Plat - Haags: Neger melken doe je zo

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg.

Bij dezen een verhaaltje over misselijke praktijken van politici en media die zichzelf menselijk noemen. Zo'n beetje iedereen heeft het erover hoe onmenselijk en triest de situatie is rondom de sinds kort 18-jarige asielzoeker Mauro. Iedereen in de media heeft er de mond vol van dat de PVV aka Geert Wilders of Gerd Leers zich zo schofterig opstelt. Maar wat ik mij afvraag is, zijn de PVV aka Wilders of Gerd Leers wel de ware schoften in dit drama? Ikzelf denk dat als er 8 jaar de tijd is geweest om dit drama te voorkomen dan wel af te handelen, er nog wel veel meer en veel grotere hufters bij betrokken zijn, die ook een veel groter aandeel in dit drama hebben. Het zijn de op, en afschuifhufters die onderbelicht blijven. Bij dezen zet ik ze graag even in het zonnetje.

Neem nu die uitbuitersfamilie Albayrak... Die leiden een welgesteld leven over de rug van de asielzoekers. Recentelijk was de opper-egotrut-nicht nog volop in het nieuws omdat madame zich niet kon gedragen tegenover het overige personeel. Communiceren bleek niet de sterkste kant van het nichtje die deze positie alleen heeft gekregen omdat ze nu eenmaal het nichtje was van... Tevens had ze de cursus 'declareren voor dummies' niet zo goed begrepen, en declareerde ze maar zo'n beetje alles waar ze een bonnetje voor kreeg. Ondergeschikkten die haar wilden wijzen op deze foutjes werden bedreigd met, of kregen onslag. Een erg goede manager is ze dus ook al niet. Zo iemand dan van die ingewikkelde zaken laten uitvoeren met asiels, asielcentra en asielzoekers is dan ook vragen om ellende. Die ellende is er nu voor Mauro.

Ik zag hem vorige week even bij DWDD, u weet wel dat VARA-programma. Dat het de VARA was, was ook duidelijk te zien aan de interviewer die rond liep in een zwarte outfit met knalrode das en bijbehorende trendy-rodebril en trendy-yuppenkapsel. Waarom ik dit zo nadrukkelijk benoem? Wel, omdat de VARA vroeger een omroep voor de arbeider was, net als de PvdA een partij voor de arbeider, dan wel de gewone man was. Wat dat aangaat is er eigenlijk niet één partij meer bij die ook nog maar iets met het volk heeft, buiten het voor eigen gewin zo veel als mogelijk dat volk uitzuigen. De PvdA is dus niet de enigste die de weg kwijt is. Tante Albayrak, die deel uitmaakt van het o zo socialistische PvdA. Diezelfde tante Albayrak leidt ook een rijk bestaan dankzij de asielzoeker. Nichtje Albyrak mag dan VVD'er zijn, maar de familiaire banden zijn onmiskenbaar aanwezig. Beiden houden een dik salaris en even dikke residentie over aan de handel in asielzoekers. Vergeet ook niet de advocaten van asielzoekers die zeggen te handelen in het belang van die asielzoeker, maar eigenlijk bedoelen dat hoe langer zij een uitzichtloze situatie rekken, des te meer zij verdienen aan deze asielzoekers. Daar komt nog bij dat tante Albayrak eerder ook al besloten had dat Mauro weg moest. Maar er zijn maar weinig VARA-hanen die daar naar kraaien. Uiteraard kraait tante Albayrak nu ze in het oppositie-kippenhok verkeert heel anders, want nu is het ineens onmenselijk, nu wel ja.

Nu is de VARA niet de enige die druk bezig is een beeld te creëren als dat het drama rondom Mauro aan de PVV te danken is. Maar dat klopt natuurlijk niet helemaal. Het enige wat de PVV in feite doet is de poot stijfhouden wat het afgesproken beleid en de regels betreft. De terroristische socialisten van GroenLinks maken hier dan ook dankbaar gebruik van door 'befehl-ist-befhel-vingertjes' richting het kabinet uit te steken. Wat GroenLinks terroristjes eigenlijk bedoelen is dat ze er zo van balen dat er momenteel zeer weinig linkse invloed is in de regering. Allerhande fijne subsidiestructuren waar ze voorheen een dikke boterham mee konden bekostigen, worden structureel opgeheven. Subsidieslurpende geitewollensokjes blaten in opperste nood van alles en nog wat uit sinds de Godwin er de brui aan gaf door slijtage, dan wel overbelasting.

De strijd om macht en invloed plus bijbehorende centen is een smerige, gluiperige guerillastrijd. Links is de oppositiebosjes ingedreven door eigen hoogmoed en onachtzaamheid, en openen het vuur nu op het kabinet met alle mogelijkheden die zich voordoen. De PVV heeft de naam om populistisch te zijn, maar GroenLinks, de linkerhersenhelft van het CDA, en de PvdA laten zich deze dagen toch wel heel erg van hun meest populistische kant zien. Dat alles over de rug van Mauro, die zo vlak voordat hij afgeserveerd wordt als asielzoeker-over-de-datum-product, nog even fors wordt uitgemolken voor politiek gewin.

Als ik Wilders was dan zou ik zeggen dat Mauro mag blijven, op voorwaarde dat de daadwerkelijke aanstichters van dit drama hun kop op het hakblok leggen. Maar iets zegt mij dat zo'n oproep vergeefs zal zijn, omdat de grootste (a)sociale modderbrulkikkers dan ineens verdacht stil worden, omdat dan het eigen welzijn in gevaar komt. Wat mij aangaat en voor zover ik de situatie kan overzien, mag deze jongen die zo zijn best heeft gedaan om een Nederlander te worden, Nederlander worden. Ik hoorde in de interviews in ieder geval geen stuitend taalgebruik als 'mattie, conjo' e.d. Ik zag een rustige nette jongeman. Een wereld van verschil met blaffende benzinesteelnegers, Marokkaanse homomeppers, ramadan-bekeerders, of bejaarden en kinderen verkrachtend blank uitschot.

Je weet vandaag de dag gewoon niet meer waar je het zoeken moet, bruin-I of paarspus, het is allemaal één doof-pot nat.