Excuses: mannen en vrouwen zijn gelijk

"Jij ook altijd met je columns over de verschillen tussen mannen en vrouwen! Ik ben helemaal niet zo'n man die alleen maar voetbalt en naar auto's kijkt. Accepteer nou eens dat mannen en vrouwen gelijk zijn!" Lieve - vooral mannelijke - lezers met deze stelling, met het oog op de lieve vrede die er weer aan zit te komen met de kerstdagen, ga ik in op jullie verzoeken. Mannen en vrouwen zijn gelijk. Vooruit. Deze is speciaal voor jullie.

Natuurlijk houdt niet iedere man van voetbal en van auto's. Niet eens iedere man houdt van vrouwen! Er is uiteraard een groot verschil in karakters van alle mensen. Alfamannen en -vrouwen nemen de leiding en durven knopen door te hakken, hun volgers huppelen daar blij achteraan. Ik heb eens een stel in de trein gezien, waarbij de alfavrouw haar man als voetenbankje gebruikte die haar benen masseerde en ze waren allebei erg gelukkig. Zij wiebelde ongeduldig haar voet heen en weer als hij stopte met aaien, en hij gehoorzaamde direct. Die man zou vast niet van auto's houden, anders had hij daar wel ingezeten. Deze man kon ook erg goed contact maken: hij gaf me af en toe een steelse en verontschuldigende blik ten opzichte van zijn slaafse gedrag, en zijn vrouw had het niets eens door. Fantastisch om te zien hoe mannen en vrouwen elkaars gelijke zijn!

In de relatiewereld wordt wel eens gezegd: "Tegenpolen trekken elkaar aan!" Maar wij weten wel dat het niet zo is. Iedereen zoekt iemand die zo veel mogelijk zijn of haar gelijke is. Daar kan je je het beste mee identificeren en voel je je direct thuis. Een praatgrage man zoekt een vrouw die ook makkelijk spreekt en luistert, een intelligente vrouw zoekt een man die minstens net zo slim is, topsporters en acteurs zoeken elkaar op. Kak of kamper, mensen vinden elkaar makkelijker omdat ze zich in hetzelfde milieu begeven. Gelijkheid werkt!

En al die gelijke stelletjes zijn zo gelukkig met elkaar. Iedere man snapt volkomen dat de vrouw in het midden van de tandpastatube knijpt en het dopje laat slingeren. Mannen hebben er alle begrip voor dat vrouwen door hun favoriete televisieprogramma heenpraten als zij alle verhalen van hun werk willen vertellen. Vrouwen lezen rustig de krant terwijl de man over alle relatieproblemen vertelt die er in hun gezamenlijke families spelen, met name over de relatie tussen tante Joke en haar voetschimmel. Mannen en vrouwen hebben daarom ook nooit ruzie over kleine dingetjes. Ze kijken altijd evenveel actiefilms als romantische komedies samen en politiek is nooit meer een issue. Links en rechts kan allemaal door één deur. Zelfs het kaartlezen in de auto gaat perfect, met de TomTom om alle kleine misverstandjes uit de weg te ruimen.

Ik ben zo blij dat ik jullie met deze positieve en blije berichten de kerstdagen in kan sturen. Alle scheidingen zijn verleden tijd, nu mannen en vrouwen, en alle mensen elkaar zo goed begrijpen! Er zal nooit meer oorlog zijn, nooit meer verwijten naar elkaar en oude koeien uit de sloot, want we begrijpen precies hoe de ander is, want we kennen onszelf het beste van allemaal. Iedereen op deze wereld is gelijk, en mannen en vrouwen zijn nog gelijker aan elkaar dan wie dan ook! Nooit meer stress, vooral niet tijdens de feestdagen. Een zalig kerstfeest voor jullie allemaal!