Het Zondagse Orakel - Politiek zoals het werkelijk is

TheGrandWazoo- Plat Haags - Open brief aan Leers
Leers laat zien wat politiek werkelijk is. Met als vervelend extraatje dat hij zo vreselijk hard zijn best doet om te laten lijken alsof het anders is.

De actualiteit heeft de column van TheGrandWazoo al snel weer ingehaald, maar de uitslag was niet echt verrassend. Het CDA kon zich niet veroorloven om in de persoon van Gerd Leers af te wijken van de eisen van de PVV en de VVD, omdat ze per week meer steun vanuit de bevolking verliezen. En dus moest Mauro oprotten.

Ook weer niet helemaal oprotten. Vage beloften moesten het sociale gezicht van het CDA nog een beetje redden. Mocht Mauro per ongeluk onder een bus terechtkomen en een jaartje geen studie kunnen volgen, rollen ze hem met rolstoel en al naar Schiphol.
Loze beloften dus.

Leers laat zien wat politiek werkelijk is. Je vergeet alle principes die je ooit aan hebt gehangen, om je partij de laatste illusie van macht te laten behouden. Maar daar heeft Gerd Leers ook wel meteen het meest kloterige ministerie voor gekregen ook. Wie ook maar een beetje gevoel in zijn donder heeft, kan hier toch onmogelijk de verantwoordelijkheid voor dragen? Daar heb je als partij toch echt een Rita Verdonk voor nodig?
Ik ben benieuwd hoe lang Leers dit vol gaat houden.

Bakoenin - Kathleen Ferrier zegt dat Mauro mag blijven
Dit verhaal krijgt later in de week een vervolg in de column van Bakoenin.

Kathleen was het volgende slachtoffer.  Een gewillig slachtoffer.  Dat dan weer wel. Die muts zit nog graag een paar jaar langer in het pluche en waagt het uiteindelijk dus niet om het kabinet ook maar een millimeter in de weg te leggen. En dus volgen de kulverhalen weer. Het verdraaien. Het liegen. Het afschuiven van verantwoordelijkheden.

Volgens die muts was het allemaal de schuld van de oppositie. Als die de motie in stemming hadden gebracht, had zij zeker meegestemd. Maar waarom heeft zij die motie dan niet in stemming gebracht? Waarom heeft het CDA dit niet gedaan? Waarom hebben al deze fijne christenen niet alles gedaan om een willekeurige jongen een beter leven te bieden?

O ja! Die mooie suggestie van die trut.
“Ik vind dat de minister de ruimte moet hebben snel met structurele oplossingen te komen voor de groep kinderen die net als Mauro goed participeren in onze samenleving omdat ze beter hier ingeburgerd zijn dan in hun land van herkomst. Als die regeling er is, geldt die ook voor Mauro en zou hij,wat mij betreft,  na zijn studie zelf moeten kunnen kiezen wat hij wil: in Nederland blijven of niet.”
Hallo! Als! Als die regeling er is! Voorlopig is het hele kabinetsbeleid erop gericht om iedere vorm van immigratie en participatie te draineren. En als daarvan af wordt geweken, staat er weer een stampvoetende blondine voor de deur van Mark Rutte.

Mauro moet nog anderhalf jaar naar school. Dit kabinet zit er nog tot eind 2014. Als het kabinet ook maar een beetje steun voor de bezuiniging wil behouden, is het wisselgeld meteen een nog strikter asielbeleid. In de zomer van 2014 kan Mauro dus gewoon alsnog oprotten. En in de tussentijd zullen nog vele anonieme kinderen, maar ook complete gezinnen worden gedeporteerd.

Soms terecht. Soms is het misschien ook echt gewoon beter. Maar veel vaker zijn het hartverscheurende drama’s. Drama’s die de dames en heren op het pluche nooit zullen ervaren. Hun grootste drama is die plek op het pluche kwijtraken.

Dát is dus wat politiek werkelijk is. Zorgen dat je zo lang mogelijk op het pluche blijft zitten. En daarmee garanderen dat je daarna meteen een leuk baantje aangeboden krijgt.