Pheno's backlog

Header

Er zijn maar weinig games waarvoor ik bij releasedatum wakker word in een slaapzak voor de winkel. Zeker in de wintertijd lijkt me dat geen pretje. Ik hoop aan de ene kant dan eigenlijk ook dat een van mijn favorieten in de lente van 2012 uit gaat komen, maar aan de andere dat zou weer een vertraging betekenen. Is mijn interessegebied zo klein? Nee, juist niet, maar daardoor zou elke week zestig euro voor een nieuw spel een wel erg dure hobby worden. Ik ben zo'n gamer die in de budgetbakken loert. Ook de virtuele varianten daarvan.

En online kwam ik een paar weken geleden Deus Ex: Human Revolution tegen. Nieuw, voor een prikkie. Dus hup creditcard tevoorschijn halen en bestellen maar. Eindelijk, nu kon ik achter het verhaal komen en de toffere augmentaties zien. Gisteren rolde de aftiteling dan eindelijk over mijn televisiescherm. Wat een schitterende game. Nu ben ik eigenlijk nooit gecharmeerd van een tweede run door het spel, maar zoals altijd kijk ik bij de trofeeën om te kijken wat de makers nu allemaal weer verzonnen hebben om de trophy-whores bezig te houden.

Nu is er een "Pacifist"-trofee in dit spel. En die klonk me zo geweldig in de oren dat ik nog eens door de game heen wil. En als ik dan toch bezig ben op hard, want kom het is de bedoeling dat je niemand afmaakt. Dus is het een kwestie van niet gespot worden. Dan kunnen de vijanden nog zo sterk zijn, als ze me niet zien, dan kunnen ze me ook niets maken. En zo ben ik gisteren dus al door de eerste twee levels gesneakt. Opeens kom ik achter nog meer wegen die naar hetzelfde doel leiden, terwijl ik dacht dat ik de meeste al gezien had. Hoeveel geheimen zitten er in dit spel? Ik heb in ieder geval nog een tweede run om te genieten, want ik zie volledig nieuwe dingen die me eerder niet op zijn gevallen.

Dit doel levert me alleen een steeds groter probleem op: ik heb een backlog waar je u tegen zegt. En die spellen wil ik nog allemaal spelen. Ondertussen komen er weer nieuwe games uit die tegen die tijd ook wel ergens voor een prikkie te koop zijn en zo blijf ik achter mijn eigen backlog aan hollen. Als je weet dat Mass Effect 2 ook nog een van die games is en daar ook meerdere paden te bewandelen zijn heb ik nog wel even. Leuk dat goedkoper uit zijn, maar het kost me verdomd veel tijd.