgene laat beweren wat nodig is om een stel collega-boeven achter de tralies te krijgen. Dat valt af te leiden uit stiekeme documenten, waarop de NOS gisteren de hand wist te leggen. Een kleine anderhalf miljoen euri voor topcrimineel La Serpe. Om je dood te schamen.

Die La Serpe had trouwens nog meer noten op zijn zang. Hij wilde nog veel meer geld. Wegens “gederfde levensvreugde”. Alsof zijn slachtoffers en hun nabestaanden geen levensvreugde hebben gederfd…

Maar goed. Het was dus de bedoeling dat de rechters die zich vandaag weer over die strafzaak tegen de onderwereld moeten buigen, geen lucht zouden krijgen van dat door het Openbaar Ministerie opkopen van getuigenverklaringen. Terwijl dat opkopen bij wet verboden is. Het plegen van dit soort handelingen en het misleiden van de rechtbank leveren strafbare feiten op. Ik ga er dus vanuit, dat morgen in De Bunker in Osdorp de Officieren van Justitie door de parketpolitie zullen worden gearresteerd. En ik ben van mening dat alle verdachten in dat proces onmiddellijk in vrijheid dienen te worden gesteld. Dat betekent dat u en ik voorlopig niet meer veilig over straat kunnen: er dienen heel wat afrekeningen in het criminele milieu te worden afgehandeld, dus aan voorbijgangers het vriendelijke verzoek om tijdig te bukken wegens rondvliegende kogels. Maar ik buk liever voor een salvo uit een geweer, dan dat ik moet leven in een land waar recht wordt gesproken op basis van corruptie en omkoping.

Als het aan die idioten van het Openbaar Ministerie ligt, wordt dat door mij hierboven geschetste doemscenario dus waarheid. Bukken voor verdwaalde kogels in een tot het bot corrupt land. Niet te geloven. Maar ja, wat verwacht je dan?  Als je nu wérkelijk te stom bent om ’s morgens bij het aankleden uit je hoofd te weten, welke schoen aan welke voet moet. Als je te lelijk bent om zelfs ook maar de meest afgeleefde nachtcafésnol mee naar huis te mogen nemen. Als je nog te onbeschaafd bent om zelfs bij de Bananenbar naar binnen te mogen. Dan zit er maar één ding op. Dan word je Officier van Justitie. Net zoals die ene die een paar jaar geleden een paar kilo kinderporno op zijn justitiecomputer had staan. Of die treurige types die nu dus verantwoordelijk zijn voor het bieden van veel te veel geld aan Peter la Serpe voor zijn getuigenverklaring.

En ja. Ik vind dat een kroongetuige die verantwoordelijk is voor het opsluiten van de halve onderwereld heus zijn kosten wel vergoed mag krijgen. Zoals voor de plastisch chirurg die voor de veiligheid een nieuw gezicht op zijn hoofd naait, en de aanschaf van een paspoort met een andere naam. Maar dat is wat anders dan 1,4 miljoen.

En het ergste? Justitieminister Opstelten -die natuurlijk al eerder furore maakte met het opheffen van de privacy en andere grondrechten van de inwoners van ons land- was van die hele zaak op de hoogte en trad niet tegen deze omkoping op, aldus het NOS-journaal. Opstelten is dus de hoogste verantwoordelijke voor het  feit dat onze rechtsstaat is afgegleden naar het niveau van Zimbabwe, Paraguay of Noord-Korea. Maar ook hier zal het Kabinet-Hooligan I niet door vallen.

De Officieren van Justitie en de verantwoordelijke minister maken nu dus deel uit van de onderwereld. Dat is een pijnlijke constatering. Voor goedwillende burgers is de toegang tot de rechter door diezelfde minister Opstelten onbetaalbaar gemaakt. Ik weet nu, waarom. Deze corrupte bewindsman en zijn foute ambtenaren hebben die verzesvoudiging van de tarieven van de rechtbank hard nodig. Om die poen door te sluizen. Naar de onderwereld. Ik schaam mij voor mijn land. Peter la Serpe stinkend rijk en onderwereldbaas Opstelten een viezerik.