10+ voor de PVV-fascisten

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg, en Harry 64 vanuit het midden des lands.

Zo, TheGrandWazoo en Harry64! Bijgekomen van al die kerstbomen die moesten worden afgestoken, al die oliebollen die moesten worden versierd en al dat vuurwerk dat moest worden opgevreten?

Ja. Vuurwerk zat, het afgelopen jaar. Het overgrote deel van de PVV-fractie dronken achter het stuur, oplichtend, brievenbuspissend en geweldplegend aan de gang. Femke Halsema ontroostbaar omdat haar grote idool Kim Il Dinges is overleden. Het CDA en de PvdA in de peilingen gedecimeerd. Mark Rutte uitgeleverd aan die zwartekousenchristenen van de SGP die in ruil voor de definitieve afschaffing van de liberale beginselen binnen de VVD onze rare minderheidsregering in de Eerste Kamer een handje zullen helpen. Een mogelijkheid die overigens werd geschapen doordat een D66-statenlid het in zijn hoofd haalde, een stembiljet ongeldig te maken door het met blauwe inkt in te vullen, waarmee D66 zich ook het afgelopen jaar liet kennen als de quasi-intellectuele risee van politiek Nederland. Meer handjeklap: de gemankeerde fatsoensrakker Donner die opeens vice-president van de Raad van State werd. Een wereldvreemde malloot met rare opvattingen moest het worden. Zelfs mensen die wél tot het weldenkend volksdeel hoorden, werden voor deze functie afgewezen. Over wereldvreemd gesproken: GroenLinks dat instemde met onze Playmobiel-missie in Afghanistan. Verdomd, de enige partijen die ik nog kan respecteren zijn de ChristenUnie en de SP!

Maar goed, we kijken vooruit. Eerst maar eens naar het CDA. Jack de Vries. Die wil leiderschapsverkiezingen binnen zijn partij. Want Maxime Verhagen kan, mag en wil bij de volgende verkiezingen geen lijsttrekker worden. En Jack maar ontkennen dat hij die ambitie wel heeft. Het roepen vanaf een zijspoor begint de spitsvondige soldatenneuker toch wat te vervelen. Maar ik kan me echt niet voorstellen waarom iemand met ook maar een greintje eergevoel een serieuze rol binnen dat zooitje ongeregeld wil spelen. Zo'n randdebiel als die Henk Bleker, daar wil je toch niet bij horen. Twee van die dissidenten die geen dissidenten zijn, die slome leptosome meneer en die gekleurde mevrouw met die grote bek, met die twee wil toch niemand geassocieerd worden? Leiderschapsverkiezingen. Binnen het CDA. Echt, ik word daar zo enorm vrolijk van. Ik zie het helemaal voor me, weer zo'n heel congres met van die pafferige kerels en van die provinciale trutten, die na de schriftelijke ronde de definitieve leider gaan kiezen. Dat ze een groene kaart omhoog moeten houden als ze tegen zijn, en een rode kaart omhoog als ze voor zijn. En dat ze daarna een kaart moeten opsteken als ze niet tegen de motie zijn, die een positief besluit over het negatieve standpunt afraadt. Ofzoiets. Maar volgens mij is het eisenpakket voor de nieuwe leider van het CDA wel heel eenvoudig. Je moet goed kunnen liegen, je moet goed kunnen slijmen bij politieke partijen waarvan je publiekelijk zegt dat je het met ze oneens bent, je moet goed omkoopbaar zijn door aannemers en makelaars en je moet niet vergeten, het licht uit te doen als het laatste CDA-lid is vertrokken. Maar Jack de Vries is ongeloofwaardig. Hij was de bedenker van de visie dat het gezin de hoeksteen van de samenleving is, en dat militairen niet zonder toestemming van de commandant elkaar vurig mochten beminnen wegens het explosiegevaar van al die geweerpatronen en handgranaten. Dus wat deed De Vries? Hij bedroog zijn vrouw door met zijn adjudante van bil te gaan. Dag in, dag uit. Kijk, dan ben je uitgerangeerd. Als prediker van normen en waarden én als belangrijk CDA'er. Net als die Rob Oudkerk van de PvdA. Die kwam aan zijn gerief door op een locatie waar hij als wethouder tegen was, uitgemergelde heroïnehoertjes te neuken voor een tientje. Dan ben je wel een eersteklas hufter, dacht ik zo. Die Rob Oudkerk, die houdt dus in de Volkskrant van gisteren een betoog over de verhuftering van de samenleving. Rot op!

En jawel, het nieuwe jaar is nog maar amper begonnen, of er is alweer herrie over de PVV. Een Tilburgse student heeft een 10+ voor zijn scriptie gekregen. De PVV natuurlijk woedend, want in die scriptie legt die student uit, waarom de PVV weldegelijk een fascistische partij is, en waarom het CDA en de VVD (die naar hartenlust profiteren van de steun van de PVV voor hun anders zeer marginale minderheidskabinet) dus ook fascisten zijn. Pijnlijk. Maar als het onderzoek van die student gewoon deugt, dan heeft hij daar volkomen terecht een hoog cijfer voor gekregen. En de PVV moet niet zeuren. Die nemen zelf heel grote woorden in de mond als het gaat om het beledigen van andere partijen of van hele bevolkingsgroepen. Moeten ze ook niet gaan lopen mekkeren als ze zelf weer eens aan de beurt komen. Overigens hebben die PVV'ers wel slappe knieën. In het Europarlement weigerden ze op te staan bij een herdenking, maar daarna werd er een enorme portie damage control uit de kast gehaald. Dat vond ik dus een gevalletje van betreurenswaardig achteraf terugkrabbelen. Met het adagium "over de doden niets dan goeds" heb ik weinig. Ik was het met de argumenten niet zo eens, maar als je geen respect hebt voor de doden die worden herdacht, moet je gewoon mogen blijven zitten. Maar dan dus achteraf niet terugkrabbelen! En ook niet altijd zo zeuren. Onze koningin Beatrix van Oranje tot Postadres is met haar zoon Wim-Fles en die Maxima Della Aeroplane Mortadis op bezoek in zo'n woestijnland. Gaan ze dus ook een moskee bekijken. Moeten de dames dus een hoofddoek. En ja hoor... Hopla: de PVV stelt meteen weer Kamervragen. Hou toch op met dat Pavlov-gedoe. In de Roomse Kerk hebben de priesters een jurk aan, de gereformeerden zijn fel pleitbezorger van de zwarte kous en de muzelman verstopt zijn vrouw onder een hoofddoek. Ze doen maar.

Echt. Ik ben zo benieuwd naar wat het komende jaar ons gaat brengen... Wordt Mark Rutte betrapt bij een meisje van lichte zeden in de Schilderswijk? Gooit die mevrouw Ouwehand van de Dierenpartij de handdoek in de ring om zich eens flink te buiten te gaan aan een malse en sappige biefstuk? Wordt PVV-Kamerlid De Roon betrapt als hij zachtjes het Horst Wessel-lied staat te zingen in het parlementaire herentoilet? Volgt Ineke van Gent nu eindelijk die belachelijke Jolande Sap op? Wordt de voltallige SGP-fractie uitgeschakeld door een Bliksemstraal Gods? Komt aan het licht dat Marlies Velthuizen Van Zanten haar doktersbul bij elkaar heeft verdiend als callgirl in Noord-Groningen? Wordt het nieuwe partijkantoor van de PvdA in de Amsterdamse achterstandswijk Bos en Lommer daags na opening leeggeroofd door een horde Capuchonberbers? We zullen het zien.

Zo'n mooie kreet, dat "Nederland verdient beter!" Maar dan moet er wel heel wat gebeuren. Soms dwalen mijn gedachten af. Dromerig denk ik dan aan het voormalige West-Duitsland. Dat werd na de definitieve uitschakeling van een aantal foute types een veel fatsoenlijker en rechtvaardiger land, met dank aan de RAF...