Zijn joodse homo's zieke fascisten?

Afgelopen week hebben 162 rabbijnen en joodse leiders gemeend een verklaring de wereld in te moeten sturen waarin homoseksualiteit als een ziekte wordt gezien. Deze wijsheid hebben ze uit de Thora gehaald. Een boek dat vele eeuwen geleden geschreven werd en  dus niet meer van deze tijd is. Als jij vindt dat je volgens dit boek moet leven, dan is dat uiteraard prima. Als jij vindt dat je bij een club moet horen die vindt dat jij moet leven volgens hun regels die aan de hand van een eeuwenoud boek zijn vastgesteld, dan moet je dat vooral doen. Maar hou je regeltjes dan vooral binnen de club. Ga niet je bizarre wereldbeeld breeduit in de media verspreiden. Dit zijn grotendeels dezelfde soort mensen die vinden dat aids een straf van God is en de eigen schuld van homo's. Dat zijn gevaarlijke mensen.

Zo kun je lid zijn van een alternatief wiskundeclubje dat meent te moeten geloven dat een rechthoekige driehoek voorzien is van een vierde, onzichtbare hoek en dat daarom de stelling van Pythagoras niet klopt. Zolang je dit soort onzin binnen je clubje houdt, is er niets aan de hand. Zodra je dit aan de buitenwereld vertelt is de kans groot dat je het mikpunt van spot wordt. Het verschil met het wiskundeclubje en in dit geval de joodse verklaring, is dat de laatste zich beroept op een geschrift dat door hen als onbetwiste ultieme waarheid wordt gezien en dat zij daarom ook de ultieme waarheid verkondigen. Er gaat een zekere autoriteit van uit. Homo's zijn zieke mensen, punt. En ze zijn niet de enige hoor, alle religies hebben er last van. Niet alleen van het feit dat ze hun waarheid als boven elke wet verheven zien, ook van het feit dat ze denken dat homo's ziek zijn. Homo's zijn zieke mensen volgens vrijwel alle religies die al dan niet genezen of van een toren gegooid moeten worden. Het zal je maar gezegd worden. Hoe zit dat met die medemenselijkheid en compassie waar elk geloof zo prat op gaat?

Het is ook vreemd dat ze het hebben over homo's in het algemeen en niet alleen de joodse. Houd het binnen de club zou ik zeggen. Maar wat moet je als niet joodse homo met deze verklaring? Moet je je aangesproken voelen en beledigd zijn, je inderdaad laten behandelen of het weglachen als zijnde de verbale diarree van mensen die mentale problemen hebben? Dat je in God gelooft en dit uitdraagt is je goed recht, maar het is nu wel een heel grote groep mensen buiten de geloofsgroep die nu weggezet wordt als zijnde niet in orde. Stel dat het eerder genoemde wiskundegroepje niet alleen de manier waarop wiskundige formules berekend moeten worden voorschrijft, maar tevens stelt dat alle gelovigen fossielen uit een achterlijke tijd zijn die alleen maar geloven omdat ze geen vertrouwen in zichzelf hebben. De religieuze wereld zou te klein zijn en alle rabbijnen, dominees, pastoors, imams en wie nog meer zou in hoge bewoordingen eisen dat dit teruggenomen wordt. Waar halen deze mensen dan het lef vandaan om homo's neer te zetten als zijnde ziek?

Ik begrijp sowieso niet wat ze tegen homo's hebben. Is het alleen omdat het in hun geschriften staat, of hebben ze er ook een gefundeerde reden voor? Zijn ze verplicht te kijken als twee homo's seks met elkaar hebben of moeten ze dan meedoen tegen hun wil? Zijn er constant homo's die hun homo-dingetjes doen voor de deur van hun gebedshuizen? Wat is het probleem? Behalve dat ze één keer per jaar onschuldig de grachten van Amsterdam onveilig maken, kan ik me niet herinneren dat homo's in groepsverband hetero's en religieuzen bedreigen, zoals de vrolijk gepijpkrulde en van kek hoedje (hoe gay wil je het hebben) voorziene orthodoxe Joden in Israël nogal eens plegen te doen bij andersdenkenden. Hoewel andersdenkenden, ik zou willen zeggen: denkenden. Niemand, maar dan ook niemand kan uitleggen wat het probleem is met homo's en geen van allen komen ze verder dan "Het is niet zoals God het bedoeld heeft. Zo staat het geschreven in de Thora, Bijbel, Koran". De perfecte cirkelredenering voor de beperkten van geest. Nog erger zijn de volgers. De mensen die zeggen, "Ja, zelf heb ik niets tegen homo's, maar het mag niet van mijn geloof." Denk. Zelf. Eens. Na.

Gelukkig zijn er gelovigen die nadenken. Joden die menen dat homofobie niet onderdeel van hun religie mag zijn, zoals het bestuur van de Joodse Gemeente Amsterdam. Dat vindt dat de verklaring van de rabbijnen en leiders over homo's niet kan en hebben van opperrabbijn Aryeh Ralbag geëist dat hij zijn handtekening namens de Joodse Gemeente Amsterdam onder de verklaring weghaalt. Het is dan weer jammer dat ze alleen hun eigen straatje schoonvegen en niet meteen bij het bestuur eisen dat heel die belachelijke verklaring ingetrokken wordt. Het bestuur heeft zelfs de opperrabbijn van zijn taken ontheven en op non-actief gezet. Prima, dit soort haat-zaaiend geblaat kunnen we missen als kiespijn. In Amerika denken ze daar echter heel anders over. Daar zijn ze zwaar geschokt. Daar vindt The Committee for the Declaration on the Torah Approach to Homosexuality, zeg maar het joodse wiskundeclubje, dat het schorsen van de opperrabijn grenst aan fascisme. Je kunt het je haast niet voorstellen, maar de ene groep Joden beschuldigt de andere groep Joden van fascisme. Zij vinden het verbijsterend dat de joodse religieuze leider het recht wordt ontzegd zich uit te spreken over eeuwige religieuze waarheden. Daar is die perfecte cirkelredenering weer. Als je dat kunt bedenken dan is er toch iets grondig mis in je bovenkamer. Waarschijnlijk is het veelvuldig gebruik van een krulijzer niet goed voor je hersenen.

In dezelfde barakken van de vernietigingskampen waar de Joden in WOII zaten, zaten ook de homo's opgesloten. In dezelfde gaskamers waar de Joden vergast werden, werden ook de homo's vergast. Schouder aan schouder, zij aan zij, ondergingen zij hetzelfde wrede lot. Als je nu beweert dat homo's ziek zijn en mensen die daar tegenin gaan als fascisten bestempelt, dan heb je niets van de geschiedenis geleerd. Als je homo's het bestaan op deze aarde niet gunt vanwege hun seksuele voorkeur dan ben je een verachtelijk persoon. Als je dit dan ook nog eens doet op basis van wat in een eeuwenoud boekje wordt beweerd, dan ben je niet alleen verachtelijk, dan ben je ook nog eens een verschrikkelijk laf en bekrompen individu. Zijn homo's ziek? Nee! Is het bestuur van de Joodse Gemeenschap Amsterdamse fascistisch? Nee! Aryeh Ralbag en die andere 161 rabbijnen en leiders en het Committee for the Declaration on the Torah Approach to Homosexuality, dat lijken wel zieke fascisten. Het zullen maar de leiders zijn die jou vertellen waar je geloof voor staat.