Lachen met Limburgers

Het leven in Limburg is niet gemakkelijk op dit moment. De provincie kan momenteel het best getypeerd worden als het dappere dorpje van Asterix en Obelix. Limburg is een roepende in de woestijn die de rest van het land probeert te waarschuwen voor problemen die zijzelf nog niet ondervinden. De blonde Opperlimbo opende vorige week met zijn kornuiten een meldpunt voor vervelende Midden- en Oost Europeanen. Heeft die goedkope Bulgaar slecht stucwerk afgeleverd? Ben je boos aangekeken door een Roemeen? Is je droombaan als aspergesteker je ontnomen door een Pool? Of heb je gewoon een algemene hekel aan kelderwodkastokers? Dan moet je klagen! Dankzij de PVV heeft u met www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl ook een platform om te klagen. Geheel in PVV-stijl wordt er met suggestieve krantenkoppen over lastige banenstelende buitenlanders het eigen gelijk geclaimd.


Een betreurenswaardig initiatief dat helaas niet meer verbaast na 7 jaar PVV. Gelukkig zal de site weinig bezocht worden, omdat de gemiddelde PVV-aanhanger na vijf vruchteloze pogingen inziet dat hij zo'n lang webadres niet foutloos kan intikken. Zoals gebruikelijk na een kolderiek PVV-initiatief, is er eerst verontwaardiging en volgt er daarna een ludieke actie. Zo ook dit keer. In Meldpunt Limburgers heeft men eindelijk een plek om te klagen over de zuidelijke onverstaanbaarheid, vieze vlaai of achterbakse CDA'ers. Ik had graag willen klagen over de Limburgse onwetendheid. Toen ik mij in Heerlen van de week in een kroeg voorstelde als Amsterdammer feliciteerde een Limburger mij met de mogelijke komst van Elfstedentocht ‘bij ons'. Helaas is de site inmiddels dicht, omdat enkele Limburgers zich gekwetst voelden door deze site. Mocht het meldpunt nog open zijn dan had ik graag ook geklaagd over een gebrek aan humor.


Eerlijk gezegd valt er ook weinig te lachen in Limburg. Zo werd deze week bekend dat er bij de Limburgse autoproducent Nedcar 1500 mensen hun Melkertbaan kwijtraken. En dat is de schuld van de buitenlanders. NedCar werd ooit mede door de Nederlandse staat in leven gehouden, maar is inmiddels in Japanse handen. En die Japanners hebben dus ook de pik op Limburg. Het is nu wachten op kappenmetdiejappen.nl.


Om de PVV'er echt te plezieren moeten er misschien nog wel meer meldpunten komen. Waarom is er nog geen meldpunt voor vervelende moslims of Noord-Afrikanen? Eindelijk klagen over te weinig halalvlees in je dürum, het onverstaanbare gebrabbel van rapper Sjaak of het feit dat Marokkaanse jongeren in het OV het fenomeen oordopjes nog niet ontdekt hebben. Ik vermoed dat zo'n meldpunt vanwege een gebrek aan humor en incasseringsvermogen gesloten zou moeten worden. Alhoewel, de Marokkaanse minderheid toont zich de laatste tijd van zijn grappigste kant. Zo won Marokkaan Omar Adahhaf het Leids Cabaretfestival met gejatte grappen. Een jattende Marokkaan, een grotere grap had hij niet kunnen verzinnen. Maar de beste Marokkaanse grap kwam uit Venlo, de stad van Geert Wilders. Abbie Chalgoum, alias Abbie den eerste, is verkozen tot de eerste Nederlands-Marokkaanse prins carnval. Vrijwillig de polonaise lopen, betere integratie is niet denkbaar. Nu ik mij dit bedenk; Ik ken geen enkele Pool met humor of een Roemeen die zingt over een bloemtjesgordijn. Hoog tijd voor een klacht!